Gönderen Konu: dutasterid (avodart) kullanımı ve zararları  (Okunma sayısı 69244 defa)

kembağal

• Yeni üye
  • *
Ynt: dutasterid (avodart) kullanımı ve zararları
« Yanıtla #15 : 25 Aralık 2019, 02:29:05 »
Pyrvinium pamoate mevcut yaygın kullanım sebebine göre her gün kullanılmıyor:
Alıntı
Pirok Süspansiyon 1 defada sabah kahvaltısından sonra verilebilir, bu sırada herhangi bir perhiz gerekmediği gibi müshil kullanılması da gerekmez. Oksiyüriaziste tekrarlamaya sık rastlandığından,  ilk  ilaç  uygulamasından  sonra  2-3  hafta  arayla  1  veya  2  kez  aynı  dozun tekrarlanması tavsiye edilir.

YAN ETKİLER/ADVERS ETKİLER:Bulantı, kusma, kramplar, ishal ve nadiren (fotosensitizasyon ve alerjik belirtiler gibi) aşırı duyarlılık  reaksiyonları  görülebilir.  Mide  barsak  reaksiyonlarına  daha  çok  aşırı  doz  alan erişkinlerde ve büyük çocuklarda rastlanır.
Dolayısıyla bunu kelliğe karşı sürekli kullanmaya çalışmak sağlığa zararlı olabilir. Ayrıca boya ve alkol içerdiğinden bunu kafa derinize uygularsanız saçlarınıza zarar verme ihtimali de olabilir.

Don Vito Corleone

• Hero Member
  • kellerin morale ihtiyaci yoktur!
« Yanıtla #16 : 25 Aralık 2019, 03:51:30 »
Hintell hocam 😂

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #17 : 25 Aralık 2019, 08:36:49 »
Pyrvinium pamoate mevcut yaygın kullanım sebebine göre her gün kullanılmıyor:Dolayısıyla bunu kelliğe karşı sürekli kullanmaya çalışmak sağlığa zararlı olabilir. Ayrıca boya ve alkol içerdiğinden bunu kafa derinize uygularsanız saçlarınıza zarar verme ihtimali de olabilir.
Şurubu kafaya sürmeyecen öyle şey olur mu?
Pyrvinium pamoate etken maddesiyle tropikal  losyon yapacaksın

Armaan

• Hero Member
« Yanıtla #18 : 25 Aralık 2019, 10:47:18 »
Pirvinyum pomat fin dut taki yan etkileri kalıcı hale getirmesin geri dönüşümsüz baskılamayla?? Sıkıntılı o iş..

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #19 : 25 Aralık 2019, 21:47:44 »
Pirvinyum pomat fin dut taki yan etkileri kalıcı hale getirmesin geri dönüşümsüz baskılamayla?? Sıkıntılı o iş..

Saç derisinde etsin sıkıntı yok,cocuklara verilen bir ilaç sonunda ,hormonlara dokunmadıktan sonra kafadaki reseptör bırak köreltsin,bu piyasaya girerse ekimciler naneyi yedi

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #20 : 25 Aralık 2019, 21:51:16 »
Pyrvinium pamoate mevcut yaygın kullanım sebebine göre her gün kullanılmıyor:Dolayısıyla bunu kelliğe karşı sürekli kullanmaya çalışmak sağlığa zararlı olabilir. Ayrıca boya ve alkol içerdiğinden bunu kafa derinize uygularsanız saçlarınıza zarar verme ihtimali de olabilir.

Sürekli kullanmıyacan tek dozla dna değiştirip reseptör duyarlığını yok edecen

Armaan

• Hero Member
« Yanıtla #21 : 25 Aralık 2019, 23:44:35 »
Saç derisinde etsin sıkıntı yok,cocuklara verilen bir ilaç sonunda ,hormonlara dokunmadıktan sonra kafadaki reseptör bırak köreltsin,bu piyasaya girerse ekimciler naneyi yedi
Saç derisinde ki 5ar ı inhibe ediyo bu anlamadım ki??
Eğer öyleyse saç derisinden mutlaka sisteme karışır gerekli olanları da bloklarsa sıkıntı olur. Bu ilaç Kaç yıldan beri piyasa da acaba?? Şıruptan başka bu etkeni kullanan başka ilaç yok galiba..
Kontil tablet var etken madde pirantel pamoat o da kıl kurdu vs tedavisinde kullanılıyomuş. Ve yetişkinler de kullanıyormuş araştırmak lazım 🤔
« Son Düzenleme: 25 Aralık 2019, 23:55:25 Gönderen: Armaan »

kembağal

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #22 : 28 Aralık 2019, 02:01:56 »
Şuna ne dersiniz?
Alıntı
Erkeklerde ise östrojen /Testesteron oranı =1/20 dir. Yaşla birlikte testesteron yapımı azalır ve sağlıksız beslenme ve çevresel toksinler nedeniyle kseroöstrojenler artar ve östrojenin etkilerini dengeleyen progesteron hormonu yetersiz ise, DHT yapımı artar ve saç folliküllerinde minyatürleşmeye neden olarak saç dökülmesine neden olur.

