Gönderen Konu: Finasterid İçeren İlaçlar ile İlgili Hazırlanan Doktor Bilgilendirme Mektubu Hk.  (Okunma sayısı 13259 defa)

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
Sebep basit mevcut saçı uzun süre koruyabilmek  30 una geldiğinde ekim yaparken sakal, göğüs, ayak,bacak,baldır kıllarından medet ummamak için malesef alternatif başka bir tedavi olmadığı için. Yan etkileri kimse inkar etmiyor. Ben 19 yaşında ki çocuğu örnek verdim finasterid kullanmalı demedim ama bu 29 yaşında da olsa tepkiler değişmiyor bu işin piskolojik kısmı çok büyük sürekli yan etkileri gösterirsen birine bir süre sonra paranoya durumu kesinlikle gerseklecektir. Bu ilacı başlayıp da 3. Ay aaa yan etkisi varmış bunun diye kullanan kaç kişi var? Ağrı kesici alırken dahi prospektüsünü okuyor insanların çoğu, böyle bir ilacı alırken mutlaka ne kullandığını ne için kullandığını biliyordur Yan etkisini bilmek farklı bir şey her gün korku hikayalerini göstermek farklı bir şey.  Her zaman hekime görünmelerini söylüyoruz zaten onlarca farklı dermatologa gitmiş biri olarak çoğu özel hatta 1 tanesi bölüm başkanı aylar önce randevu aldım muayene olabilmek için gönül rahatlığıyla söylüyorum umurlarında değil minoxil ve biotin içerikli şampuan yazıp yolluyorlar kendileri prp yapıyorsa prp yı övüyorlar saç dökülmesi bir hastalık olarak geçmiyor tıpta ama bahsi geçen yan etkiler hastalık olarak geçiyor o yüzden hiç biri o topa girmiyor. Karar şahısda bitiyor her türlü şahısda kendi bilgi birikimi doğrultusunda karar veriyor ben yabancı sitelerde değil de burada aktif vakit harcasaydım kesinlikle finasteride başlamazdım. Umarım gelecek yıllarda yan etki yaşamayacağımız ürünler geliştirilir fakat 1997 den bu yana dünya sağlık örgütü tarafından tescillenmiş tek tablet ürün. Yüzlerce opsiyon varmış gibi konuşmak yanıltıcı. Yan etki görüp bırakmak zorunda kalırsam saçı mı kalan yıllar da korumak için ne yapacağım bilemiyorum.

Forum da finasterid kullanıp yaşadıkları yanetkileri foruma sorgulayan bir kitle var. Yanetkilerinden bilinçli bir şekilde haberdar olup korkan bir insan ilacı kullanmaması en doğru seçenektir. Anlık psikoloji ile kullanıp sonra yanetki yaşadığı zaman pişman olan kişilerin sayısı hiçte az gibi gelmiyor bana. Yani uzun lafın kısası insanların özgür iradelerine müdahale etmek gibi bir niyetim yok, ama insanlar da kullandıkları ilaç hakkında bilgi sahibi olması gerekir. O zaman yanetkilerini anlatmayacaksak, ettiği faydaları da foruma aktarmamıza gerek yok. Herkes prospektüsü okusun ve kendisi karar versin değil mi?
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.
ŞUNLARADA BAKABİLİRSİNİZ

