Gönderen Konu: Finasterid ciddi yan etki yaptı  (Okunma sayısı 3159 defa)

Safran41

• Jr. Member
  • **
Finasterid ciddi yan etki yaptı
« : 23 Mayıs 2019, 01:42:55 »
Arkadaslar yazım biraz uzun oldu ve lütfen yardımınıza ihtiyacım var.6 mayıs günü saç ekimi yaptırdım ve bundan 1 gün sonra doktor un da tavsiyesi ile propecia 1 mg a başladım.İlacı kullanmaya başladığım 7. Gün ani bir mide bulantısı,göz kararması yaşadım ve bayıldım.Bunun sebebini bilmiyorum ama finasterid ten olduğunu düşünmediğim için kullanmaya devam ettim.Bundan 2 gün sonra finasterid i aldıktan 1 saat sonra ailemle sahur sofrasında otururken birden beynimde bir şey oldu.Nasıl anlatsam hani uzun süre sigara içmezsin sonra yaktığın ilk sigara beynine vurur başın dönecekmiş gibi olur onun gibi.Ardından bir anda yalnızlaştım kalp atışlarım hızlandı ölecekmiş gibi hissettim.Ardından acile gittim biraz daha sakinleşmiştim herhangi bir şey çıkmadı ama bir daha propecia kullanmıyorum korkuyorum açıkçası.
Bana ekim sonrası hem ekilen saçlar hemde var olan saçları güçlendirmek dökülmesini durdurmak için önerebileceğiniz bir ilac var mı?
Not:Vitamin olarak Shen min man kullanıyorum
Not2:Bu sekilde kalp çarpıntısı ve psikolojik bir olay daha önce hiç geçirmedim.
Takviye ilaç olarak yardımlarını bekliyorum arkadaslar

sduzce

• Sr. Member
Ynt: Finasterid ciddi yan etki yaptı
« Yanıtla #1 : 23 Mayıs 2019, 02:52:04 »
Öncelikle büyük geçmiş olsun. Genelde uzmanların önerdiği sabah ve akşam olmak üzere 3 ay xpecia kullanmanı öneririm. Propecia bende sönüklük yaptı kullanmayı kestim.

Safran41

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #2 : 23 Mayıs 2019, 03:32:13 »
Öncelikle büyük geçmiş olsun. Genelde uzmanların önerdiği sabah ve akşam olmak üzere 3 ay xpecia kullanmanı öneririm. Propecia bende sönüklük yaptı kullanmayı kestim.
Xpecia nın saçlarda farkedilir bir etkisini gördün mü

EMİNBEY

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 23 Mayıs 2019, 04:01:44 »
Forum da gözlemlediğime göre fin tabletler de dahil bütün ilaçlar lar takviye edici gıdalar min 6 ay kullanılması gerekiyor ve kişiden kişiye değişen etkiler veriyor. Yani min 6 ay kullanıp bu süre zarfında belli sürelerle fotoğraflanip takip edilmesi gerekiyor. Ancak öyle anlaşılıyor.

ahmet67

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 23 Mayıs 2019, 04:04:26 »
Geçmiş olsun.Bu baş dönmelerinin sebebi neymiş doktora danıştın mı ? Yani başka bir sebeptn ötürüde olablr

son gohan

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 23 Mayıs 2019, 06:50:34 »
finasın bence çoğu yan etkisi bana psikolojik gibi geliyor xpecia bi yan etkisi yok bildiğim kadarıyla uzun zamandır finas xpecia kullanıyorum ben

Saçsız_Kral

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 23 Mayıs 2019, 09:49:13 »
Kullandığınız başka bir şey var mı ? Minoxidil saç serumu filan gibi.Finansterid bu tip yan etki yapmaz bence.

Safran41

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #7 : 23 Mayıs 2019, 09:50:51 »
Kullandığınız başka bir şey var mı ? Minoxidil saç serumu filan gibi.Finansterid bu tip yan etki yapmaz bence.
Shen min vitamin ilacı kullanıyorum baska kullandığım hiç bir ilaç yok

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 23 Mayıs 2019, 10:06:12 »
Oruç tutuyormusumuz?
Global Moderator

yigit10

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 23 Mayıs 2019, 11:47:15 »
Bende o kadar propecia ictim halen de iciyorum.hicbir yan etki yok abartiyosunuz

kelboy

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 23 Mayıs 2019, 16:02:20 »
buna benzer aynı sorunları yaşayan bir arkadaşım olmuştu sonra finasteridi bıraktı hatta doktorda sebebini finasteride bağlamış bırakınca sorunları geçmişti.

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #11 : 23 Mayıs 2019, 20:21:41 »
Bende o kadar propecia ictim halen de iciyorum.hicbir yan etki yok abartiyosunuz

Bünyeden bünyeye fark var, her ilacın prospektüsünde yanetkileri boşuna yazılmıyor.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

Safran41

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #12 : 23 Mayıs 2019, 21:29:08 »
Oruç tutuyormusumuz?
Evet tutuyorum ama bayılma olayı gece 2 gibi olmuştu.Çarpıntıda gece saat 3 civarındaydı

Safran41

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #13 : 23 Mayıs 2019, 21:30:14 »
buna benzer aynı sorunları yaşayan bir arkadaşım olmuştu sonra finasteridi bıraktı hatta doktorda sebebini finasteride bağlamış bırakınca sorunları geçmişti.
Dediğin gibi olaydan sonra bıraktım hiç kullanmadım şu an birseyim yok

Safran41

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #14 : 23 Mayıs 2019, 21:33:17 »
Ama benim orta ve vertekse ekim yapışmadıpı için o bölgedeki saçları doktor un da söylediği gibi takviyelerle güçlendirip en azından dökülmesini durdurmam gerekiyor bu sebeple işaç tedavisine görmem gerekiyor.Kullansam tekrar aynı sıkıntıları yaşarım endişesi var kullanmasam eldeki saçlarda gidici.cok kararsız kaldım.Var mı propecia dışında önerebieceğiniz bir ilaç

Facebook Twitter Instagram