Merhaba arkadaşlar,
Operasyon tarihi :28-29 Mart 2019
Ekilen graft sayısı 5058
Tekli: 759 adet
Çiftli: 2586 adet
Üçlü: 1404 adet
Dörtlü: 290 adet
Beşli : 19 adet
Graft /saç teli ortalaması :2.25 adet
Kalınlık: 60 micron
Benim adıma her şey, yaklaşık 1.5 sene önce Koray hocanın forumumuza konu açıp Türk hastalar için özel bir gün ayıracağını yazması ile başladı.
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=2728.0Hocanın buradaki samimiyeti beni etkilemişti.
Konsültasyona katıldım ve aradan geçen 1.5 senelik bir zaman sonrasında Yeni Asmed'deki ikinci bir görüşme ile operasyon kararı aldık.
Üç gün, beş yıldızlı Asmed suit te misafir edildim. Operasyon prosesi şöyle ilerledi.
1.gün: Sabah ikinci kez saç tıraşı edildim. Donör alana anestezi kremi sürüldü ve ameliyathaneye alındım.
Anestezi işleminden sonra alıma geçildi ve yaklaşık 2500 graft alındı. Bu arada kısa bir not, alım işlemini yapanların
en az 3 sene eğitimden geçtiği bilgisini aldım. Yani Koray bey öyle her eli yatkın olana hastayı teslim etmiyor.
Kısa bir yemek molasından sonra, tekrar ameliyathaneye alındım. Az sonra Koray bey ekibi ile birlikte geldi.
Alım ekibinden bilgileri aldıktan sonra, kanal açma işlemini yaptı. Aynı arkadaşlar Keep ile ön bölgeye ekim işlemini tamamladılar.
Donör bölgeye bandaj işlemi yapıldı, Koray bey işlemi kontrol etti ve beni odama uğurladılar.
2.gün: Sabah tekrar saç tıraşı edildim. 1.gün olan işlemler tekrarlandı ve orta ve vertex alanına ekim işlemi yapıldı.
3.gün: Donör bölge bandajı alındı. İlk yıkama sonrası tekrar bir kontrol yapılıp evime uğurlandım.
Arkadaşlar bugün yani 10.gün kabuk dökümü yapıldı. Süreç kısaca böyle işledi. Fotoğraflar aşağıdadır. Süreci beraber takip etmek ve diğer saç
ektirmek isteyen arkadaşların faydalanması için değerli yorumlarınızı bekliyorum.
Ayrıca bir dipnot ekleyeyim. Yaklaşık 20 senedir insan kaynakları ve muhasebe alanında çalışmaktayım. Tecrübelerime dayanarak
söyleyebilirim ki; bir işletmenin başarısı, çalışanların kalitesi ile yükselir. Asmed'de A dan Z ye çalışan arkadaşlar titizlik ile seçilmiş, iş ahlakı
üst düzey insanlar. Klinikte hiç amir görmedim, onlarca çalışan insan, kendi kendinin amiri gibi işini titizlikle yapıyor. Tam bir takım çalışması sergileniyor. Türkiye 'de bunun örneğini, ancak yabancı kurumsal firmalarda görebilirsiniz. Türkiye standartlarına göre üst düzey bir kurumsallık oluşturulmuş. Mesleğim gereği, İnsan kaynakları departmanına ayrıca hayran kaldım.