Kelim Kelsin Keliz

• (*-*)
  • Sr. Member
  • Bir kel bir kele ne demiş?
Forum da finasterid kullanıp yaşadıkları yanetkileri foruma sorgulayan bir kitle var. Yanetkilerinden bilinçli bir şekilde haberdar olup korkan bir insan ilacı kullanmaması en doğru seçenektir. Anlık psikoloji ile kullanıp sonra yanetki yaşadığı zaman pişman olan kişilerin sayısı hiçte az gibi gelmiyor bana. Yani uzun lafın kısası insanların özgür iradelerine müdahale etmek gibi bir niyetim yok, ama insanlar da kullandıkları ilaç hakkında bilgi sahibi olması gerekir. O zaman yanetkilerini anlatmayacaksak, ettiği faydaları da foruma aktarmamıza gerek yok. Herkes prospektüsü okusun ve kendisi karar versin değil mi?
Ben karar verirken ilaçtan fayda görmüş kitle ile yan etki görmüş kitle nın nüfusuna göre karar verdim. Her iki grup ile konuştum sordum denemeye değer olduğuna karar verdim beklenmedik etkiler görürsem ısrar edip kullanmaya devam etmem. Benim için uygun değil der kapatırım finasterid defterini
Önce biraz seyreldiler, sonra beni terk ettiler
Beni apaçık ortada bırakıp gittiler
Yastığım bile ısınmıyor artık
Yastığım bile Yastığım bile
Kafam üşüyor soğuk havalarda, çık artık

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=14917.0

onizuka eikichi

• Hero Member
Ben karar verirken ilaçtan fayda görmüş kitle ile yan etki görmüş kitle nın nüfusuna göre karar verdim. Her iki grup ile konuştum sordum denemeye değer olduğuna karar verdim beklenmedik etkiler görürsem ısrar edip kullanmaya devam etmem. Benim için uygun değil der kapatırım finasterid defterini

Ama kararsız kalan bir kitleninde olduğunu hesaba katmıyorsunuz. Herkes sizin gibi düşünmüyor. Ben burada atılan iletilere bakıyorum daha geçen gün "18 yaşındayım cinsellik benim için önemli değil" diye yazan genç bir kardeşimizi gördüm. Bunu hangi psikoloji ile yazdığını bundan yıllar sonra yine bugün düşündüğü gibi düşüneceğini bilemeyiz. Yani kısacası detaylıca araştırmıyan bir kesim olduğunu (en başından bende böyle kullanmıştım), yanetkilerin yalnızca libidodan ibaret olduğunu sanan bir kesim var. Bu yüzden insanların yanetkilerini bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunu finasterid kullanırken inanılmaz etkisini gören biri olarak yazıyorum. Düzenli olarak kullansam belki ciddi oranda saç sorunum bile kalmayacak ve kullanırken de korkmadan rahatça kullandığım bir takviye. Çünkü bende yanetkilerinin geçici olduğunu biliyorum. Ama ya başkası kalıcı bir yanetki yaşarsa? Bu yüzden bilinçli bir şekilde doktor kontrolünde kullanmak en doğru tercihtir diye düşünüyorum.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

unverm

• Hero Member
Ama kararsız kalan bir kitleninde olduğunu hesaba katmıyorsunuz. Herkes sizin gibi düşünmüyor. Ben burada atılan iletilere bakıyorum daha geçen gün "18 yaşındayım cinsellik benim için önemli değil" diye yazan genç bir kardeşimizi gördüm. Bunu hangi psikoloji ile yazdığını bundan yıllar sonra yine bugün düşündüğü gibi düşüneceğini bilemeyiz. Yani kısacası detaylıca araştırmıyan bir kesim olduğunu (en başından bende böyle kullanmıştım), yanetkilerin yalnızca libidodan ibaret olduğunu sanan bir kesim var. Bu yüzden insanların yanetkilerini bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunu finasterid kullanırken inanılmaz etkisini gören biri olarak yazıyorum. Düzenli olarak kullansam belki ciddi oranda saç sorunum bile kalmayacak ve kullanırken de korkmadan rahatça kullandığım bir takviye. Çünkü bende yanetkilerinin geçici olduğunu biliyorum. Ama ya başkası kalıcı bir yanetki yaşarsa? Bu yüzden bilinçli bir şekilde doktor kontrolünde kullanmak en doğru tercihtir diye düşünüyorum.
Hocam kimse doktor kontrolünde kullanmıyor bunu. Oylama yapsak yüzde 90 'ın üstünde çıkar. Size soruyorum üroloji doktoruna kaç kere gittiniz kullandığın süre içerisinde. Olması gereken tabikide doktora gitmek ama kimse yapmıyor çünkü bu forumda zebil gibi kullanan ve fayda görenler insanları rahatlatıyor. Ben de 1 senedir kullanıyorum ama hic doktora gitmedim.

onizuka eikichi

• Hero Member
Hocam kimse doktor kontrolünde kullanmıyor bunu. Oylama yapsak yüzde 90 'ın üstünde çıkar. Size soruyorum üroloji doktoruna kaç kere gittiniz kullandığın süre içerisinde. Olması gereken tabikide doktora gitmek ama kimse yapmıyor çünkü bu forumda zebil gibi kullanan ve fayda görenler insanları rahatlatıyor. Ben de 1 senedir kullanıyorum ama hic doktora gitmedim.

