Ben genele konuşuyorum keser hocanın özeline değil evvela bu yanlış anlaşılmasın. Sistem öyle bir hale bürünmüş ki işini iyi olması gereken gibi yaptırmak istiyorsan bir ton para dökmen gerek. Az para verirsen yapacak kişi doktor bile olsa salla pati yapıyor. Yapılan işe gösterilen özenin parayla doğru orantılı olmasından şikayetçiyim. Kaldı ki alanında uzman hocalar fiyatlarını yarıya indirsin bakalım ortada ambülans şöförleri kalıyor mu kalmıyor mu? Muttalip hocaya ve hekimliğine saygım var işini de çok iyi yapıyor yanlış anlaşılmasın. Küçümsemek değil yaptığım Ancak en nihayetinde kanal açıp saç koyuyor içine adam yaw içimizden birini yanına alsa 5-6 ayda kapar işi. Yahu bu adamın 4 saatlik emeği memur adamın 365 günü demek. Bu durumdan şikayet etmek mi suç oluyor? Tamam işini iyi yapıyorsun diye bir miktar üstüne koyarsın ancak bir saç teline 23 TL de ne biliyim arkadaşlar
Dostum kimse cebindeki paranın düşmanı değil , keşke herkes bu işi hakkı ve laiki ile yapsa rekabetten sebep fiyatlar ekim başı 3000 lira olsa.. ama sizin dediğiniz gibi bir elin 5 parmağını geçmeyen 3-5 hoca fiyatları düşürerek ambulans şöförlerini piyasadan silecek güce sahip değil. Yüzbinlerce kel var doğru ekim merkezi sayısı 3-5... sonuçta yorucu bir iş bu işi hakkıyla yapan ve yaptığı güzel işleri referanslarına dahil etmiş olan bu tacirler (ticaret ile uğraşan Her kim ise (şöför yada cerrah)) işletme karlılıklarını maximize etmek amacı ile piyasanın kabul ettiği miktarda fiyatlarını arttıracaktır. Bu durumu “hekim ahlakına tıp ahlakına sığmaz” şeklinde yaftalamak çok saçma ve hakaret içeren bir tabir..
Tekrar söylüyorum evet at ile deve değil bu ekim işi ama iyi hocalar fiyatını aşagıya çekerek fiyatı dengelemesi mümkün değil.. fiyat dengesini talebin gücü ile sağlanır Buda bizlerin kalitesiz merkezleri tercih listesinden silmek sureti ile gerçekleşebilir. Böylece bu merkezler ya silinip gidecektir (mümkün değil) yada kalitelerini zorunlu olarak arttırmak zorunda kalacaklardır.
Nihayetinde bir araba 2 milyon verilirmi, nihayetinde bir kahvaltı 120 lira verilirmi, nihayetinde bir telefon 15bin olurmu?, alt tarafı bir lahmacun 130 lira nedir? Şeklinde söylenerek olmuyor bu işler..
Aylık geliri 4000 bin lira olan birinin saçları için 1 aylık gelirini bu işe ayırması ile 50 bin kazancı olan birinin keser hocayı tercih etmesi kadar doğal birşey yok.
Sonuçta mal almıyorsunuz hizmet alıyorsunuz hizmetin rayiç bedeli olmaz.. kafanızdaki saç için ödeyeceğiniz tutar cebinizdeki para ve bu işi nekadar sorun olarak görüldüğünüz ile doğru orantılı.. bu sebeple hiç bir işletmenin fiyat -karlılık politakasını eleştirmek bize düşmeZ.. bir saça 100.000 bin hayatta vermem dersin saygı duyarım.. ama verenide alanıda “ahlaksız “ yaftası ile yargılamak hiçbirimizin haddine değil.