Gönderen Konu: Saç ektirmeli miyim?  (Okunma sayısı 10440 defa)

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
Ynt: Saç ektirmeli miyim?
« Yanıtla #30 : 27 Mayıs 2019, 01:17:47 »
Bu arada yaş 29 dikkate alıyorum soyledıklerınızı ona gore

Propecia kullanıyorsanız saçla ilgili problemler atılır kafanızda. Altta kendi 1.5 sene içerisinde kulladığım finasterid konumu paylaşıyorum belki kafanızda ekim ile düşüncelerinizi daha iyi şekillendirir.

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=2570.msg59326#msg59326
Bu bölgeye istinaden Nw7 ön görmüş justin :)

Yaş 29 çok bir şey farketmez  halledersin gayette güzel saçların olur donör de sağlam

Nw7 olma şansın pek yok:) 2500 greft nw 0 sın:)

Ama şuan saç ekimi için erken.

Daha once 5 ay kadar düzenli propecia kullanmıstım. O donemde de dökülmeyi azaltmadı, belkide minoxil ile birlikte kullandıgım içindir. Suan dokulmem ınanılmaz yogun, mınoxili azatlmaya basladıgumdan sanırım.

Minoxilden ilk baslarda cok yararını gordugumden suan bırakınca tamamen dökülecekmiş psikolojisindeyim ve cıddı anlamda stres yapıyorum.

3 seneye yakıncok duzenlı mınox kullanan biri olarak bırakmak cok dogru bısey mı bılemedım, ha tabı faydası cok azaldı ama yıne de alttan gelen sacları kalınlastırıyo hıssı var ıcımde...

Minoxili bırakacaksanız kademeli olarak bırakın derim ben. Faydası mutlaka vardır fda onaylı bir takviye sonuçta minoxil siz kaç fıs kullanıyorsunuz minoxili?

Uzun zamandır sadece uyumadan once 5 fıs, sabah kalkınca da dus alıyorm, bu şekilde devam ediyorum haftada 4 güne indirdim sayılır

Yavaşlatarak bırakın o zaman derim ben. Önce 3 fıs kullanırsınız daha sonra tek fısa indirirsiniz. Direkt bu tarz takviyeleri bırakınca aniden ters tepiyor bende finasteridi aniden bırakınca saçların dökülmeye başlamıştı kademeli bırakınca sıkıntı ortadan kalkmıştı.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.
ŞUNLARADA BAKABİLİRSİNİZ

mataramasuko1

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #31 : 27 Mayıs 2019, 09:59:55 »
Bu arada yaş 29 dikkate alıyorum soyledıklerınızı ona gore

Propecia kullanıyorsanız saçla ilgili problemler atılır kafanızda. Altta kendi 1.5 sene içerisinde kulladığım finasterid konumu paylaşıyorum belki kafanızda ekim ile düşüncelerinizi daha iyi şekillendirir.

https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=2570.msg59326#msg59326
Bu bölgeye istinaden Nw7 ön görmüş justin :)

Yaş 29 çok bir şey farketmez  halledersin gayette güzel saçların olur donör de sağlam

Nw7 olma şansın pek yok:) 2500 greft nw 0 sın:)

Ama şuan saç ekimi için erken.

Daha once 5 ay kadar düzenli propecia kullanmıstım. O donemde de dökülmeyi azaltmadı, belkide minoxil ile birlikte kullandıgım içindir. Suan dokulmem ınanılmaz yogun, mınoxili azatlmaya basladıgumdan sanırım.

Minoxilden ilk baslarda cok yararını gordugumden suan bırakınca tamamen dökülecekmiş psikolojisindeyim ve cıddı anlamda stres yapıyorum.

3 seneye yakıncok duzenlı mınox kullanan biri olarak bırakmak cok dogru bısey mı bılemedım, ha tabı faydası cok azaldı ama yıne de alttan gelen sacları kalınlastırıyo hıssı var ıcımde...

Minoxili bırakacaksanız kademeli olarak bırakın derim ben. Faydası mutlaka vardır fda onaylı bir takviye sonuçta minoxil siz kaç fıs kullanıyorsunuz minoxili?

Uzun zamandır sadece uyumadan once 5 fıs, sabah kalkınca da dus alıyorm, bu şekilde devam ediyorum haftada 4 güne indirdim sayılır

Yavaşlatarak bırakın o zaman derim ben. Önce 3 fıs kullanırsınız daha sonra tek fısa indirirsiniz. Direkt bu tarz takviyeleri bırakınca aniden ters tepiyor bende finasteridi aniden bırakınca saçların dökülmeye başlamıştı kademeli bırakınca sıkıntı ortadan kalkmıştı.

