Gönderen Konu: Müttalip keser 1800 greft Ekimi 17 Mayıs2019  (Okunma sayısı 44055 defa)

nofear114

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Müttalip keser 1800 greft Ekimi 17 Mayıs2019
« Yanıtla #210 : 15 Aralık 2019, 07:57:51 »
Valla kardeşim ben çok zengin bi adam degilim inan hayvancılık|la çiftçilikle uğraşan bi insanım saç ekimini kafama koydum koyalı tek muttalip hocayı istedim eğer muttalip hocaya ekim yaptıracak para bulamasaydim ekim yatırmayacaktım çünkü donörden giden saçın geri dönüşü olmuyor ne Yazık ki ha parayı nasıl ayarladın dersen biraz kredi çektim iki da danam vardı onları sattım diğer merkezlerle kiyasladimi emin ol muttalip hoca daha az geĺir elde ediyordur muttalip hoca için para ikinci kısım bunuda söyleyim

Hocam inşallah çocukları ( danalari ) kesmemislerdir :))

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #211 : 15 Aralık 2019, 09:06:46 »
Karaciğerinizde tümör olsa bunu çok iyi bir genel cerraha aldırsanız üstüne radyoterapi kemoterapi vb alsanız onkologlarla uğraşsanız inanın hocanın 2bin greft için aldığı paradan çok daha az ödersiniz. E şimdi bakıyorsun 1i hayat kurtarıyor diğeri de aynı mesleği okumuş ancak kozmetik işlerle ilgileniyor. Genel cerrahlarında hayatta kalma oranına göre fiyat belirlediklerini hayal etsenize... çıkacak kaosu ölümleri düşünün. Bence bir hekimin yaptığı işin ölçütü para olmamalı. İşini her halükarda  iyi yapmalı. Alması gerekeni almalı. Aksi durum tıp etiğine aykırı

Bir bitmediniz kardeşim .. ne alakası var karaciğer timörü ile.. böyle bir kıyas yok.. arz talep işinize bu iş bunu anlayamadınız. Adam 3,5 Euro diyor buna rağmen arayıp randevu alabilmek için bir kaç ay önceden reservasyon yapmanız gerekiyor.. neden 1 Euro’ya eksin? Tıp eğitimine aykırı ne demek? Adam donöre saygı , hastaya saygı kuralları içersinde çalıştığı sürece istediği fiyattan çalışır. Ekim merkezlerinin fiyatlarını sizin tabir ettiğiniz gibi X hoca ile Y hocanın asistanı telefonda laklak yaparak belirlemiyor. Müşteriler yani bizler gösterdiğimiz talep ile belirliyoruz.

Verdiğin örnekte ultra saçma bir örnek. Yapılan işler taşıdıkları hayati risklere göre fiyatlandırılmaz. Bu sebeptendir ki meme büyütme operasyonu apandisit ameliyatından daha pahalıdır. Hatta Türkiye dahil bir çok ülkede hayati risk taşıyan tedavisi acil ve kesinlikle yapılması gereken müdehaleler ya ücretsiz yada hastanın ödeme durumuna göre bir planlama ile hastaya sunulur.
Sizde Keser hoca kaç greft ekse idi tıp ahlakına uygun haraket etmiş olurdu? Estetik cerrah olan doktorların sizce uyması gerektiği  tıp ahlak üst fiyat sınırı ile ambulans şöförü ekimcilerin uyması gerektiği şöförler odası tavan  fiyat uygulaması arasında nekadar fark olmalıdır?
Birde seyyar arkadaşlar var kiralama usulü işi götüre alanlar (greft saymadan) , onlar fiyatlandırma yaparken neyi referans almalılar? Estetik cerrahtan,ambulans şöföründen daha uygun tarife olmalı. Bunların sizin tabiriniz ile AHLAKİ sayılabilecek fiyatları hakkında bilgi verirmisiniz?

