Gönderen Konu: Finasterid’in vücuttan atılma süresi  (Okunma sayısı 3809 defa)

freier

• Full Member
Finasterid’in vücuttan atılma süresi
« : 30 Mayıs 2019, 23:11:18 »
Merhaba, finasterid kullanımından sonra ilacı bıraktığımızda ilacın kalıntıları vücuttan tam olarak Ne zaman atılır?
Gebelik döneminde özellikle erkek bebeklerin gelişimine olumsuz etkisi olabileceği çok açık olan bir ilaç. Diyelim ki bir gebelik planlamasında erkek birey finasterid i ne kadar süre önce bırakmalı? İnternette bir hayli araştırma yaptım. 2 ay, 2 hafta, 6 ay veya bırakıldığı gibi vs farklı sonuçlar var.

Ben Yine de kullanmayı kestikten bir süre sonra daha vücutta kaldığını düşünenlerdenim ama Bu konuda bilgi sahibi olan varsa yorumları bekliyorum.

Kastettiğim finasteridi bıraktıktan sonra saçların eski haline dönme süresi değil. Sadece gebelik konusundaki kısım. Şimdiden yorum yapan herkese peşinen teşekkür ederim.

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Finasterid’in vücuttan atılma süresi
« Yanıtla #1 : 31 Mayıs 2019, 00:52:46 »
Maalesef asla bilemeSiniz ve yine maalesef okadar ince bir konu ki.. bebeginide meydana gelebilecek her türlü bozuklukta aklınızda “acaba finastand sebebli mi” diye kafada soru işareti kalmasından hiç kullanmamak daha iyi. Ben bıraktıktan 3 sene sonra çocuk sahibi oldum ve bebeklik dönemindeki karşılaştığımız  her problem İçin günlerce kafamda bu soru ile dolaştım. Acaba bundan mı diye.. bu sebeple hiç kullanmamak daha mantıklı.

sduzce

• Sr. Member
« Yanıtla #2 : 31 Mayıs 2019, 11:05:31 »
Bol su ve günde yarım saat veya daha fazla hafif tempolu koşu ve yürüyüş atılma süresini hızlandırır.

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #3 : 31 Mayıs 2019, 11:45:54 »
Yanetkileri çabuk geçtiği söylense de bahsettiğiniz konu hakkında net bir bilgi söylenemez. Çocuk düşünenler için en az 6 ay bıraktıktan sonra düşünün diyorlar yalnız bu takviyeyi kullanıp vucüdünda yanetkileri kalan kullanıcılar da var. Bu nedenle ben kullanırken doktor kontrolünde kullanıyorum bu ilacı riskleri en aza indirmek için. Sizin çocuk planlarınız varsa gelecek için kullamamanız en iyisi.
« Son Düzenleme: 02 Haziran 2019, 04:08:06 Gönderen: onizuka eikichi »
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

Rohat

• Full Member
« Yanıtla #4 : 11 Haziran 2019, 13:37:49 »
Yanetkileri çabuk geçtiği söylense de bahsettiğiniz konu hakkında net bir bilgi söylenemez. Çocuk düşünenler için en az 6 ay bıraktıktan sonra düşünün diyorlar yalnız bu takviyeyi kullanıp vucüdünda yanetkileri kalan kullanıcılar da var. Bu nedenle ben kullanırken doktor kontrolünde kullanıyorum bu ilacı riskleri en aza indirmek için. Sizin çocuk planlarınız varsa gelecek için kullamamanız en iyisi.
Doktor ne şekilde kullanmanızı öneriyor?

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 11 Haziran 2019, 14:44:21 »
Doktor ne şekilde kullanmanızı öneriyor?

Finasterid içerikli bir ilaçtan saç için olumlu randıman almak için her gün aynı saatte 1 mg olarak kullanıyorum. Doktora gitme sebebim kullanım şeklinden ziyade vucüduma verdiği olası yanetkileri gözlemlemek için gidiyorum.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

Rohat

• Full Member
« Yanıtla #6 : 11 Haziran 2019, 15:43:16 »
Bunu aylık mı yapıyorsunuz günlük mü? Biraz bilgilendirebilir misiz? Hangi testleri yaptırıyorsunuz? Ayrıca finas yanında başka ne tür vitaminler alıyorsunuz?

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 11 Haziran 2019, 16:12:36 »
Bunu aylık mı yapıyorsunuz günlük mü? Biraz bilgilendirebilir misiz? Hangi testleri yaptırıyorsunuz? Ayrıca finas yanında başka ne tür vitaminler alıyorsunuz?

Finasteridi 6 aylık bir periyotta günlük kullanıyorum. 6 ay sonra bir süre ara veriyorum. Vitamin olarak günlük biotin 5 mg, 3 gün de bir b12, d3 ve 2 gün de 1 balık yağı kullanıyorum. Kontrollere giderken kan değerlerine, karaciğer değerlerime baktırıyorum. Ara verdiğim dönemde sperm testi yaptırmıştım, sene sonunda yeniden bu testi yaptırmayı düşünüyorum. Finasteridin ben de yaptığı en büyük yanetki hafıza bulanıklığı. Zaman zaman bu problemi yaşıyorum. İnternetten okuduğum son incelemelerimde psikolojik problemlerin de yaratabildiğini ifade ediyor finasterid. Yani ne kadar yanetki yaşanmadığını düşünse de kullanıcı oldukça riskli bir ilaç. Bu nedenle ben yarattığı olumlu değişimi forumuna aktarırken aynı zaman da olası yanetkilerini de buraya taşımaya çalışıyorum ki insanlar bilinçsizce hareket edip hataya düşmesinler.

