Gönderen Konu: Finasterid(Proscar)Dökülmemi durdurmuyor.Görüşlerinizi alabilir miyim?  (Okunma sayısı 4068 defa)

Rohat

• Full Member
Öncelikle ben kullanmadım ama forumda okuduklarım kadarıyla Finası en az 3 ay almak lazım. 3 ay içinde işe yaramıyorsa bırakman gerekir. Etkisini 3-6 ayda gösterebilirmiş. Şöylede bir şey var. Finas başlarda saç dökülmesini artırabilir çünkü güçsüz saçlar dökülüp yerine yenisi çıkar.

Kel Mimar

• Saç Ekimim:Serkan Aygın Klinik 3500 greft
  • Full Member
Aslında kullanmadan önce ki dökülme süreciyle aynı durumu yaşıyorum.Dökülme ne arttı ne azaldı.Hala aynı şekilde dökülüyor özellikle saçlarımı yıkamam da 1 gün gecikirsem daha fazla dökülüyor.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Saçlarında çok yaglanma var mı? Günlül dökülmelerin olabilir  rutin.
Global Moderator

Kel Mimar

• Full Member
Saçlarında çok yaglanma var mı? Günlül dökülmelerin olabilir  rutin.
Evet yağlı bir saç yapısına sahibim ama bana rutin dökülme gibi gelmiyor.Elimi saçımın ön tarafında gezdirdiğim zaman mutlaka 5-10 arası saç teli geliyor.Şu an bile saçımla oynarsam yine döküleceğinden eminim ve özellikle saçlarımı 1 gün geç yıkarsam daha fazlalaşıyor.Finasterid duyarsızlık mı oluşturdu diye düşünmüyor değilim.

Rohat

• Full Member
Bende aynı durumdan muzdaribim ama derdime bir çare bulamadım. 1 günü bırak yarım gün geç yıkasam saç tozutuyor. Yağlanmaya çare bulabilirsek saç dökülmemizi engelleyebiliriz diye düşünüyorum. Tresan şampuan ve kenozol kullanıyorum. Bir ay boyunca haftanın iki günü kenozol+şampuan, diğer günleri sadece şampuan kullanacam bakalım. Tresan ısırgan otu yağlı saçlar için iyi temizliyor ama maalesef şuanlık yağlı saçıma çare olmuş değil. Ama çok güzel hacim kazandırıyor. Bu konudan gerçekten iyi. Ve saçı ağırlaştırmıyor. Hem yumuşak hem da dolgun. Ah bide dökülmeye çare olsaydı.

hyperKel

• Hero Member
finansta zannedildiği kadar tek başına etkili bir ilaç değil minoxil ile beraber kullanırsan belki etkili olabilir.

Kel Mimar

• Full Member
finansta zannedildiği kadar tek başına etkili bir ilaç değil minoxil ile beraber kullanırsan belki etkili olabilir.
minoxil kullandım 3 sene önce ama malesef seboroit dermatit yaptı benim cildime iyi gelmedi bir daha asla başlamam.

Spencer

• Hero Member
minoxil kullandım 3 sene önce ama malesef seboroit dermatit yaptı benim tenime iyi gelmedi bir daha asla başlamam.

Hocam 3 sene boyunca kullandığınıza göre fayda görmüş olmalısınız. Mesela kullanıldığı sürece faydasi devam ediyor mu yoksa kullanılmaya devam edilse bile belli bir zamandan sonra olumlu etkisi yok oluyor ve geriye dönüş mü oluyor?
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

Kel Mimar

• Full Member
minoxil kullandım 3 sene önce ama malesef seboroit dermatit yaptı benim tenime iyi gelmedi bir daha asla başlamam.

Hocam 3 sene boyunca kullandığınıza göre fayda görmüş olmalısınız. Mesela kullanıldığı sürece faydasi devam ediyor mu yoksa kullanılmaya devam edilse bile belli bir zamandan sonra olumlu etkisi yok oluyor ve geriye dönüş mü oluyor?
3 sene boyunca demedim hocam 3 sene önce yaklaşık 5 sprey kullandım faydasını gördüm ama suni bir saç çoğalması hissi yarattı orjinal gibi değildi cansız saçlar oluştu.Kullanmayı bıraktıktan 1 sene sonra dökülmeler oldu ve saç derimde kaşıntı oldu.

