Gönderen Konu: Muttalip Keser'e Vertex Ekimi 1200 greft  (Okunma sayısı 35469 defa)

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Ynt: Muttalip Keser'e Vertex Ekimi 1200 greft
« Yanıtla #211 : 09 Temmuz 2020, 13:34:54 »
Verteks için greft sayısı ve alana göre çok başarılı sonuç kim yetersiz diyorsa halt etmiş
« Son Düzenleme: 09 Temmuz 2020, 17:41:56 Gönderen: Hintell »
Global Moderator

Sonnyto

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #212 : 09 Temmuz 2020, 14:03:35 »
Çok iyi sonuç HLC ekimi de harikaydı bu arada. Kim ne derse desin 2 ekimde buralara gelmek mucize gibi bir şey.

mehmet95

• Full Member
« Yanıtla #213 : 16 Kasım 2020, 20:52:41 »
Temenniler için teşekkürler. Bu ekimde nedense, enfeksiyon oluştu ama neden bilmiyorum. 1 aydır, ekim yerindeki sivilcelerle uğraşıyorum. Sağolsun Muttalip Bey de ilaçlar önerdi. Biraz toparladı ekim yeri. Yoksa korkutucu bir görüntü vardı ekim yerinde. Sivilce istilası için önerdiği ilaçlar: Dermovate Saç Losyonu ve Tetradox 100 mg kapsuldü. 39.gündeki hali ve 58.günkü(yani bugünkü) halinin fotosunu yollayacağım şimdi.

2 ekiminizi de baştan sona okudum öncelikle sonucu çok beğendim darısı başımıza...

Öte yandan Muttalip hocaya bir eleştirim var 1200 greft demek 1200 delik demek. Her açılan delikte deri enfeksiyonlarının en sık nedeni olan staf.aureus isimli bakteriyi içeri sokuyorsunuz zira bu bakteri deri floranızda zaten var... dolayısıyla ben her ekimde profilaktik antibiyotik kullanılmasının şart olması gerektiği kanısındayım zira çıkan karbonkül fronkül vs saç kalitesini bozabilir hatta nadir olmakla birlikte söz konusu bakteri kalp kapaklarını bile tutabilir mortal tablolara sebep olabilir... nitekim sizdede vertekste sivilcelenme yapmış

Ayrıca size birkaç sorum var müsaadenizle bilgi sahibi diğer arkadaşlarda yanıtlayabilir sorularımı

1) bildiğim kadarıyla Muttalip beyle hlcnin ekim tekniği açısından hiçbir farkları yok
2) ekimde kullandıkları materyaller açısından da farkları yok? 2 Side greftleri serumda bekletiyor günlere bölerek ekim yapıyorlar
3) medikal tedavi açısından da farkları yok sanırım
4) Muttalip hoca ekimin basından sonuna kendisi yapıyor. Hlc de nasıl oluyor ekimin tamamını plastik cerrahlar mı yapıyor yoksa plastik cerrahlar işin başında durup teknisyenler mi yapıyor? Bir de hlc de ekim yapan kaç ekip var? Ekip seçme hakkı var mı? Ekipten ekibe fiyat farkı var mı asmedteki gibi
5) Muttalip hocanın ekimi ile hlc ekimi arasında ne gibi farklar gördünüz?

mehmet95

• Full Member
« Yanıtla #214 : 16 Kasım 2020, 20:58:50 »
Bu arada 2.ekiminde hlc ekiminde ekilen saçların zayıflaması doğal çünkü doku iyileşirken çevredeki sağlıklı keratinositler yara bölgesine göç eder. Yani ekilen saç çevre dokulardan beslenir gibi düşün dolayısıyla sıklaştırma ekimlerinde vs de var olan saç zayıflar

Leonidas

• Hero Member
« Yanıtla #215 : 17 Kasım 2020, 00:14:44 »
her iki ekim de şahhhhane olmuş. ilk haliniz ile şu anki haliniz arasında inanılmaz fark var.

Engineer54

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #216 : 19 Kasım 2020, 22:32:17 »
Bu arada 2.ekiminde hlc ekiminde ekilen saçların zayıflaması doğal çünkü doku iyileşirken çevredeki sağlıklı keratinositler yara bölgesine göç eder. Yani ekilen saç çevre dokulardan beslenir gibi düşün dolayısıyla sıklaştırma ekimlerinde vs de var olan saç zayıflar

Geçici olarak?
Asmed ekimim için:
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=14880.0

Rutinlerim;
Finasterid
Solgar vm-2000
Solgar biotin 1000 mg
Solgar l-arginine 500 mg
Sabahları aç karnına keçi boynuzu pekmezi ve bir yeşil çay

freeyourmindtr

• Sr. Member
« Yanıtla #217 : 21 Kasım 2020, 16:01:02 »
1200 greft ile cok basarili sonuc. Tebrikler.

Kel12.02.2018

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #218 : 10 Aralık 2020, 15:29:33 »
580 gün

Evet arkadaşlar, artık son paylaşımı mı yapıyorum. 12.aydan sonra pek bir gelişme olmadı. Ekimime 10 üzerinden 6 verebilirim. Sonuçta hala seyreklik var. Lakin eski haliyle şimdiki hali arasında da büyük fark var ama ilk ekimim daha başarılı, vertex ekime göre.

Leonidas

• Hero Member
« Yanıtla #219 : 10 Aralık 2020, 15:40:47 »
Çok küçük bir Ekim ile o kısım da tamamen kapanır hocam ama bence gerek yok bu hali bile çok güzel olmuş güle güle tarayın.

