Gönderen Konu: Saç Dökülmesi yardım lütfen  (Okunma sayısı 5650 defa)

Rohat

• Full Member
Saç Dökülmesi yardım lütfen
« : 27 Mayıs 2019, 11:51:35 »
Değerli Forum üyeleri merhabalar. Beni en iyi siz anlarsınız diye kendimi buraya attım. Şimdi bahsedeyim. Lisede çok jöle falan kullanırdım. Üniv de 2-3 tr bıraktım. Ondan sonra saçlarımda sürekli bi dökülme vardı. Ama öyle aman aman değil tabi ve sürekli saçlarım normal döngü seyrinde dökülmeye başladı bazı zamanlarda yavaş bazı zamanlarda hızlı ama saç kaybı yaşamıyordum. Yani sürekli saçlarım gürdü. Son 6 ay da şehir değişikliği yaptım sınanavdır, iştir, ailevi problemlerdir derken biraz stres yaptım ve saçlarımda dökülme de arttı hakiyle. Traş olurken saçlarda ışık altında incelme olduğunu farkettim. Saçlar biraz uzayınca pek görülmüyor. Dermatoloğa gideyim dedim iyi mi yaptım kötü mü bilmiyorum ama Dertmatoloğa bi gittim işte hormonal dedi Prp minoksil önerdi. Minoksil araştırdım hem yorumlar hem de fiyatı nedeniyle yaklaşmadım ben. Bide kullanma yöntemi eklenince. ama sanki fitili ateşledik. Normal tel tel dökülen saçlar her gün ve sürekli dökülmeye başladı. Ben stres yaptıkça ve özellikle her gün yıkamayınca saçlar daha çok dökülmeye başladı. Korkudan her gün tıkıyorum buna rağmen yıkayınca çok dökülüyor. Dün araştırırken proscar’a rastladım. Yan etkileri varmış elbet ve okuduğum kadarıyla düşük bir oranmış o da. Neyse ben çok uzatmayayım kendimi sizin naçizane fikirlerinize bırakayım. Saçlarım çıksın demiyorum kalanları kurtarayım yeter bana. Multivitamin olarak perfectil önermişti doktor onu almayı düşünüyorum ve procar alıp tabletin 1/5 i kullansam nasıl olur? Procar sürekli kullanmam gerekiyor mu 3-5 ay kullansam 1-2 ay bıraksam  duruma göre tekrar kullansam nasıl olur. Eskiden beter olur mu?  derdime çare olun

Rohat

• Full Member
Ynt: Saç Dökülmesi yardım lütfen
« Yanıtla #1 : 27 Mayıs 2019, 12:16:16 »
++Bu sırada 1 seans Prp yaptım.

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #2 : 27 Mayıs 2019, 20:08:04 »
Finasterid ben kullanıyorum varolan saçlarımı koruyor artı minyatürleşen saçları da güçlendiriyor. Perfectil vitamin biotin görevi görüyor yani sivilce falan yapmadığı söyleniyor ben bir ara deneyecektim biotinden istediğim sonuçları alınca gerek duymadım. Son olarka fotoğraflarınızı eklerseniz daha iyi yardımcı olabilir forum üyeleri.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

Rohat

• Full Member
« Yanıtla #3 : 27 Mayıs 2019, 22:22:25 »
Üstad cevap verdiğin için teşekkürler. Saçlarım son 1-2 ayda çok güçsüzleşti. Normal bi dökülme seyri vardı ama bi seans Prp yaptım saçlar rayından çıktı. Her banyoda avuç avuç gelmeye başladı. Var olan teller incelmeye başladı. Prp yapacağın yer bana önce biraz saçın dökülecek demişti ama bu kadar beklemiyordum. Multivitamin olarak xpecia mı önerirsin yoksa perfectil mi? Bide minoxile başlayayım mı? Ayrıca finastirid’i alıp 3-5 ay kullandıktan sonra bıraksam saçlar daha çok dökülmeye başlar mı?

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 27 Mayıs 2019, 22:32:10 »
Üstad cevap verdiğin için teşekkürler. Saçlarım son 1-2 ayda çok güçsüzleşti. Normal bi dökülme seyri vardı ama bi seans Prp yaptım saçlar rayından çıktı. Her banyoda avuç avuç gelmeye başladı. Var olan teller incelmeye başladı. Prp yapacağın yer bana önce biraz saçın dökülecek demişti ama bu kadar beklemiyordum. Multivitamin olarak xpecia mı önerirsin yoksa perfectil mi? Bide minoxile başlayayım mı? Ayrıca finastirid’i alıp 3-5 ay kullandıktan sonra bıraksam saçlar daha çok dökülmeye başlar mı?

Ben perfectil ya da xpecia kullanmıyorum natures bounty biotin kullanıyorum. Prp saçlara aman aman bir artı katmıyor. Minoxil kullanırken de ömür boyu kullanmayı göze alarak kullanmak gerekirr ben kullanmama taraftarıyım. Finasteridi kesince saçlar bir süre sonra başlamadan önceki haline geliyor ancak kafanıza göre alınacak bir takviye değil doktor kontrolünde kullanmanızı tavsiye ederim. Altta benim finasterid tecrübeme ait konum var oradan size fikir yürütebilir finasterid.

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=2570.msg59326#msg59326
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

Rohat

• Full Member
« Yanıtla #5 : 27 Mayıs 2019, 22:37:24 »
Peki ne yapmamı önerirsiniz Hocam. Valla strese girdim. Ben stres yaptıkça saçlar daha çabuk gidiyor. Bide Prp önermiyor musunuz? İlk olarak ne yapmamı önerirsiniz? Dernatolog minoxil %5, perfectil bide Prp mezoterapi falan önerdi. Benim saçlarım çabuk yağlanıyor gerçi yağ mı kepek mi bilemedim. Bir gün yıkamasam saçlarımı kaşısam tırnaklarımın arasına yumuşak yağlı bir tortu birikiyor. Saçı her gün yıkamak zorunda kalıyorum.yıkamayınca daha çok dökülüyor.