Yavaş yavaş bırakıyorum evet ama bu sürede baya soluklaştı saçlar. Umarım kısa sürede propecia etki eder.

mataramasuko1

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #32 : 27 Mayıs 2019, 14:50:35 »
Suan ilk konuyu açtıgımdan beri minoxili bırakma asamasındayım ben sacımın gidişatı, yogun dökülme devam ediyor, propeciayı da 15 gündür kullanıyorm. Stres yapmayayım diyorm lakin minoxili azalttıkca saclar azalıyor 😁

mataramasuko1

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #33 : 26 Haziran 2019, 17:20:27 »
herkese merhabalar. Koray erdoğan ile görüştüm. Fotolarımı gönderdim. Tepe kısmında incelmeler oldugunu ve 6 ay propeciayı kullanmaya devam etmemi sonrasında ise tekrardan iletişime geçmemi önerdi. Ekim konusuna hiç değinmedi bile. Direk ekim dememesi bende bi güven oluşturdu evet ama aklımda da şu soru oluşturdu. 6 ay sonra koray beyin ekime henüz ihtiyac olmadığını  söylemesi veya benım saclarımın toparlanmasından dolayı ekimden vazgeçtiğimi düşünelim. Ne zamana kadar bu propeciayı kullanacagım. 1 sene  bilemedin 18  ay devam ettim diyelim. Bi sonu var mı? Sürekli mi kullanacagım? Sonucta suan dökülmem durdu denecek kadar azaldı ve bunun ilacın etkisinden olduğu aşikar. Bıraktıgımda tekrar dökülme olacak ve ben yine ekimi düşünecegim. Eğer dökülme sonrasında devam edecekse Benim yaptıgım suanlık kendımı tatmın etme olmuyor mu? Kafamda Deli sorular 😁🕵♂

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #34 : 26 Haziran 2019, 23:27:39 »
herkese merhabalar. Koray erdoğan ile görüştüm. Fotolarımı gönderdim. Tepe kısmında incelmeler oldugunu ve 6 ay propeciayı kullanmaya devam etmemi sonrasında ise tekrardan iletişime geçmemi önerdi. Ekim konusuna hiç değinmedi bile. Direk ekim dememesi bende bi güven oluşturdu evet ama aklımda da şu soru oluşturdu. 6 ay sonra koray beyin ekime henüz ihtiyac olmadığını  söylemesi veya benım saclarımın toparlanmasından dolayı ekimden vazgeçtiğimi düşünelim. Ne zamana kadar bu propeciayı kullanacagım. 1 sene  bilemedin 18  ay devam ettim diyelim. Bi sonu var mı? Sürekli mi kullanacagım? Sonucta suan dökülmem durdu denecek kadar azaldı ve bunun ilacın etkisinden olduğu aşikar. Bıraktıgımda tekrar dökülme olacak ve ben yine ekimi düşünecegim. Eğer dökülme sonrasında devam edecekse Benim yaptıgım suanlık kendımı tatmın etme olmuyor mu? Kafamda Deli sorular 😁🕵♂

Finasteridi bırakınca ani saç dökülmesi yaşanmıyor ancak bu tarz takviyeleri ani bırakmak yerine dozaj azaltarak bırakılmasını daha doğru buluyorum ben. Yani 6 ay boyunca hergün finasterid kullanıyorsanız, bırakmaya karar verdiğinizde 2 günde bir - 3 günde bir dozaj azaltarak bırakmanız daha yararlı olacağını düşünüyorum. Ben 6 ay kullanıp bıraktım çok ciddi saç kaybı yaşamadım. Ancak belirli bir zaman sonra güçlenen saçlar zayıflıyor bu da bir gerçek. Finasterid kullanmak saçlar dökülüyorken yaşadığınız kötü psikolojiden sizi kurtarmada yardımcı oluyor. Tamamen çaresiz olmaktansa böyle bir yolun olması bence güzel. Bu ay sonunda ben yine bırakacağım kullanmayı tamamen kontrol kullanıcının elinde.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

mataramasuko1

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #35 : 27 Haziran 2019, 15:24:03 »

Finasteridi bırakınca ani saç dökülmesi yaşanmıyor ancak bu tarz takviyeleri ani bırakmak yerine dozaj azaltarak bırakılmasını daha doğru buluyorum ben. Yani 6 ay boyunca hergün finasterid kullanıyorsanız, bırakmaya karar verdiğinizde 2 günde bir - 3 günde bir dozaj azaltarak bırakmanız daha yararlı olacağını düşünüyorum. Ben 6 ay kullanıp bıraktım çok ciddi saç kaybı yaşamadım. Ancak belirli bir zaman sonra güçlenen saçlar zayıflıyor bu da bir gerçek. Finasterid kullanmak saçlar dökülüyorken yaşadığınız kötü psikolojiden sizi kurtarmada yardımcı oluyor. Tamamen çaresiz olmaktansa böyle bir yolun olması bence güzel. Bu ay sonunda ben yine bırakacağım kullanmayı tamamen kontrol kullanıcının elinde.

Hocam öyle de saç ekiminden sonra finasteride i bıraktıgımzda belli bi süre sonra ekim olan saclar harici ilacın güçlendirdigi saçlarda dökülme devam edecegi için bi garip durum olmayacak mı?

