Gönderen Konu: Doktor gözüyle saç simülasyonu.  (Okunma sayısı 33102 defa)

zaferulusan

• Jr. Member
  • **
Doktor gözüyle saç simülasyonu.
« : 10 Nisan 2019, 21:10:15 »
Merhaba. Ben iç hastalıkları uzmanıyım. Bir yıldır saç simülasyonu yapıyorum. Bunun için önce new york sonra istanbulda eğitimlere katıldım. Dövme eğitimi ve uzman estetisyen eğitimlerimi de başarıyla tamamladım.
Dünyada son bir kaç yıldır saç ekimi ile beraber düşünülen bu yöntemin çok başarılı olacağına inanıyorum.
Bunun için oldukça önemli konuların bilinmesi ve uygulanması gerekiyor.
Türkiye de de çok başarılı saç simülasyonu örnekleri var.
Öncelikle bu konuda neler beklenmesi gerektiği konusunda herkesin uzlaşması gerekir.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Ynt: Doktor gözüyle saç simülasyonu.
« Yanıtla #1 : 10 Nisan 2019, 23:28:19 »
Bu konuda forumda bilgi eksikliği var bu konuda forumu bilgilendirmeniz çok faydadalı olacaktır hocam.
Global Moderator

karaoğlan

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 11 Nisan 2019, 00:06:05 »
Simülasyon yaptırırken yada yaptırmaya karar verirken özellikle dikkat etmemiz gereken bir husus varmıdır hocam özellikle bu konuda bilgi alabilirsek çok  iyi olur.

zaferulusan

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #3 : 11 Nisan 2019, 07:54:02 »
Simülasyon yaptırırken yada yaptırmaya karar verirken özellikle dikkat etmemiz gereken bir husus varmıdır hocam özellikle bu konuda bilgi alabilirsek çok  iyi olur.
İlk dikkat edilecek konu simülasyonun bize ne getireceğini iyi tahmin etmektir.
Saçlarımızın olduğu derinin renginin değişmesi amaçlanmaktadır. Bu değişim başımızdaki derinin göze daha az görünmesine yol açacaktır. Saçlar ile derinin görünen kısmı arasında zıtlık olduğu için kel alanlar gözümüze girer gibi görünür.
Burada derimizin rengini ustaca gözlerimizi yanıltacak derecede değiştirmek önemlidir. Uçları kalın olmayan iğneler ile renk değiştirmeyecek organik pigment boyalar kullanılmalıdır.
Dövme boyaları kullanılmamalı, siyah pigment boya uygulanmamalıdır.

zaferulusan

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #4 : 12 Nisan 2019, 10:03:47 »
Merhaba arkadaşlar.
Saç dökülmesi tedavisinde saç simülasyonu FUE saç ekimi ile birlikte kullanılmaktadır.
Donör bölgenizde yeterli graft olmasa bile
Kellik görünümü tamamen düzeltilebilir.
Örneği izlersek seyreklik oldukça silinmiş durumdadır.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 12 Nisan 2019, 10:30:38 »
Bu güzel olmuş doğal ortamda daha doğal durur herhalde diye düşünüyorum. Smilasyon düşünülen mantıklı bir işlem saç ekiminden sonra sık bir görüntü için ama örnekler paylaşılmıyor yaptıran arkadaşların paylaşması gerek.
Global Moderator

zaferulusan

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #6 : 12 Nisan 2019, 13:35:26 »
Çok haklısınız. Aynı saç ekimindeki gibi fotolar paylaşmalıyız. Türkiyede çok iyi simülasyon yapanlar var. Örnekleri hep birlikte yorumlarız.

kubilay

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #7 : 12 Nisan 2019, 17:35:23 »
Merhaba arkadaşlar.
Saç dökülmesi tedavisinde saç simülasyonu FUE saç ekimi ile birlikte kullanılmaktadır.
Donör bölgenizde yeterli graft olmasa bile
Kellik görünümü tamamen düzeltilebilir.
Örneği izlersek seyreklik oldukça silinmiş durumdadır.
merhaba
saç ekimi ile brlikte derken aynı anda ikiside yapılıyormu?

zaferulusan

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #8 : 13 Nisan 2019, 14:19:46 »
İyi günler.
Saç ekimi ile saç simülasyonu birlikte yapılırken eş zamanlı olarak yapılmaz.
Saç ekimi yapıldıktan ve ekilen greftler çıktıktan sonra, saç simülasyonu yapılması uygundur.
6 ay süre uygundur.