Rohat

• Full Member
« Yanıtla #8 : 11 Haziran 2019, 20:39:58 »
Faydaları neler oldu hocam?

Galaksi

• Full Member
« Yanıtla #9 : 11 Haziran 2019, 20:46:57 »

Finasteridi 6 aylık bir periyotta günlük kullanıyorum. 6 ay sonra bir süre ara veriyorum. Vitamin olarak günlük biotin 5 mg, 3 gün de bir b12, d3 ve 2 gün de 1 balık yağı kullanıyorum. Kontrollere giderken kan değerlerine, karaciğer değerlerime baktırıyorum. Ara verdiğim dönemde sperm testi yaptırmıştım, sene sonunda yeniden bu testi yaptırmayı düşünüyorum. Finasteridin ben de yaptığı en büyük yanetki hafıza bulanıklığı. Zaman zaman bu problemi yaşıyorum. İnternetten okuduğum son incelemelerimde psikolojik problemlerin de yaratabildiğini ifade ediyor finasterid. Yani ne kadar yanetki yaşanmadığını düşünse de kullanıcı oldukça riskli bir ilaç. Bu nedenle ben yarattığı olumlu değişimi forumuna aktarırken aynı zaman da olası yanetkilerini de buraya taşımaya çalışıyorum ki insanlar bilinçsizce hareket edip hataya düşmesinler.

Ne zamana kadar kullanacaksın Finasteridi

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #10 : 11 Haziran 2019, 21:15:54 »

Saçlarımın dökülmesi net olarak durdu, cansızlaşan saçlarım hacim kazandı.

[/quote]
[/quote]

Yanetkilerini yaşarsam anında bırakırım ama ben yanetkilerini yaşamayan şanslı kısımdayım sanırım. 6 ay arayla bırakmamın nedeni vucüduma sürekli kimyasal yüklemesi yapmak istemediğim için, uzun süreli kullananlar da yanetkiler daha fazla ortaya çıkıyormuş. Yanetki hiç yaşamazasm sürekli kullanırım neden bırakayım ki saçlarımı net olarak koruyor.

Galaksi

• Full Member
« Yanıtla #11 : 11 Haziran 2019, 21:50:08 »

[/quote]

Yanetkilerini yaşarsam anında bırakırım ama ben yanetkilerini yaşamayan şanslı kısımdayım sanırım. 6 ay arayla bırakmamın nedeni vucüduma sürekli kimyasal yüklemesi yapmak istemediğim için, uzun süreli kullananlar da yanetkiler daha fazla ortaya çıkıyormuş. Yanetki hiç yaşamazasm sürekli kullanırım neden bırakayım ki saçlarımı net olarak koruyor.
[/quote]

Banada finasteridi önerdiler forumda ama kuşun birdaha ötmeme ihtimalini ve başka yanetkilerini göz önüne alarak kullanmam galiba hiçbir zaman

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #12 : 11 Haziran 2019, 23:49:02 »

[/quote]

Banada finasteridi önerdiler forumda ama kuşun birdaha ötmeme ihtimalini ve başka yanetkilerini göz önüne alarak kullanmam galiba hiçbir zaman
[/quote]

Öyle bir ihtimal yanetkilerinde var. Bende sorun olmuyor libido kısmında, ben vucüdüma vereceği yanetkilerine dikkat ediyorum. Tabi herkesin vucüt kimyası farklı o yüzden dikkat etmekte fayda var :).

Rohat

• Full Member
« Yanıtla #13 : 12 Haziran 2019, 00:58:05 »
Ben de açıkçası 6 ay kullanıp 3-6 ay bırakmayı düşünüyorum. Ama doz azaltımı olarak. Bu süreçte saçları güçlendirip daha güçlü kökler elbette dhtye karşı gardını alırım

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #14 : 12 Haziran 2019, 01:34:25 »
Ben de açıkçası 6 ay kullanıp 3-6 ay bırakmayı düşünüyorum. Ama doz azaltımı olarak. Bu süreçte saçları güçlendirip daha güçlü kökler elbette dhtye karşı gardını alırım

Ben 6 ay kullanıp bıraktıktan sonra 4 5 ay içerisinde saçlarım yine dökülmeye başlamıştı. Ben genellikle agresif dökülme anında kullanmaya çalışıyorum. Tabi benim agresif dökülme dönemini diye düşündüğüm tamamiyle kendi varsayımım belki de mevsimsel dökülme de olabilir. Bunları kesin olarak bilemeyiz zaten :). Bu yüzden de doktor kontrolünde kullanın diyorum.

Facebook Twitter Instagram