Gerekli besin, sıvı, ilaç takviyeleri iftar-sahur arası alınabileceğinden sorun olmaz diye düşünüyorum.
Öte taraftan operasyon esnasında ve gününde sıkıntı yaşanabilir. Bu işlemin lokal anesteziyle yapılan bir ameliyat olduğu unutulmamalı. Anestezi iğneleri gerçekten insanı sersemletiyor. Hem anestezi iğneleri, hem kanamalar nedeniyle gücünün tükendiğini hissediyorsun. O nedenle doktor uyarıyor sedyeden kalkarken önce doğrul biraz bekle, sonra ayağa kalk şeklinde. Ani hareket edince göz kararması olabiliyor.
Ayrıca ortam sıcak olsa bile operasyon sırasında kan kaybından ötürü olsa gerek, beni üşüme almıştı. Aralarda çay içerek ve birşeyler yiyerek kendime gelmeye çalıştım. Dinlenme odasında yardımcı personelden klimayı sıcak açmasını istemiştim.
Benim operasyon birkaç gün sürdüğünden açıkçası göze alamazdım. Sonuç itibariyle tamamen estetik amaçlı yaptırılan bir operasyon. 1 ay erteleme ya da geriye çekmek problem olmayacaktır. Kendi tecrübelerim ışığında Ramazan ayında tavsiye etmiyorum.