kılıkırkyaran

• Full Member
« Yanıtla #9 : 14 Nisan 2019, 12:49:06 »
Zafer bey elinizde tuttuğunuz alet her simülasyoncunun kullandığı bir şeymidir yoksa farklı bir tekniğe ait olarak sizin tercih ettiğiniz bir aletmidir.bana biraz değişik geldi biraz daha önce izlediğim videolara kıyasla  :)

zaferulusan

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #10 : 14 Nisan 2019, 16:47:22 »
Merhaba Bu cihaz pen diye adlandırılan bir cihaz olup rotator sınıfı alet de kullanıyorum. Değişik marka ve tiplerde cihazlar olmasına rağmen çalışma sistemleri aynıdır.
Uçlarına takılı iğneler değişik markalarda olabilir, kartuşlu olanlar vardır. Buradaki kartuşlu iğnedir.
İğne uçları da değişkendir. Buradaki ince bir uçtur.
« Son Düzenleme: 14 Nisan 2019, 21:20:38 Gönderen: zaferulusan »

zaferulusan

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #11 : 14 Nisan 2019, 21:29:01 »
Sizinle  olumsuz görünen bir örneğin fotoğrafını paylaşmak istedim. 
Kanada dan bir örnek. Farklı kalınlıkta iğneler kullanıldığı için görüntü iyi olmamış. Kişinin tepe bölgesi tamamen açık olduğu için küçük boyutta iğne kullanmak gerekirdi. Bazı bölgelerde pigmentin hiç olmadığını da farkedeceksiniz. Ayrıca noktaların birbirleriyle olan uzaklıkları da oldukça fazla ve doğal değil.

karaoğlan

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 14 Nisan 2019, 23:39:59 »
Gerçekten berbat bir görüntü böyle olmak istemezdim şahsen  :) benim bildiğim üç numara traşlı iken pigmentasyon öyle olmalıki kişinin kendi saçından ayırt edilmemeli.
Üç numara kullanımda simülasyon güzel oluyor genelde ve bazı kişilere çok yakışıyor ama burda sorun bizim gibi saç ekimi yaptırıpta sonuç seyrek olduğu zaman simülasyon bize ne katabilir.
Sanırım bunun örnekleri çok az olduğu için çoğumuz neyle karşılacağımızı bilemiyoruz.
Bu durumda acaba kötü olursa ne yapabiliriz diye düşünmekten kendimizi alıkoyamıyoruz ve malum sildirmekte zor iş.
Acaba diyorum geçici olarak simülasyonun nasıl duracağı ile ilgili bir çalışma yapmak mümkünmüdür yani asıl olanı yaptırmadan önce deneme amaçlı geçici bir simülasyon yapılıyormu zafer bey .bu konudada bilgi verirseniz şahsen memnun olurum.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 15 Nisan 2019, 01:43:32 »
zafer hocam bır de bu gösterdiğiniz olumsuz örnekte kullanılan boya sanırım bıraz dandık mavimsi bir renk almış gibi duruyor

ayrıca sizi daha önce duymustum baya başarılı saç simülasyonlar yaptığınız söyleniyor bir kaç kişi bu konuyla attığım mesaşlardan olucak çok memnun olduğunu özel mesaj ıle belırtmıstı sizden... ama gel gelelım paylaşmalarını istediğimizde bu konuda pek paylaşım olmuyor sizden ricam bu işlemı gerçekleştırdıgınız kişilere forumu söyleyip bu bölümde konu açmalarını rica ederseniz örneklerimiz çoğalır.
Global Moderator

zaferulusan

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #14 : 15 Nisan 2019, 09:00:51 »
zafer hocam bır de bu gösterdiğiniz olumsuz örnekte kullanılan boya sanırım bıraz dandık mavimsi bir renk almış gibi duruyor

ayrıca sizi daha önce duymustum baya başarılı saç simülasyonlar yaptığınız söyleniyor bir kaç kişi bu konuyla attığım mesaşlardan olucak çok memnun olduğunu özel mesaj ıle belırtmıstı sizden... ama gel gelelım paylaşmalarını istediğimizde bu konuda pek paylaşım olmuyor sizden ricam bu işlemı gerçekleştırdıgınız kişilere forumu söyleyip bu bölümde konu açmalarını rica ederseniz örneklerimiz çoğalır.
Günaydın. Haklısınız herkes simülasyonunu paylaşırsa daha çok örneğimiz olur. Ben üzerime düşeni yapacağım.
Bu arada boyanın maviye dönmesinim nedeni siyah pigment kullanılması. Siyah renk dövme ve kalıcı makyaj dahil hiçbir deri işleminde tercih edilmez. Nedeni dengeli bir renk değildir ve deriye işlendiğinde içinde bulunan mavi, yeşil bazen kırmızı rengi kusmasıdır.

Facebook Twitter Instagram