Tank oktay

• Sr. Member
« Yanıtla #212 : 15 Aralık 2019, 10:26:47 »
hocam çocuk ne alaka 😁

Tank oktay

• Sr. Member
« Yanıtla #213 : 15 Aralık 2019, 10:27:36 »

Bir bitmediniz kardeşim .. ne alakası var karaciğer timörü ile.. böyle bir kıyas yok.. arz talep işinize bu iş bunu anlayamadınız. Adam 3,5 Euro diyor buna rağmen arayıp randevu alabilmek için bir kaç ay önceden reservasyon yapmanız gerekiyor.. neden 1 Euro’ya eksin? Tıp eğitimine aykırı ne demek? Adam donöre saygı , hastaya saygı kuralları içersinde çalıştığı sürece istediği fiyattan çalışır. Ekim merkezlerinin fiyatlarını sizin tabir ettiğiniz gibi X hoca ile Y hocanın asistanı telefonda laklak yaparak belirlemiyor. Müşteriler yani bizler gösterdiğimiz talep ile belirliyoruz.

Verdiğin örnekte ultra saçma bir örnek. Yapılan işler taşıdıkları hayati risklere göre fiyatlandırılmaz. Bu sebeptendir ki meme büyütme operasyonu apandisit ameliyatından daha pahalıdır. Hatta Türkiye dahil bir çok ülkede hayati risk taşıyan tedavisi acil ve kesinlikle yapılması gereken müdehaleler ya ücretsiz yada hastanın ödeme durumuna göre bir planlama ile hastaya sunulur.
Sizde Keser hoca kaç greft ekse idi tıp ahlakına uygun haraket etmiş olurdu? Estetik cerrah olan doktorların sizce uyması gerektiği  tıp ahlak üst fiyat sınırı ile ambulans şöförü ekimcilerin uyması gerektiği şöförler odası tavan  fiyat uygulaması arasında nekadar fark olmalıdır?
Birde seyyar arkadaşlar var kiralama usulü işi götüre alanlar (greft saymadan) , onlar fiyatlandırma yaparken neyi referans almalılar? Estetik cerrahtan,ambulans şöföründen daha uygun tarife olmalı. Bunların sizin tabiriniz ile AHLAKİ sayılabilecek fiyatları hakkında bilgi verirmisiniz?
aynen bence son  noktayı koymususun saç ekimi geri dönüşü olmayan bi durum

Tank oktay

• Sr. Member
« Yanıtla #214 : 15 Aralık 2019, 10:37:09 »
yeni jeton düştü danalar çoktan sucuk oldu 🤠

Dahess

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #215 : 15 Aralık 2019, 10:47:29 »
Keser hocama helal olsun adam işinin uzmanı.sabah dokuz akşam beş çalışır Cumartesi Pazar çalışmaz bir hastayla bir hafta ilgilenir sonra pahalı.adam zaten butik çalışıyor millet sıraya girmiş bi de adama laf söylüyorlar.yok asgari ücret şuymuş şu kadar para biriktirmem gerekirmiş.iyi hizmet almak istiyorsan doktorun baştan sona uğraştığı bir hizmet istiyorsan bunun bi bedeli olacak.olmadı gidersin sıradan bir kliniğe sabah sıra numarası alırsın sıran gelince saçların ekilir.ben ucuz fiyat veren yerlerden özellikle kaçtım çünkü fabrikasyon çoğu.

