Gönderen Konu: Saç dökülmem erkek tipimiydi? 28 yaş ve 30 yaş SS'li fotolar karşılaştırma  (Okunma sayısı 10777 defa)

Galaksi

• Full Member
İlk koyacağım fotoğraflar 2 sene önce çekilmişti, bu süreçte bazı şeyler uyguladım saçıma. Bu fotoğrafları gören bazıları senin dökülmen kesinlikle erkek tipi diyorlardı lakin saçım şuanda 2 sene öncesine göre çok daha iyi konuma geldi. 2 sene önce stres fazlaydı bunu da eklemek istiyorum. Belirtmek gerekli mi bilmiyorum ama son dönemlerde az yapmayı saymassak, bu yaşıma kadar çok fazla masturbasyon yaptım ve hala evlenemedim, dht'im çok yüksek olduğunu düşünüyorum

İlk başlarda şöyle başlamıştım tedaviye, aklıma gelenleri yazayım. Bemiks-Bepanthane-Evigen 3lüsünü bazı özel yağlarla(hint yağı,jojoba yağı vs vs) karıştırıp saçımda boneyle galiba 30 dakika, 1 saat falan bekletip sonra yıkıyordum. B12 hapı kullanmaya başladım, ilk başladığımda 130du ve uzun zamandır B12 hapı alıyorum, Balık hapı kullandım ocean plus, d3 vitamini kullandım düşük çıkmıştı, 1 şişe çinko hapı kullandım, bir ara 1 tane multivitamin kullandım bıraktım. Bir ara saçıma özel sabunlar sürdüm sonra sabun kullanmayı bıraktım. Birçok şampuan değiştirdim zigavus-seboderm-sawpoo-organix-vichy vs. Şuanda ise Sebamed her gün kullanım şampuanını kullanıyorum ve 1 aydır ek tedavi için Ketoral şampuan kullanıyorum haftada 2 kez. Saçlı derideki sivilceler için Cleocin t %1 kullandım ortalama 2 şişe

Bir zaman sonra tedavi değiştirdim ve Hairforte+Xpecia'ya başladım. 5 ay Xpecia kullandım 2 doz hep sonra 5. ay sonunda bıraktım kullanmayı, yaklaşık 8 ay günde 2 doz Hairforte sprey kullandım. Sonra Hairforteyi bırakıp Avesin spreye geçtim ve şuanda sprey kullanımında 10. aydayım ve 1 doza azalttım Avesin sprey kullanıyorum. B12 hapı almaya halen devam ediyorum, balık hapına tekrardan başladım. Ortalama 1 kutu HP biotin 5 mg bitirdim, bu bitince şimdi yerine Natures Supreme Biotin 5mg 120tablet aldım. Ortalama 1 şişe demir hapı bitirdim sonra bıraktım(demirim biraz düşüktü). Bir dönem 1.0mm dermastamp uyguladım saçıma sonra bıraktım

Şuanda ise mevcut kullandığım sadece bunlar var. B12 hapı almaya devam, Ocean plus balık hapı devam, Biotin 5mg devam ve günde 1 kere Avesin Sprey sıkıyorum saçıma. Spreyi 10 aydır genellikle hep tepeye sıktım sadece, parmağımla yaydırıp yanlara falan biraz değdiriyorum
7-8 yıldır saçlarımı hep kazıtıyordum veya 0 numara yapıyordum ama artık kilo verme sürecine başladım ve saçlarımı uzatma kararı aldım, 3 ay oldu hala kesmedim şimdi fotoları koyacağım

Şimdi size sorum şu. Kullandığım ve mevcut kullandıklarım şeyleri yazdım. Fotolar arası 2 yıl var. Bu dökülme neydi benim 2 yıl önceki, erkek tipimiydi?
Mevcut kullandığım şeyleri kullanmayı bırakırsam saçlarım 2 yıl önceki haline döner mi sizce? Yaş ortalama 30 oldu artık

2 yıl önceki, 28 yaş saç fotoları

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Şimdi ise bugün çekildiğim fotolar, ortalama 2 yıl sonraki gelişim. Fotolar net çıksın diye Flash ile çekildi
Saç bu uzunluğa ortalama 3 ayda geldi, biotin kullanmama rağmen

Hardyboy

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
uyguladığın tedaviler malesef işe yaramamış,hepsi doğal zararsız tedaviler ancak bakım yapmış olmuşsun saçlarına.saçların bakımlı görünüyor ama saç kaybın devam ediyor.
sende kesinlikle aga var ve bunu tedavi etmenin  tek yolu antiandrojenler malesef.

