Gönderen Konu: Saç Dökülmesinde Alınacak Önlemler Nelerdir ?  (Okunma sayısı 1010 defa)

maya

• Yeni üye
  • *
Saç Dökülmesinde Alınacak Önlemler Nelerdir ?
« : 04 Haziran 2019, 12:23:06 »
Herkese merhaba,

İlerki zamanlarda saç ekimi planlıyorum şuan 23 yaşındayım nw skalasına göre 3 - 4 durumundayım . Liseden beri saçlarım dökülüyor . Saç ekimi planlıyorum fakat hemen herkes yaşımın genç olduğunu ilerde dökülmenin devam ediceğini ve 28 - 32 yaşına kadar beklememi soruyor . Biraz araştırma yaptım ve araştırmalarım bu hipotezi doğruluyor . Sizce saç ekimini beklemelimiyim  ?

Şayet bekliyiceksem olan saçlarıma koruma adına ne yapmalıyım ? Bunun için çok fazla öneri var . Bunları genellersem minoxidil , propecia , proscar , xpecia ve saç bakım şampuanları öneriliyor .

Bunlarıda inceledim minoxidili kullanmak istemiyorum çünkü hayatım boyunca sürekli bunu kullanamam ve meşakatli bir süreç bu yüzden pek tercih etmiyorum . Propecia mantıklı geliyor fakat herkes kısırlık riskini almamı söylüyor .Bu kısırlık olayınıda araştırdım ve genelleyince şöyle bir sonuç çıktı . Her kullananın kısır olucağı yok fakat önemsenmiyicek bir azınlıkda var diyim üstelik tıp fakültesinde bir hoca böyle tablet ilaçların hemen hepsinin spermlere zarar verdiğini söylemişti bu tür ilaçların çocuğu olan kişilere verilmesinin mantıklı olucağını söylemişti. Şuan öğrencilik yapıyorum açıkcası kariyer hedefim var evlenmek gibi bir niyetim yok hele çocuk yapmayı hiç düşünmüyorum  bu yüzden sıcak yanaşıyorum ama maddi durumumda pek iyi değil . Düzenli alıp kullanabilirim ama fiyatı öğrenci bütçesine sahip biri için pek öncelik tercihinde üstlere atmak mantıklı gelmiyor . Bunun için proscarı 4 - 5'e bölüp içmeyi tercih edebilirim.xpecia için genel kanı iyi ve yan etkilerinin olmadığı yönünde fakat önemli bir azınlıkda pek tercih etmiyor .

Geçenlerde ispanyadaki bir saç ekimi firmasıyla yazıştım .Durumu anlattığımda yanıtı 30'a kadar beklememin doğru olucağını ve sağlıklı beslenmeyle saçlarımı korumamın doğru olucağını söyledi tabi minoxidili tercih etmiyeceğimi söyleyince böyle dedi . Yoksa direk minox dayıyacağından eminim.Benim sağlıklı beslenmem pek olası değil çünkü yoğun stres ve çok yoğun çalışma temposuna sahibim . 2 Grubun liderliği + freelancer çalışıyorum bunun yanında okul derslerim var ve üzerinde çalıştığım projeler var haftada 70+ saat çalışıyorum . Yeme içme + uyku pek önceliklerim arasında değil ki çoğu zaman günde tek öğün yemek yerim ve en az 5 6 fincan kahve içerim + çaylarda var tabi küçük bardakda bunlarıda bırakamam çünkü dikkatsizliğimi azaltıyorlar. Bu yüzden mümkünatı yok sağlıklı beslenemem .

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim . Sizce 30a kadar beklemelimiyim ? beklerkende kendi mevcut saçlarımı nasıl korumalıyım ?

Teşekkürler,

robie_fowliver

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç Dökülmesinde Alınacak Önlemler Nelerdir ?
« Yanıtla #1 : 04 Haziran 2019, 14:12:09 »
Hocam herşeyi yazmışsın ama durumunu gösterir fotoğraf yok. Sac durumunu ve dönor sahanın fotoğraflarını eklersen daha rahat yorum yapılabilir. Ayrıca aile genetik yatkınlık gibi bilgileri de yazabilirsin.

kılıkırkyaran

• Full Member
« Yanıtla #2 : 04 Haziran 2019, 22:11:38 »
hocam yeme içme ile ne alakası var ,onunla alakası olsa benim saçlarım dökülmezdi emin ol :)
proscar kullan diyeceğim ama nereye kadar bu yaşta başlasan 30 sene kullanman lazım bu meredi.
procapil içeren bir sprey kullan en azından yanetkisi yok minoxil bir dönem kullandım bende uzunca bir süre kendine hayrı yok bu meredin anca bol bol döngüye soktu saçlarımı şahsen tavsiye etmem.

Rohat

• Full Member
« Yanıtla #3 : 06 Haziran 2019, 00:12:18 »
hocam yeme içme ile ne alakası var ,onunla alakası olsa benim saçlarım dökülmezdi emin ol :)
proscar kullan diyeceğim ama nereye kadar bu yaşta başlasan 30 sene kullanman lazım bu meredi.
procapil içeren bir sprey kullan en azından yanetkisi yok minoxil bir dönem kullandım bende uzunca bir süre kendine hayrı yok bu meredin anca bol bol döngüye soktu saçlarımı şahsen tavsiye etmem.
Avesin ya da HairForte önerir misin?

Facebook Twitter Instagram