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 27 Mayıs 2019, 22:41:13 »
Peki ne yapmamı önerirsiniz Hocam. Valla strese girdim. Ben stres yaptıkça saçlar daha çabuk gidiyor. Bide Prp önermiyor musunuz? İlk olarak ne yapmamı önerirsiniz? Dernatolog minoxil %5, perfectil bide Prp mezoterapi falan önerdi. Benim saçlarım çabuk yağlanıyor gerçi yağ mı kepek mi bilemedim. Bir gün yıkamasam saçlarımı kaşısam tırnaklarımın arasına yumuşak yağlı bir tortu birikiyor. Saçı her gün yıkamak zorunda kalıyorum.yıkamayınca daha çok dökülüyor.

Ben doktor değilim öneri ve tavsiye veremem ancak ben yağlı saçlarımı revita şampuan ile çözdüm. Saç dökülmemi de biotin ve finasterid alarak çözdüm. Bunlar bende işe yaradı sizde yarar mı bilemem ancak doktor kontrolünde bu takviyeleri sorabilirsiniz. Konuda detaylar var zaten okursanız yaptığı etkiyi fotoğraflarla görebilirsiniz.

Rohat

• Full Member
« Yanıtla #7 : 27 Mayıs 2019, 22:47:17 »
Hocam inanın sizin şuan bildiklerinizi doktorlar bilmiyor. Çoğu açmış bi dükkan Prpdir, mezoterapidir almış başını yürüyorlar. 2-3 ay proscar almayı düşünüyorum. Dediğiniz şampuan nasıl Hocam iyi mi?

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 27 Mayıs 2019, 23:27:34 »
Hocam inanın sizin şuan bildiklerinizi doktorlar bilmiyor. Çoğu açmış bi dükkan Prpdir, mezoterapidir almış başını yürüyorlar. 2-3 ay proscar almayı düşünüyorum. Dediğiniz şampuan nasıl Hocam iyi mi?

Fiyatı tuzlu ama kullandığım en iyi şampuan.

Rohat

• Full Member
« Yanıtla #9 : 27 Mayıs 2019, 23:37:35 »
Hocam günlük yıkamada kaç ay götürür bu bizi?

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #10 : 28 Mayıs 2019, 00:05:34 »

Ben günlük hemde baya bol kullanıyorum 4 ay götürüyor. Daha önceden 925 ml almıştım o 1 seneden fazla götürmüştü ama 925 ml Türkiye'de bulunmuyor artık. Daha güzel şampuanlarda var araştırırsanız forumda daha uyguna olanları isterseniz araştırın önce öyle karar verin.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 28 Mayıs 2019, 00:09:12 »
2/3 ay proscar kullanımın bir faydası olmaz ya kullanın devamlı yada başlamayın derim saç ektirmediyseniz.
Global Moderator

Rohat

• Full Member
« Yanıtla #12 : 28 Mayıs 2019, 01:36:12 »
Yok Hocam saç ektirmedim. Saç tellerim çok inceldi ve dökülme var. Geçen sene de bu aylarda böyle çoşmuştu ama saçlarım gür olduğu için takmamıştım pek. Şimdi ışık altında seyrelme olduğu gözüküyor. Ve ne yapacağımı bilmiyorum. Doktora gittim minoksil %5, perfectil ve prp önerdi ekstra mezoterapi falan. Ama minoksil yorumları hiç iç açıcı değil, Prp bi seans yaptım geçen ay bu ay da yapmayı düşünüyorlar ama işe yarar mı biliyorum. Tecrübelerinize güvenerekten, Siz şu durumda ne önerisisiniz. Nasıl bir yol izliyeyim. Be yapayım?

Rohat

• Full Member
« Yanıtla #13 : 28 Mayıs 2019, 01:39:43 »

Ben günlük hemde baya bol kullanıyorum 4 ay götürüyor. Daha önceden 925 ml almıştım o 1 seneden fazla götürmüştü ama 925 ml Türkiye'de bulunmuyor artık. Daha güzel şampuanlarda var araştırırsanız forumda daha uyguna olanları isterseniz araştırın önce öyle karar verin.
Hocam açıkçası hangi şampuanı kullansam bilemedim. Dediğiniz gibi 4 ay götürüyorsa aylık 50 ₺ civarına denk geliyor. Market şampuanları bile 20-30 lira bence uygun gibi.

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #14 : 28 Mayıs 2019, 02:19:04 »

Hocam açıkçası hangi şampuanı kullansam bilemedim. Dediğiniz gibi 4 ay götürüyorsa aylık 50 ₺ civarına denk geliyor. Market şampuanları bile 20-30 lira bence uygun gibi.

Uygun diyorsanız memnun eder revita. Gerçi içerik değiştirdiler son zamanlarda beni farkı bir arayışa itti bu ancak halen revita ayarında bir şampuan bulamadım. Şunu da belirtmek gerek şampuanlar genetik saç dökülmesini engellemez, kafanızdaki saçlara zarar veren yağı atarak fayda sağlar. Ben %10 faydasını gördüğümü düşünerek kullanıyorum bu şampuanı. Asıl fayda sağlayan finasterid.

İsterseniz saçlarınızın durumunu foruma ekleyin görelim ne durumda diye. Forumda çok bilgili üyeler var benim bildiklerim onların bildikleri yanında devede kulak kalır. Faydası olur mutlaka fotoğraf eklerseniz sizin adınıza.

Facebook Twitter Instagram