Testesterondan DHT yapımı 5 alfaredüktaz enzimi tarafından oluşturulur.

Tedavide 5alfaredüktaz enzimini bloke eden ilaçlar kullanılır. Finasterid tip1 reseptörleri, Duosterid ise tip1 ve 2 reseptörleri bloke eder. Böylece DHT üretimi durur. Aynı zamanda erkeklerde BPH de önlenmiş olur. Ancak erkeklerde DHT çok önemli bir hormon olup, eksikliği birçok soruna neden olur. Bu nedenle bu tedavilerin birçok sakıncaları vardır.

Kadınlarda ve erkeklerde DHT fazlalığına bağlı saç dökülmelerin tedavisinde Progesteron Hormonu tedavisi en zararsız ve güvenilir yoldur.

Burakcan

• Full Member
« Yanıtla #23 : 28 Aralık 2019, 02:15:47 »
Şuna ne dersiniz?

alıntıda yanlışlıklar var dht üretimi tamamen ortadan kalkar lafı zaten tamamen ofsayt.
onu bunu boş verinde amerikalı erkeklerin son 30 yılda testesteron seviyesi yüzde 24 azalmış buna ne dersiniz?
yeni kuşak daha feminemmi oluyor yoksa  :)

kembağal

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #24 : 28 Aralık 2019, 02:25:14 »
alıntıda yanlışlıklar var dht üretimi tamamen ortadan kalkar lafı zaten tamamen ofsayt.
onu bunu boş verinde amerikalı erkeklerin son 30 yılda testesteron seviyesi yüzde 24 azalmış buna ne dersiniz?
yeni kuşak daha feminemmi oluyor yoksa
Türkiye'de tavuklara antibiyotik verildiği söyleniyor. ABD'de ise tavuklara östrojen verildiği ve insanlara tavuk yiyince bu östrojenin geçebildiği söyleniyor.

horrigo

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #25 : 11 Mart 2020, 13:39:41 »
Merhaba,  6 ay avodart kullanıcıyım saçlar için muazzam etki yapıyor yanlız ilk bir kaç hafta  ereksiyon sorununa neden oluyor, bunun yanında saw palmeto takviyesi almıştım malesef o dahada beter yapınca hepsini bırakmaya karar verdim, son bir kaç gündür 100 yasında biri gibi ekerksiyon olamama durumu var inş geri gelir ve kalıcı bir sey olmaz yoksa durum cok kötü olur, sunu net söyleyebilirim ki dutasterid cidden testetoronun  dehidrotestestoron  dönüşümünü engelleyerek bloke ediyor.

kelboy85

• Hero Member
« Yanıtla #26 : 11 Mart 2020, 17:34:56 »
Bu meleti ben minoxla karistirip kafaya suruyorum. Saclari hafif kalinlastirmasi haric bi fazdasini yada yan etkisini gormedim. Topikal olarak etkisiz

horrigo

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #27 : 12 Mart 2020, 10:58:50 »
saça surmenin bir etki edeceğini düşünmüyorum lakin tablet olarak almak bir kaç hafta sonra etkisini gösterir saçlar kalınlaşır fakat asıl önemlisi sanırım etki 5-6 ay sonra gösteriyor bende ilk bir iki hafta sonra lidibo yan etki sorunu gitmişti 6. ayda ise tam tersi libidiyo yo etti , su an bıraktım eski haline döner umarım yoksa sorun büyük inş kalıcı bir sey olmaz, bu konuda acıkcası cok endişendim.

kerimov

• Sr. Member
« Yanıtla #28 : 12 Mart 2020, 12:58:42 »
saça surmenin bir etki edeceğini düşünmüyorum lakin tablet olarak almak bir kaç hafta sonra etkisini gösterir saçlar kalınlaşır fakat asıl önemlisi sanırım etki 5-6 ay sonra gösteriyor bende ilk bir iki hafta sonra lidibo yan etki sorunu gitmişti 6. ayda ise tam tersi libidiyo yo etti , su an bıraktım eski haline döner umarım yoksa sorun büyük inş kalıcı bir sey olmaz, bu konuda acıkcası cok endişendim.
Aynısı finasla bende oldu yine 6.ayda. Bıraktım. 1 haftada eski haline döndü alet
Sabah açken 1mg argin
Gece yatmadan 1mg arginin
Soguk sıkım keçiboynuzu pekmezi sabah açken 2 kasık gece yatmadan 2 kasık
Spora gitmiyorsan evde squat yap, proteini bir süre bol tüket.
Kafana hiç  takma, gün içinde sürekli düşünme aleti.
Muhtemelen istek yok, kendi kendine erekte olmuyor alet. Ben de öyleydi

Heptwo

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #29 : 13 Mart 2020, 01:21:50 »
Türkiye'de tavuklara antibiyotik verildiği söyleniyor. ABD'de ise tavuklara östrojen verildiği ve insanlara tavuk yiyince bu östrojenin geçebildiği söyleniyor.

şimdiki gençlerde jinekomasti  çok oluyor sebebini çok tavuk yemeye bağlıyorlar o yüzden söylediklerin doğru olabilir.

Facebook Twitter Instagram