Tank oktay

• Sr. Member
« Yanıtla #216 : 15 Aralık 2019, 11:01:30 »
Keser hocama helal olsun adam işinin uzmanı.sabah dokuz akşam beş çalışır Cumartesi Pazar çalışmaz bir hastayla bir hafta ilgilenir sonra pahalı.adam zaten butik çalışıyor millet sıraya girmiş bi de adama laf söylüyorlar.yok asgari ücret şuymuş şu kadar para biriktirmem gerekirmiş.iyi hizmet almak istiyorsan doktorun baştan sona uğraştığı bir hizmet istiyorsan bunun bi bedeli olacak.olmadı gidersin sıradan bir kliniğe sabah sıra numarası alırsın sıran gelince saçların ekilir.ben ucuz fiyat veren yerlerden özellikle kaçtım çünkü fabrikasyon çoğu.aynen hocam benim ekime 4 gun ugtasti mesela baska kliniklerin 2500 3000 greft dedikleri ekimi keser hoca 1800 greft e halletti ha diger kliniller 2500 ekse yuzde kaci cikardi oda malum ben ekimi kafama koydum koyalu mutgalip hoca aklımdaydı cok sukur yaptirabildim ha ulkemizde kur pahalimi pahali ama her etin tadida bir değil rabbim isteyen herkese nasip etsin ekim işi gerçekten son derece önemli bi iş ha ucuza yapan yerlerde var ama sonuç ortada günde beş bin greft sınırsız greft felan fistan ama sonuç muamma gün gelir belki parayı bulabiliriz ama donörden giden altın degerindeki greftleri bulma ihtimali ne Yazık ki yok benim muttalip hocadan izledim izlenim işte 3,buçuk euro yapım söyle para kazanıyım böyle para kazanıyım karakterde bi insan değil para hoca için ikinci kısım da bana 4 gün uğraştı saten heapladimi ayda beş ekime felan tekabül ediyor diğer fabrikasyon tarzı merkezler günde 10 ekim yapıyor en assa hesap ortada

Dahess

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #217 : 15 Aralık 2019, 11:49:33 »
Aynen hocanın bir ayda ektiğinin iki katını bir günde ekenler var
« Son Düzenleme: 15 Aralık 2019, 11:56:37 Gönderen: Dahess »

Dahess

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #218 : 15 Aralık 2019, 11:51:04 »
aynen hocam benim ekime 4 gun ugtasti mesela baska kliniklerin 2500 3000 greft dedikleri ekimi keser hoca 1800 greft e halletti ha diger kliniller 2500 ekse yuzde kaci cikardi oda malum ben ekimi kafama koydum koyalu mutgalip hoca aklımdaydı cok sukur yaptirabildim ha ulkemizde kur pahalimi pahali ama her etin tadida bir değil rabbim isteyen herkese nasip etsin ekim işi gerçekten son derece önemli bi iş ha ucuza yapan yerlerde var ama sonuç ortada günde beş bin greft sınırsız greft felan fistan ama sonuç muamma gün gelir belki parayı bulabiliriz ama donörden giden altın degerindeki greftleri bulma ihtimali ne Yazık ki yok benim muttalip hocadan izledim izlenim işte 3,buçuk euro yapım söyle para kazanıyım böyle para kazanıyım karakterde bi insan değil para hoca için ikinci kısım da bana 4 gün uğraştı saten heapladimi ayda beş ekime felan tekabül ediyor diğer fabrikasyon tarzı merkezler günde 10 ekim yapıyor en assa hesap ortada

sen ekimden memnunsan istediğin saçlara kavuştuysan ve de mutlu olduysan bunun karşılığı maddiyat olamaz zaten

Kazım

• Full Member
« Yanıtla #219 : 15 Aralık 2019, 12:17:02 »
2 bin grefti 7 bin euro yapar sanirim bahsettiğiniz  durumu 7 bin euroyla sayılı  cerrahlara o işlemi  yaptiramazsin! Keser hocam en iyisi 7.8bin greft eksin o isleme ancak tekabul eder..

