Gönderen Konu: Ramazanda Saç Ektirmek  (Okunma sayısı 3540 defa)

dekupaj

• Yeni üye
  • *
Ramazanda Saç Ektirmek
« : 08 Nisan 2019, 20:27:51 »
Merhaba. Nisan sonu,Mayıs başı gibi saç ektirmeyi düşünüyorum. Oruç tutarsam saç ekimim bundan etkilenir mi? Yorumlarınızı merak ediyorum. Ona göre saç ekimimi erteleyebilirim fakat bu sefer de ekimim yaz aylarına denk gelmiş olacak. Ne tavsiye edersiniz?

Paysdt

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Ramazanda Saç Ektirmek
« Yanıtla #1 : 08 Nisan 2019, 21:16:07 »
Merhaba. Nisan sonu,Mayıs başı gibi saç ektirmeyi düşünüyorum. Oruç tutarsam saç ekimim bundan etkilenir mi? Yorumlarınızı merak ediyorum. Ona göre saç ekimimi erteleyebilirim fakat bu sefer de ekimim yaz aylarına denk gelmiş olacak. Ne tavsiye edersiniz?

Oruç tutmanın saç ekimi açısından problem olucağını zannetmiyorum kullanman gereken ilaçları sahurdan sonra ezana doru içersin bide iftarda içersin bence tek problem su olabilir bol su tüketmen daha sağlıklı olucaktır.

sduzce

• Sr. Member
« Yanıtla #2 : 09 Nisan 2019, 00:11:00 »
Ramazanın 2. günü ektiriyorum nasipse

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 09 Nisan 2019, 00:57:37 »
Oruç etkilemezde biraz zor ilk 10 gün zorlanabılırsın
Global Moderator

Jeu

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 09 Nisan 2019, 07:52:54 »
Hani 1 ay sonuçta  daha az vitamin alacağın için bence etkileyebilir çıkışları. Ramazandan sonra yaptırmanı öneririm

musab

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 09 Nisan 2019, 09:16:23 »
Varsa kullanacağın vitaminleri ilaçları ona göre ayarlarsan bi problem olmaz, hatta benim şahsi görüşüm;

Gün içerisinde 3 kez yemek yenildigi için hücrelerimiz sürekli yedigimizi içtiğimizi sindirmek için çalışıyor,

ve hücreler hiçbir zaman boş oturmuyor, mide boş oldugu zaman bu sefer vücüttaki zararlı mikroorganizmaları yemeye başlıyor hücreler yenileniyor kolestrol düşüyor dolayısıyla kan dolaşımı daha iyi hale geliyor yaraların iyileşmesi hızlanıyor.

sahurda 1 avuç kaliteli kuruyemiş yersen vitamin ihtiyacını da halletmiş olursun.

Ramazan 6 mayısda başlıyor, ramazandan 1 hafta önce ektirsen daha kolay atlartırsın.

YUNUSEMRE

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 09 Nisan 2019, 10:15:36 »
İlk bir kaç gün sıvı alımı önemli ödemleri atabilmen için. O dönemde sıkıntı yaşayabilirsin.

Saçsız_Kral

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 09 Nisan 2019, 11:07:59 »
Bence ramazan ayında saç ekimi mantıksız çünkü vucüt günün çoğu bölümünü proteinsiz,karbonhidratsız ve susuz geçirecek.Buda yaraların geç iyileşmesine,saç köklerinin etkilenmesine sebep olacaktır.Vucüt aç kalınca tasarruf moduna geçiyor :))

musab

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 09 Nisan 2019, 11:21:52 »
Kardeşim günde 3 ögün yemek yiyorduk şimdi 2 ögün yiyecegiz, yara iyileşmesini etkileyen faktörler neler onu bilmiyorsun,  bu işi mantık çerçevesinde bi anlat da bilelim.

Saçsız_Kral

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 09 Nisan 2019, 12:15:23 »
Kardeşim günde 3 ögün yemek yiyorduk şimdi 2 ögün yiyecegiz, yara iyileşmesini etkileyen faktörler neler onu bilmiyorsun,  bu işi mantık çerçevesinde bi anlat da bilelim.

Kendimden örnek verirsem ben günde 3 öğün ve 3 ara öğün yiyorum.Ramazanda sahur ve iftarda yiyeceğim.Şüphesizki bugün aldığım protein ramazandakinden fazla olacak.Bunlar küçük şeyler saç ekimine etkisi de küçük olacaktır ama %100 iyi olacağına niye %95 iyi olsunki.Senin için yara iyileşmesini etkileyen faktörleri aşağıda belirtiyorum.

Yara iyileşmesini etkileyen başlıca faktörler arasında ısı, oksijen, infeksiyon, nekrotik yıkıntı, sigara, beslenme, ilaçlar, radyoterapi, immunolojik yetmezlik ve başka sayrılıklar sayılmaktadır.

Hasann06

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 09 Nisan 2019, 13:39:30 »
Bence ramazan ayında saç ekimi mantıksız çünkü vucüt günün çoğu bölümünü proteinsiz,karbonhidratsız ve susuz geçirecek.Buda yaraların geç iyileşmesine,saç köklerinin etkilenmesine sebep olacaktır.Vucüt aç kalınca tasarruf moduna geçiyor :))

Aynen bende böyle düşünüyorum üstelik ekim olacağı gün aç olman hiç mantıklı değil .anestezik maddeler kullanılan adrenalin falan kan şekerini düşürüp bayılmana neden olabilir.
Ramazanda saç ekimi yaptırılacaksa eğer iki üç gün oruç tutmamak isabetli karar olur.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 09 Nisan 2019, 13:49:57 »
Zaten oruçlu ekime dayanamazsınız bu çok tehlikeli olur operasyon açısından da sürekli koltukta sabit durma sorunu yaşarken bir de açlık başınızı döndürür ekime dayanamazsınız benden söylemesi
Global Moderator

musab

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 09 Nisan 2019, 14:04:07 »
iğne olacağı için o gün zaten oruç tutulmaz, bende ramazandan önce yaptırması gerektigini düşünüyorum en azından 2-3 gün önce yapılsın, benim ifade etmek istediğim 2 ögün yiyerek de vücut protein vitamin

ihtiyacını karşılar iftarda gerekli yumurtaydı kuruyemişti felan destek de alırsa,

Bu durumun yaraların geç iyileşmesine ve köklerin etkileneceği kanısını nasıl vardın onu anlamadım.

dekupaj

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #13 : 09 Nisan 2019, 22:41:47 »
Yorumlarınız için teşekkürler. Tabi ki oruçlu saç ekimi yaptırmayacağım. Planım nisan sonu gibi ekim yaptırmak, yani ramazandan 1 hafta önce ektiriyim diyorum. 1 hafta da sıkıntılı kısmı atmış olur muyum ? Yeterli midir?

Paysdt

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 09 Nisan 2019, 22:45:15 »
Yorumlarınız için teşekkürler. Tabi ki oruçlu saç ekimi yaptırmayacağım. Planım nisan sonu gibi ekim yaptırmak, yani ramazandan 1 hafta önce ektiriyim diyorum. 1 hafta da sıkıntılı kısmı atmış olur muyum ? Yeterli midir?

10. Günden sonra çok rahatlıyorsun tamamiyle normal yaşantına dönüyosun kabuklarda atınca hesabını sen yap 1 hafta da az bi süre değil atlatmış olursun sıkıntılı günleri o bir hafta boyunca bol bol su iç güzel beslen vitaminlerini al ilaçlarını al ödemide atmış olursun zaten bi sıkıntı kalmaz.

Facebook Twitter Instagram