Spencer

• Hero Member

3 sene boyunca demedim hocam 3 sene önce yaklaşık 5 sprey kullandım faydasını gördüm ama suni bir saç çoğalması hissi yarattı orjinal gibi değildi cansız saçlar oluştu.Kullanmayı bıraktıktan 1 sene sonra dökülmeler oldu ve saç derimde kaşıntı oldu.

Hocam af edersin yanlış anlamışım. Peki 1 sene sonra dökülen saclar minoksidilin çıkardığı saçlar mı? Yoksa minoksidilden önce var olan saclar mı döküldü?

Kel Mimar

• Full Member

Hocam af edersin yanlış anlamışım. Peki 1 sene sonra dökülen saclar minoksidilin çıkardığı saçlar mı? Yoksa minoksidilden önce var olan saclar mı döküldü?
Sorun değil.Dökülen saçların çoğu minoksidil uyguladığım bölgedeki saçlardı.Ayrıca kendi saçlarımında dökülme süreci devam ediyor.Özellikle yağlanmaya başladığı günlerde saç ektirecem ama dökülmeyi durduramıyorum malesef

Spencer

• Hero Member

Sorun değil.Dökülen saçların çoğu minoksidil uyguladığım bölgedeki saçlardı.Ayrıca kendi saçlarımında dökülme süreci devam ediyor.Özellikle yağlanmaya başladığı günlerde saç ektirecem ama dökülmeyi durduramıyorum malesef
[/quote,

Ben 2 yıla yakin bir zamandır minoksidil kullanıyorum. Günde bir kez aksamları 8 fis. Prof dr server serdaroglu böyle öneriyor gunde iki kez uygulamakla bir kez uygulamak arasında bir fark yok. Günde bir kez bu sekilde uygularsan belki seboreik dermatit olmaz. Ayrıca 16 yildir seboreik dermatit var bende sacta yuzde göğüste vs. Minoksidilin olumsu bir etkisini görmedim. Haftada iki uc kez konazol kullanıyorum iyi geliyor yaglanmayi da geciktiriyor tavsiye ederim.

sametbesir

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Bende aynı durumdan muzdaribim ama derdime bir çare bulamadım. 1 günü bırak yarım gün geç yıkasam saç tozutuyor. Yağlanmaya çare bulabilirsek saç dökülmemizi engelleyebiliriz diye düşünüyorum. Tresan şampuan ve kenozol kullanıyorum. Bir ay boyunca haftanın iki günü kenozol+şampuan, diğer günleri sadece şampuan kullanacam bakalım. Tresan ısırgan otu yağlı saçlar için iyi temizliyor ama maalesef şuanlık yağlı saçıma çare olmuş değil. Ama çok güzel hacim kazandırıyor. Bu konudan gerçekten iyi. Ve saçı ağırlaştırmıyor. Hem yumuşak hem da dolgun. Ah bide dökülmeye çare olsaydı.
  Sorun da bu zaten. Sabret saçını haftada 1 yada 10 günde bir şampuanla gör bak saçların nasıl kendine geliyor. Sanki çok yıkadıkça yağlanmadan kurtulacakmışız gibi bir yanlış algı var maşesef
  • Ekim Tarihi: 27.06.2019
  • Ekim Merkezi ismi Medical Hair (Sibel Ulusan)
  • Greft Miktarı 4500
  • Yaşınız 35

Rohat

• Full Member
Hocam 2 ay önce çok fazla saçım döküldü. Yazın hava sıcak yağlanma çok okur ve terlemeyle gözenekler kapanmasın diye saçı her gün yıkıyorum. Finasteride başladım yağlanmam çok çok azaldı, şimdi normal saçlar için bir şampuan alıp saç yıkama sıklığını azaltacam.

Facebook Twitter Instagram