Yaptırırsın hatta üzerine kanser tekrar nüks eder. Nüksü bile tedavi etttirirsin

Kazım

• Full Member
« Yanıtla #220 : 15 Aralık 2019, 12:29:14 »
Ben genele konuşuyorum keser hocanın özeline değil evvela bu yanlış anlaşılmasın. Sistem öyle bir hale bürünmüş ki işini iyi olması gereken gibi yaptırmak istiyorsan bir ton para dökmen gerek. Az para verirsen yapacak kişi doktor bile olsa salla pati yapıyor. Yapılan işe gösterilen özenin parayla doğru orantılı olmasından şikayetçiyim. Kaldı ki alanında uzman hocalar fiyatlarını yarıya indirsin bakalım ortada ambülans şöförleri kalıyor mu kalmıyor mu? Muttalip hocaya ve hekimliğine saygım var işini de çok iyi yapıyor yanlış anlaşılmasın. Küçümsemek değil yaptığım Ancak en nihayetinde kanal açıp saç koyuyor içine adam yaw içimizden birini yanına alsa 5-6 ayda kapar işi. Yahu bu adamın 4 saatlik emeği memur adamın 365 günü demek. Bu durumdan şikayet etmek mi suç oluyor? Tamam işini iyi yapıyorsun diye bir miktar üstüne koyarsın ancak bir saç teline 23 TL de ne biliyim arkadaşlar

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #221 : 15 Aralık 2019, 12:53:28 »
Ben genele konuşuyorum keser hocanın özeline değil evvela bu yanlış anlaşılmasın. Sistem öyle bir hale bürünmüş ki işini iyi olması gereken gibi yaptırmak istiyorsan bir ton para dökmen gerek. Az para verirsen yapacak kişi doktor bile olsa salla pati yapıyor. Yapılan işe gösterilen özenin parayla doğru orantılı olmasından şikayetçiyim. Kaldı ki alanında uzman hocalar fiyatlarını yarıya indirsin bakalım ortada ambülans şöförleri kalıyor mu kalmıyor mu? Muttalip hocaya ve hekimliğine saygım var işini de çok iyi yapıyor yanlış anlaşılmasın. Küçümsemek değil yaptığım Ancak en nihayetinde kanal açıp saç koyuyor içine adam yaw içimizden birini yanına alsa 5-6 ayda kapar işi. Yahu bu adamın 4 saatlik emeği memur adamın 365 günü demek. Bu durumdan şikayet etmek mi suç oluyor? Tamam işini iyi yapıyorsun diye bir miktar üstüne koyarsın ancak bir saç teline 23 TL de ne biliyim arkadaşlar

Dostum kimse cebindeki paranın düşmanı değil , keşke herkes bu işi hakkı ve laiki ile yapsa rekabetten sebep fiyatlar ekim başı 3000 lira olsa.. ama sizin dediğiniz gibi bir elin 5 parmağını geçmeyen 3-5 hoca fiyatları düşürerek ambulans şöförlerini piyasadan silecek güce sahip değil. Yüzbinlerce kel var doğru ekim merkezi sayısı 3-5... sonuçta yorucu bir iş bu işi hakkıyla yapan ve yaptığı güzel işleri referanslarına dahil etmiş olan bu tacirler (ticaret ile uğraşan Her kim ise (şöför yada cerrah)) işletme karlılıklarını maximize etmek amacı ile piyasanın kabul ettiği miktarda fiyatlarını arttıracaktır. Bu durumu “hekim ahlakına tıp ahlakına sığmaz” şeklinde yaftalamak çok saçma ve hakaret içeren bir tabir..
Tekrar söylüyorum evet at ile deve değil bu ekim işi ama iyi hocalar fiyatını aşagıya çekerek fiyatı dengelemesi mümkün değil.. fiyat dengesini talebin gücü ile sağlanır Buda bizlerin kalitesiz merkezleri tercih listesinden silmek sureti ile gerçekleşebilir. Böylece bu merkezler ya silinip gidecektir (mümkün değil) yada kalitelerini zorunlu olarak arttırmak zorunda kalacaklardır.

Nihayetinde bir araba 2 milyon verilirmi, nihayetinde bir kahvaltı 120 lira verilirmi, nihayetinde bir telefon 15bin olurmu?, alt tarafı bir lahmacun 130 lira nedir? Şeklinde söylenerek olmuyor bu işler..

Aylık geliri 4000 bin lira olan birinin saçları için 1 aylık gelirini bu işe ayırması ile 50 bin kazancı olan birinin keser hocayı tercih etmesi kadar doğal birşey yok.

