Gönderen Konu: saçlar çıkar mı  (Okunma sayısı 3421 defa)

kullanıcı100

• Yeni üye
  • *
saçlar çıkar mı
« : 19 Nisan 2019, 01:50:38 »
Merhaba arkadaşlar

Trikotillomani adında bir hastalığım vardı bu hastalık bildiğiniz saç yolma hastalığı

Saçımın yanlarını ve ense tarafını yolmaktan seyrettim ve psikolojik bir hastalık olduğu için yardım aldım

Artık saçlarımı yolmuyorum ama yolduğum kısımlarda seyrelmeler göze batar durumda

Sizce o saçlar tekrardan çıkar mı yada çıkması için bir öneriniz var mı

Fikri olan varsa yardım edebilir mi lütfen

Murat_T

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: saçlar çıkar mı
« Yanıtla #1 : 19 Nisan 2019, 02:11:24 »
bence çıkar saçın canı öyle kolay kolay çıkmaz yeterki hormonal dökülme olmasın ,sadece zamana bırak zamanı gelince çıkar bence.

kullanıcı100

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 20 Nisan 2019, 02:13:36 »
İnşallah çıkar...endişeliyim biraz bu konuda
bence çıkar saçın canı öyle kolay kolay çıkmaz yeterki hormonal dökülme olmasın ,sadece zamana bırak zamanı gelince çıkar bence.

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 20 Nisan 2019, 04:56:30 »
Trikotillomani Lokal olarak bende de mevcut. Yaklaşık 15 senedir kafamın bir kısmında (1-2cm çapında) öEllikli stres olduğum zamanlarda sac yoluyorum. Son 4-5 senedir aynı bölgede sivilce gibi bir doku olustu ve onuda kabuğu yolmak sureti ile sürekli kurcalıyorum.

Trikotillomani İle saçı tamamen kaybetme durumu çok uzun sürede gerçekleşmektedir. Öyleki 3-4 ay gibi ilgili bölgeye dokunmaz isem hala ufak sert sac çıkışları gözlemliyorum.

Yani öZetle yoldugun bölgeyi tamamen kökleri öldürmek kolay bşrsey değil. En doğru cevabı zaten 4-5 ayda kendin gözlemleyeceksin. Bizide bilgilendirirsen seviniriz.

musab

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 20 Nisan 2019, 08:38:42 »
sloocer in dedigi gibi kısa zamanda yolduysan saçlar tekrar çıkıyor, ama uzun dönemde aynı bölgeyi sürekli çekiyorsan, o seyreklik malesef kalıyor.

işin kötü yanı insan koparırken zevk alıyor sonrası pişmanlık.

keleş

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 20 Nisan 2019, 11:36:38 »
bende kaşlarımı yolarım sürekli. çok fazla olduğu dönemde yoğun olarak krem sürüyorum. sürekli yolduğunuz kısımlar varsa deneyebilirsiniz.
bu tür saç dökülmelerine bastırarak sarımsak sürünüz faydalı olacaktır.

kullanıcı100

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : 20 Nisan 2019, 15:24:58 »
Saçları üç numaraya vurup yağ tedavisi falan yapmayı düşünüyorum.Tabii ki bilgilendiririm gelişme oldukça
Trikotillomani Lokal olarak bende de mevcut. Yaklaşık 15 senedir kafamın bir kısmında (1-2cm çapında) öEllikli stres olduğum zamanlarda sac yoluyorum. Son 4-5 senedir aynı bölgede sivilce gibi bir doku olustu ve onuda kabuğu yolmak sureti ile sürekli kurcalıyorum.

Trikotillomani İle saçı tamamen kaybetme durumu çok uzun sürede gerçekleşmektedir. Öyleki 3-4 ay gibi ilgili bölgeye dokunmaz isem hala ufak sert sac çıkışları gözlemliyorum.

Yani öZetle yoldugun bölgeyi tamamen kökleri öldürmek kolay bşrsey değil. En doğru cevabı zaten 4-5 ayda kendin gözlemleyeceksin. Bizide bilgilendirirsen seviniriz.

kullanıcı100

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #7 : 20 Nisan 2019, 15:28:10 »
İnternette saç dökülmesi araştırırken dupa adında bir dökülme tipi gördüm saçın her yeri dökülüyormuş bu dupada
Bende arka ve yanlar dökülüyor mu diye çekiştirmeye başladım saçları arada sırada 1-2 tel gelince o kısımlardan iyice panikledim ve ordan kalma bir alışkanlık oldu bu trikotillomani.Yaklaşık ocak ayından beri çekiyorum oradaki saçları ve seyrelme olduğunu görünce bıraktım direkt.Şimdi çıkarmaya uğraşıyorum tekrardan :|
sloocer in dedigi gibi kısa zamanda yolduysan saçlar tekrar çıkıyor, ama uzun dönemde aynı bölgeyi sürekli çekiyorsan, o seyreklik malesef kalıyor.

işin kötü yanı insan koparırken zevk alıyor sonrası pişmanlık.

kullanıcı100

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : 20 Nisan 2019, 15:29:06 »
Teşekkürler deneyeceğim mutlaka
bende kaşlarımı yolarım sürekli. çok fazla olduğu dönemde yoğun olarak krem sürüyorum. sürekli yolduğunuz kısımlar varsa deneyebilirsiniz.
bu tür saç dökülmelerine bastırarak sarımsak sürünüz faydalı olacaktır.

Facebook Twitter Instagram