merhaba arkadaşlar. Saç simulasyonunu araştırıken caiz olup olmadığını da öğrendim. Mahallemizde sözü geçen hafız olan bir amcamıza sordum. derinin yıkanması ıle abdest alınır. Ister gusül abdesti olsun ister diğer abdest buna dikkat edin dedi. Ben de soruşturdum simülasyon deri altına yapılığından derinin suyla temasını bozmuyor. bU nedenle abdest alıdığı zaman geçerli oluyormuş. Simülasyonu din adamları bilmediğinden doktorlara simülasyonu sorup durumu onaylattım. Dinen hiçbir sıkıntı yok diye anladım.
+1
Aynen, deri altına yapılıyorsa sonuçta suyun deriye temas etmesiyle abdest tamamlanır, bazı hocalara göre dövme yaptırmak vücuda zarar verme anlamında haramdır, sigara da vücuda zarar verir, ama bunu söyleyen hocalar hem fikir olarak dövme Abdeste engel değildir der ki deri altına yapıldığı için mantıklı olan budur, dövme yaptırmayı hoş karşılamasalarda Geçmişte dövme yaptıranlara da abdest alıp namaz kılabileceklerini söylerler..
Arkadaş yukarıda yazmış Vücudumda harita gibi dövmeler var ama ibadetimi yapıyorum diye, niyet Önemli Allah kabul etsin, ama tabi Bir masum dövmeler var bir de Allah'ın huzuruna çıkamayacağın dövmeler, meselâ zamanında çıplak kadın dövmesi yaptırdın yada kuru kafa şeytan vari tarzında ibadete engel olabilecek tarzda ve görünür bir yerdeyse, meselâ kolunda olsa bile bi gömlek giyip ibadet edilebilineceğini ön görüyorlar, bencede mantıklı olan bu..
Zaten islamiyette önemli olan vurgu yapılan düşünce Niyettir, saç simülasyonu yaptırmak isteyen adamın nasıl bir kötü niyeti olabilirki, dövmede istenilen bir şekil var bir resim bi hayalî simge, saç simülasyonuyla dövme bağdaştırılamaz bence arasında uçurum var zaten, insanların Simülasyonla ulaşmaya çalıştığı renk tonuna sahip insanlar da var bu dünyada, Ben bu şekilde Düşünüyorum.. (^_^)