Çoğunluğun doktor kontrolünde kullanmaması bunun doğru olduğu anlamına gelmez. Ben gerekli kontrolleri yaptırdığımı önceden de belirtmiştim. Uzun süredir kullandığım için bir noktadan sonra doktor kontrolünü kestim. Kulağımdaki bir problemi finasterid kullanımına bağlayıp tahlil yaptırmış birisiyim ben. Ensemde oluşan kızarıklık için 2 kez ayrıca farklı dermatologlara göründüm. Buradaki asıl mesele insanların finasteridin yanetkilerini öğrenmesi. Hayır madem bu kadar kolay bu takviyeleri kullanmak finasterid neden kullanıyor daha iyisi dutasterid var. Toplum olarak hazır bilgiyi zaten sevdiğimiz belli ama insanları bilinçlendirmeyi de eleştirmek gerçekten enteresan.

unverm

• Hero Member
Çoğunluğun doktor kontrolünde kullanmaması bunun doğru olduğu anlamına gelmez. Ben gerekli kontrolleri yaptırdığımı önceden de belirtmiştim. Uzun süredir kullandığım için bir noktadan sonra doktor kontrolünü kestim. Kulağımdaki bir problemi finasterid kullanımına bağlayıp tahlil yaptırmış birisiyim ben. Ensemde oluşan kızarıklık için 2 kez ayrıca farklı dermatologlara göründüm. Buradaki asıl mesele insanların finasteridin yanetkilerini öğrenmesi. Hayır madem bu kadar kolay bu takviyeleri kullanmak finasterid neden kullanıyor daha iyisi dutasterid var. Toplum olarak hazır bilgiyi zaten sevdiğimiz belli ama insanları bilinçlendirmeyi de eleştirmek gerçekten enteresan.
Aslında aynı görüşteyiz, eleştirmedim forumun dezavantajindan bahsettim ve özeleştiri yaptım aslında. Forum olmasa ben de kesin doktora giderdim, ama buradaki insanların rahatlığı ister istemez etkiliyo insanı onu söyledim. Sizin paylaşımlar zaten bilinçlendirici. Hatta bazen bana özelden sorular geliyor size yönlendiriyorum arkadaşları.

Amazon Ormanlari

• Sr. Member
Finas benim, kobra benim
Doktum birak bu sac benim
Bu sacima verdigim degerim
Dokunma benim de bi bildigim var

onizuka eikichi

• Hero Member
Aslında aynı görüşteyiz, eleştirmedim forumun dezavantajindan bahsettim ve özeleştiri yaptım aslında. Forum olmasa ben de kesin doktora giderdim, ama buradaki insanların rahatlığı ister istemez etkiliyo insanı onu söyledim. Sizin paylaşımlar zaten bilinçlendirici. Hatta bazen bana özelden sorular geliyor size yönlendiriyorum arkadaşları.