Kaya

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #220 : 10 Aralık 2020, 21:00:57 »
580 gün

Evet arkadaşlar, artık son paylaşımı mı yapıyorum. 12.aydan sonra pek bir gelişme olmadı. Ekimime 10 üzerinden 6 verebilirim. Sonuçta hala seyreklik var. Lakin eski haliyle şimdiki hali arasında da büyük fark var ama ilk ekimim daha başarılı, vertex ekime göre.

Selam Kel,

Ilk ekiminde vertexe neden ekilmedigine dair soran birisine kendin soyle cevap vermissin:

İyi güzel söylüyorsunda, o boşluğada 2500-3000 kök gerekiyordu. Donör alanımın bu kadar alımı kaldıracağını düşünmüyorum.

Vertexdeki acikligin tahmini 60cm kare. Ilk ekimde ondeki alanlarin acikligini HLC hesaplamis paylastigin fotodan gordugum kadariyla. Eger vertexdeki ekim yapmadiklari alanin acikligini da hesaplamislarsa paylas lutfen. 60cm kareden gidersek, yogunluk 20 kok/cm kare olur. Vertexdeki sac yonlerinin birbirinden farkli olup ust uste binmedigini de hesaba katarsan, acikligin bu kadar kapanmis olmasi bile guzel sonuc. Hemen ekim sonrasi paylastigin fotoda, iki kok arasindaki uzakligin 2.5-3mm civarinda oldugunu goruyorum ki bu da kabaca 18-20 kok eder cm karede.

Kisacasi, 1200 kokle ancak bu kadar kapanir maalesef.

Onlerdeki yogunlugu yakalamak icin cm kareye 35-40 kok yogunlugunu yakalaman lazim. Bunun icin de min 800 kok daha ektirmen lazim. Olabiliyorsa, sakal destekli bir touch-up ekimi tavsiye ederim.

Not: Ayni acikliga 1800 ekilmis; sonuca bakabilirsin:
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=1976.0

« Son Düzenleme: 10 Aralık 2020, 21:07:37 Gönderen: Kaya »

Kel değilim anlık acık

• Sr. Member
« Yanıtla #221 : 10 Aralık 2020, 21:02:23 »
1200 e bu kadar olur seyrek lik in ekimle alakası yok  operasyon mukkemmel hocanın eline koluna saglık 

nofear114

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #222 : 10 Aralık 2020, 21:32:41 »
Bu greftle bu sonuç gerçekten çok iyi bir 600-800 daha atarsa tadından yenmez . Gerçekten adam ülkemizde rakipsiz .... Tebrik ederim hocayı .

Siz 10 üzerinden 6 demişsiniz ama Kaya abi güzel izah etmiş durumu .
İyiye iyi kötüye kötü der. Bağımsız yorumcu ..

Bu maskenin ardında etten fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var; ve fikirlere kurşun işlemez!” V for Johnny Sins

Kel12.02.2018

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #223 : 10 Aralık 2020, 22:07:59 »
Selam Kel,

Ilk ekiminde vertexe neden ekilmedigine dair soran birisine kendin soyle cevap vermissin:

Vertexdeki acikligin tahmini 60cm kare. Ilk ekimde ondeki alanlarin acikligini HLC hesaplamis paylastigin fotodan gordugum kadariyla. Eger vertexdeki ekim yapmadiklari alanin acikligini da hesaplamislarsa paylas lutfen. 60cm kareden gidersek, yogunluk 20 kok/cm kare olur. Vertexdeki sac yonlerinin birbirinden farkli olup ust uste binmedigini de hesaba katarsan, acikligin bu kadar kapanmis olmasi bile guzel sonuc. Hemen ekim sonrasi paylastigin fotoda, iki kok arasindaki uzakligin 2.5-3mm civarinda oldugunu goruyorum ki bu da kabaca 18-20 kok eder cm karede.

Kisacasi, 1200 kokle ancak bu kadar kapanir maalesef.

Onlerdeki yogunlugu yakalamak icin cm kareye 35-40 kok yogunlugunu yakalaman lazim. Bunun icin de min 800 kok daha ektirmen lazim. Olabiliyorsa, sakal destekli bir touch-up ekimi tavsiye ederim.

Not: Ayni acikliga 1800 ekilmis; sonuca bakabilirsin:
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=1976.0
Ekim yapılan alan 40cm2'lik bir alan. Ortalama 30 greft ekildi. Greft ortalamasıda 1 greft = 2  saç teliydi. Yönler olarak gül şeklinde ekildiğinden önlere göre yoğunluğunun az olması normal. Zaten donör bölgede greft daha olsaydı Muttalip Bey'de 1500-1800 greft gerekli demişti tamamen kapanması için. Lakin görüntüsel olarak ön ile arkası karşılaştırıldığında ön ekimin görüntüsü 10 üzerinden 8 verilecek düzeyde. Görünen bir gerçek var. Bunu görmemek doğru olmaz. Lakin genel itibariyle de memnunum.

equinox

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #224 : 10 Aralık 2020, 22:15:42 »
Genel itibariyle her iki ekim için benim notum 10 üzerinden 9.
Daha fazla sıklık istiyorsanız yeni seanslara devam etmeniz lazım. Yalnız bu kadar emekle ekilen saçları korumak için de elinizden geleni yapmanız şart. Yani ben olsam öyle yapardım.
Saçlara ne zarar veriyorsa onlardan uzak dururdum :)

Facebook Twitter Instagram