Sonuçta mal almıyorsunuz hizmet alıyorsunuz hizmetin  rayiç bedeli olmaz.. kafanızdaki saç için ödeyeceğiniz tutar cebinizdeki para ve bu işi nekadar sorun olarak görüldüğünüz ile doğru orantılı.. bu sebeple hiç bir işletmenin fiyat -karlılık politakasını eleştirmek bize düşmeZ.. bir saça 100.000 bin hayatta vermem dersin saygı duyarım.. ama verenide alanıda “ahlaksız “ yaftası ile yargılamak hiçbirimizin haddine değil.

Kazım

• Full Member
« Yanıtla #222 : 15 Aralık 2019, 13:20:57 »
Konu fazla uzadı bu son yorumum olsun. Öncelikle kimsenin şahsına ahlaksız demedim tıp etiğine uymuyor dedim. Tıp etiğinin temel ilkeleri vardır. Hekimler fakültede bunun dersini alır. Bunlardan biri adalet ilkesidir. Adalet ilkesi kişinin, ülkenin sosyal ve ekonomik olanaklarından adil olarak yararlanmasını gerektirir. Hekimlerin fiyatları yüksek tutup halkı şöförlerin eline bırakması açık şekilde tıp etiğinin bu ilkesiyle uyuşmaz. Bu tek başına hekimlerin suçu değildr ancak onlarında sucu vardır. Saç cerrahisi ciddi bir iştir otomotiv sektörü değildir kahvaltı değildir lahmacun sektörü hiç değildir. Kendi başına apayrı bir disiplindir. Ben bir tıp öğrencisiyim. Geçen sene genel cerrahi stajında organ nakli koordinatörüne organ nakli fiyatını sorduğumda aşağı yukarı 30bin demişti. Bunu büyük kısmını zannedersem halk ödemiyor devlet özel hastaneye ödüyor. Neyse bizde böbrek nakline “en az” 4 genel cerrah giriyor hastanede yatış ameliyathane ücreti anestezi hekimi ücreti anestezi teknikeri hemşire banko ücreti vs düştüğünde devletin payını düştüğünde cerrahlar8-9 bin para kalıyor. 8bin diyelim 2 profa 2500 düşse öğretim üyelerine 2000 düşer. Bakın koskoca organ naklinden bahsediyorum. Muttalip hoca tüm bunların parasını 1500 greftle çıkarabilir. Peki ne yapılmalı nasıl bir çözüm bulunmalı? Hersene 15bin doktor mezun oluyor ya tusta plastik cerrahi kontrjyanını arttırmalı yahut dermatologlara gerekirse genel cerrahlara bu işlem için izin verilmeli. Alanında uzman hekimler yanlarına stajyer almalı fiyatlarını bir miktar düşürmeli. İnanın hem hasta memnuniyeti artar hem ülke saç ekiminde isim yapar. Hemde doktorun cebi yine dolar...

Dahess

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #223 : 15 Aralık 2019, 14:27:11 »
Bak ne güzel tıp öğrencisisin.ilerde aç bi klinik ucuz fiyata ek milletin saçlarını çok büyük dua alırsın.üstelik tusa kasıp plastik cerrah olmana gerek bile yok.kaldı ki tıpta da bazı bölümler yüksek bazıları düşük puandır arz talep orda da vardır.ne kadar talep olura o kadar ulaşması zor olur.hani devletin ortopediyi çok düşük tutup milleti kırık çıkıkçıya muhtaç etmemesi ne kadar mantıklı ise hocaların fiyatı indirip şöförlere teslim etmemesi o derecedir
« Son Düzenleme: 15 Aralık 2019, 14:39:54 Gönderen: Dahess »

Kel123

• Hero Member
« Yanıtla #224 : 15 Aralık 2019, 14:33:28 »
Ben bu fiyatta bir sıkıntı görmüyorum. Sonucta bu riskli bir operasyon ve sonuc kötü olursa 100bin lira vermeye razı olursun o görüntüyü değiştirmek için. Bu para riski en aza indirmek için

Facebook Twitter Instagram