Bende zaten gönderilen özel iletilerden insanların bu konu da yeteri kadar bilgisi olmadığını düşündüğüm için bu konuyu açma gereği hissettim. Yazılanlar da benim kendi görüşlerim değil tamamen alıntı kaynak da belli. Ben finasterid kullanırken forum da psikolojik kısmına da daha önce rastlamamıştım. Yani yanetki plasebo deyip geçmek en kolay olanı. Sonuçta benim bu işten bir kazancım da yok, tek istediğim insanların bilinçlenmesi. Yoksa ben kullanıyorum faydasını görüyorum gerisi beni ilgilendirmez demek de en kolayı.

kelsea the punisher

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
saçma sapan bir mektup şurda klavyeye tıklamanız bile zaman israfı. kaldı bu kadar üstüne konuşmuşsunuz.

onizuka eikichi

• Hero Member
Finas benim, kobra benim
Doktum birak bu sac benim
Bu sacima verdigim degerim
Dokunma benim de bi bildigim var

Alıntı
Selam forum ahalisi,
Dokulmem cok ileri seviye degil sanirim fakat vertekste seyrelme var ilerleyecek gibi. Sizce onlem ya da yavaslatma amacli gunde 1 adet Solgar saw palmetto ve 1 adet 1000mg kabak cekirdegi yagi kapsulu (ya da 1 tatli kasigi sivi yag olabilir fakat o 10 grama falan denk geliyor sanirim) kullansam bir yan etki gorur muyum? Finasteride kullanimina sicak bakamiyorum malesef, bu saydiklarim da dogal blocker olarak geciyor fakat arastirmalari cok sinirli (kayda deger birer makale). Yine de ya tutarsa diye bir denemek istiyorum. Sizce beraber kullanabilir miyim? Ayri ayri side effectleri yok deniyor.

İşte tam olarak da bundan bahsetmek istiyorum. İlk başta "finasterid kullanımına sıcak bakmıyorum" diye belirtmiş ama daha sonradan kendisi kullanma kararı almış. Yani forumdan edindiği bilgiler kadarıyla kendince tecrübe edinmiş. Yani kısaca bilinçlenmek kötü bir durum değil. Kimse de burada insanlara müdale etmiyor. Kişi başka biri tarafından yönlendirmeyle böyle bir ilaç kullanıp yada kullanılmıyorsa zaten ortada bir problem var demektir. Yine söylüyorum araştırmıyoruz, hazır bilgi seviyoruz...

Amazon Ormanlari

• Sr. Member
saçma sapan bir mektup şurda klavyeye tıklamanız bile zaman israfı. kaldı bu kadar üstüne konuşmuşsunuz.
Hic sorma bunlarin aglamalariyla kullanmayip kel kalana da acimamak lazim gerci herkes akilli olsun  ;)

onizuka eikichi

• Hero Member

Saçma sapan olduğunu düşünüyorsanız okumazsınız geçersiniz. Finasteridin kanıtlanmış etkilerini onaylayıp, yanetkilerini görmezden gelenlerin bu konu da zaten işi olmamalı.

Amazon Ormanlari

• Sr. Member
Saçma sapan olduğunu düşünüyorsanız okumazsınız geçersiniz. Finasteridin kanıtlanmış etkilerini onaylayıp, yanetkilerini görmezden gelenlerin bu konu da zaten işi olmamalı.
Finasteridin placebodan statistically significant sekilde yan etki yaptigi bir makale bul bana hesabimi silicem

Beysev

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
İşte tam olarak da bundan bahsetmek istiyorum. İlk başta "finasterid kullanımına sıcak bakmıyorum" diye belirtmiş ama daha sonradan kendisi kullanma kararı almış. Yani forumdan edindiği bilgiler kadarıyla kendince tecrübe edinmiş. Yani kısaca bilinçlenmek kötü bir durum değil. Kimse de burada insanlara müdale etmiyor. Kişi başka biri tarafından yönlendirmeyle böyle bir ilaç kullanıp yada kullanılmıyorsa zaten ortada bir problem var demektir. Yine söylüyorum araştırmıyoruz, hazır bilgi seviyoruz...
+💯

Amazon Ormanlari

• Sr. Member
Valla ben yan etki gorsem bile tavsiye ederim her zaman soyledim. Finas hakkinda yan etkilerinden bahsedip durmak zaten akil kari degil tamamen anlamsiz bi konu acmissin guya milleti bilinclendiriyosun. Gencler kel kalmaniz kimsenin umrunda degil gelisiminiz vs tamamlandiysa finas gerekirse dutas kullanin kel kalmayin its a drug for real men

Facebook Twitter Instagram