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #36 : 28 Haziran 2019, 00:58:04 »

Hocam öyle de saç ekiminden sonra finasteride i bıraktıgımzda belli bi süre sonra ekim olan saclar harici ilacın güçlendirdigi saçlarda dökülme devam edecegi için bi garip durum olmayacak mı?

Tamamen saçlar dökülmeden ekim yaptırıldığında öyle bir handikap var. Tüm saçları dökülen birisi için tek ekimle saç sorununu çözme gibi bir durum yok maalesef.

mataramasuko1

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #37 : 21 Ağustos 2019, 22:10:08 »
Arkadaşlar merhaba, finas sürecim devam etmekte, zaman zaman üst kısımlarda dökülmeler durma noktasına gelmekte ve daha sonrasında ise tekrar yogun dökülmeler baslamakta. Son zamanlarda yastıgımdan gördüğüm kadarıyla saclarımın yan kısımlarındaki kısa kesilmiş bölgelerden dökülmeler yoğunlaşmakta, elimi ıslatıp saçımın yan kısımlarına dokundugumda elime küçük saçlar gelmekte.bunun finas ile alakası oldugunu düşünmüyorum tabiki. 3 bucuk aylık dönemde ciddi bir iyileşme olmamakla birlikte yan etkilerini de görmedim. Yılbasına kadar ilaca devam edecegim. Bir iyileşme görmedigim takdirde de ilacı bırakacagım ve ilk ekim sürecime odaklanacağım

mataramasuko1

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #38 : 18 Aralık 2019, 19:51:08 »
6 ay oldu propeciaya baslayalı, aman aman bi gelişme yok. En iyi gelişme minoxili bırakmam oldu, dökülme az bi şekilde devam ediyor (ara ara agresif oldugu da oluyor tabi). Bi ay daha kullanıp bırakmayı ve biotine dönmeyi düşünüyorm iyice dökülünce de ekim düşünüyorum Ya da bırakmayıp direk ekime mi yönelsem bilemiyorum. Bi yardım forum ahalisi

Hassectear

• Full Member
« Yanıtla #39 : 18 Aralık 2019, 21:26:52 »
Tepe biraz toparlanmış şakaklarda pek etkisi yok zaten finasın herhangi bi yan etki gördünüz mü

mataramasuko1

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #40 : 18 Aralık 2019, 22:22:41 »
Yan etki görmedim desem yalan olur, ilk baslarda biraz hafıza bulanıklıgı yaptı ama cabul geçti, bide ilacı içip bikaç saat içinde etkisinin kalmadıgını düşünüyorm acıkcası. Dedigim gibi bana ilacın artısı minoxili bırakmam oldu, minoxu ilk bırakma deneyimimde ciddi agresif dökülme yasamıstım ve hemen tekrar baslamıstım, finas kullandıgımda o agresif dökülmeler daha azdı. Ekim düşünüyorm yakın zaman da ama dökülme şekli netleşmedigi için Emin olamıyorum

Hassectear

• Full Member
« Yanıtla #41 : 18 Aralık 2019, 22:25:31 »
Eğer finasterid kullanmaya kararlıysanız tepe iyice kapancaktır ön tarafa da 2 bin greftlik bir ekimle saçlarınızı tararsınız

mataramasuko1

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #42 : 18 Aralık 2019, 22:38:21 »
Açıkcası kararlı değilim, bir ay daha kullanıp bırakmayı düşünüyorm, ekim yaptırırsam Süre biraz daha uzar elbet ama totalde 1 seneyi geçirmek istemiyorm

mataramasuko1

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #43 : 07 Şubat 2020, 23:14:56 »
Açıkcası 7 aylık propecia maceramın sonucunda herhangi bir ilerleme kaydedememiş bulunmaktayım. Son 10 gündür de azaltarak bırakma evresine geçtim. Sadece biotinle devam edeceğim. Artık tamamen dökülmesini bekleyip ekim yaptırmaktan başka bi çare kalmadığını düşünüyorum. İyi forumlar.

anak0nda

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #44 : 07 Şubat 2020, 23:32:02 »
Açıkcası 7 aylık propecia maceramın sonucunda herhangi bir ilerleme kaydedememiş bulunmaktayım. Son 10 gündür de azaltarak bırakma evresine geçtim. Sadece biotinle devam edeceğim. Artık tamamen dökülmesini bekleyip ekim yaptırmaktan başka bi çare kalmadığını düşünüyorum. İyi forumlar.
hocam bu finası falan bonibon gibi kullanıyorsun ama değerlerine baktırdınmı hiç ? benim fikrim finas yerine keşke sadece minoxil ile devam etseydin ve yanına biotin koysaydın yan etkileri finasa göre çok çok az diye biliyorum. finası kullananların yorumları falan iyi okudunmu baya korkutucu yan etkileride varmış

Facebook Twitter Instagram