Duyarli

• Full Member
uyguladığın tedaviler malesef işe yaramamış,hepsi doğal zararsız tedaviler ancak bakım yapmış olmuşsun saçlarına.saçların bakımlı görünüyor ama saç kaybın devam ediyor.
sende kesinlikle aga var ve bunu tedavi etmenin  tek yolu antiandrojenler malesef.
Saç kaybı ozamandan bu zaman çok fazla olmamış saçı büyük oranda korumuş bunun harici her cümlesinde haklı buraya yazana kadar belki erkek tipi değildir stresten kilodandır diye anlık moralini yükselttiğin anlar oluyordur tahminen hepimizin böyle başlar ama daha iyi savaşman için gerçeği söylemek gerekirse dökülme patentin erkek tipi ve devam edecek gibi gözüküyor

Galaksi

• Full Member
Beyler ama aynada saçıma baktığımda ben boşluk göremiyorum, hatta saçlar yana doğru yatmaya başladı çok hoş duruyor. Yani ben saçımdan şuan memnundum ama mesajlarınız kafamı çok karıştırdı şimdi. Nerdeyse 1.5 yıldır birşeyler yapmaya çalışıyorum kendimce yanetkisi fazla olmayan şeyleri tercih ettim hep :D Yastığımı 1 haftadır temizlemiyordum bugün kontrol ettim ve çok az saç gördüm yani dökülme banyo dışında çok az oluyor, banyoda ise şampuanlarken 10 tel falan gidiyor en az

Peki siz haklıysanız ve erkek tipi bir dökülme ise bu saç ne zamana kadar böyle duracak daha? Ben şuan memnunum halimden, bu şekilde durması için nasıl bir planlama yapmalıyım. Akışına bırakıp birşey kullanmazsam bu şekilde sabit kalmaz mı saçlar? Babam kaç yaşında ama hala saçları iyi sayılır. Yaşım da az değil 30 oldu ortalama, bu yaştan sonra saç dökülmesi yavaşlamaz mı?

Finasterid, Proscarlara falan hiç bulaşmadım. Bunları kullanıp sonra kuşum ötmüyor diyen mesajlar okudum

Galaksi

• Full Member
Konudaki fotoları güncelledim. Linkleri açık şekilde koydum

Üsttekiler 2 yıl öncesi - Alttakiler dün çekildiklerim

Canimo

• Sr. Member
saç dökülmen agresif değil ama genetik saç döküşmesi sonuçta yani yavaşta olsa dökülme yıllar içerisinde hızlanacak ve saçların dahada seyrelecek malesef.
koyduğun resimlerden bu anlaşılıyor,ilk koyduğun resimlere ve sonrakilere tekrar tekrar baktım fakat dediğin gibi bir gelişme göremedim hatta 2 yıl öncesi hali daha iyiymiş gibi görünüyor.moralini bozuyorum belki ama saçlar kısa olduğu için sanki seyrekmiş gibi gözüküyor .
arkadaşın dediği gibi saçların çok bakımlı duruyor uyguladığın tedavilerden dolayı ama malesef dökülme yavaşta olsa devam ediyor.

Drarda

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Finasterid kullanırsan 1 sene sonra saç sorunun kalmaz bence.

EMİNBEY

• Hero Member
Dostum fin e zararlı diyorlar ama kullandığın o takviye ilaçların hepsi zararlı ona bakarsan, senin kurtuluşun fin dostum başka çaren yok

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
simdilik ekimle değilde medikal tedavilerle bu saçı güçlendirsen daha doğru olur rahatsız edıcı bır acıklık olumsuz bır görüntü yok sadece bıraz ıncelmıs saçlar bır mıktar da seyrekleşmiş toparlayacağını dusunuyorum medikal tedavilerle
Global Moderator

Galaksi

• Full Member
simdilik ekimle değilde medikal tedavilerle bu saçı güçlendirsen daha doğru olur rahatsız edıcı bır acıklık olumsuz bır görüntü yok sadece bıraz ıncelmıs saçlar bır mıktar da seyrekleşmiş toparlayacağını dusunuyorum medikal tedavilerle

Hocam medikal tedaviden kastın Finasterid mi? Ben bunun yan etkilerinden korkuyorum

Canqi

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
kesinlikle erkek tipi dökülme ,bakımla bir yere kadar hocam biraz geciktirebilirsin.uyguladığın tedavilere dermarollerıda ekleyebilirsin  bimeks,evivegen ve bephanten karışımından çok daha iyi sonuç alırsın.

Galaksi

• Full Member
kesinlikle erkek tipi dökülme ,bakımla bir yere kadar hocam biraz geciktirebilirsin.uyguladığın tedavilere dermarollerıda ekleyebilirsin  bimeks,evivegen ve bephanten karışımından çok daha iyi sonuç alırsın.

Dermastamp kullanıyordum ama bırakalı 2 ay falan oldu. Şimdi saçlar uzamaya başladı acaba kullansam mı bilmiyorum saçları kopartabilir diye düşünüyorum

Saçımdan şuanda çok memnunum, uzakdıkça ortadaki hafif seyrek alan iyicene kapanmaya başladı. Şakaklar zaten hep aynı bakalım umarım bu saçı uzun zaman korumayı başabilirim 2 yıldır geriye gitmedi en azından. Vitamin haplarını saymassak şuanda Avesin spreye 1 doz devam ediyorum.

Finasterid dışında başka önerilere açığım.

Galaksi

• Full Member
Bu arada kısmet olursa Eylül ortası gibi saçım iyicene uzadığında saçımı beyazımsı tona boyatmak istiyorum

İyicene uzayınca nasıl duracak saç tamamen soru işareti, 8 yıldır hiç uzatmadım

İnşallah buraya uzatıp boyattığımda foto koyarım, duruma göre yorum yazarsınız

Canqi

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
beyaz saçlı halini görmeyi çok isterim  :)umarım paylaşırsın.

Galaksi

• Full Member
Paylaşırım inşallah. Şimdi kilo verme sürecindeyim eylüle kadar 20 kilo atarım umarım :D

Facebook Twitter Instagram