Gönderen Konu: Yaş 21 genetik dökülme sorunu ve önerileriniz?  (Okunma sayısı 2655 defa)

Jeu

• Hero Member
Yaş 21 genetik dökülme sorunu ve önerileriniz?
« : 07 Nisan 2019, 12:45:25 »
Selamlar dümdüz olan saç çizgim 1.5 sene içinde nw 2 oldu 21 yaşındayım günden güne döküldüğünü gözlemliyorum.  Genel olarak değil de bölgesel olarak minyatürleşme var  ben bu saçları tamamen dökülmeden nasıl bi önlem almalıyım hangi medikal tedavileri uygulamalıyım tecrübeli abilerim kardeşlerim varsa yazarlarsa çok memnun olurum. (Saçında bişey yok takma tarzınds yorumlarda bulunmayın lütfen.)

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
Ynt: Yaş 21 ne kullanmalıyım?
« Yanıtla #1 : 07 Nisan 2019, 13:48:32 »
Saçların beslemesi için biotin kullanabilirsiniz bu saç için ancak iyi bir şampuan ve bakım kremleri kullanabilirsin. Saçınızın durumu iyi olduğundan bakımlar ile ancak besleyebilirsiniz. Medikal tedaviye şuan için gerek yok.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

Jeu

• Hero Member
« Yanıtla #2 : 07 Nisan 2019, 14:23:18 »
Saçların beslemesi için biotin kullanabilirsiniz bu saç için ancak iyi bir şampuan ve bakım kremleri kullanabilirsin. Saçınızın durumu iyi olduğundan bakımlar ile ancak besleyebilirsiniz. Medikal tedaviye şuan için gerek yok.
Finasterid için erken diyorsun yani?  Teşekkürler önerin için dostum biotini deneyeceğim

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #3 : 07 Nisan 2019, 19:53:20 »
Finasterid için erken diyorsun yani?  Teşekkürler önerin için dostum biotini deneyeceğim

Erken ve gerek de yok.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

Canqi

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 07 Nisan 2019, 23:41:42 »
Dht yi ilaçsız azaltmanın yollarına bak.kabak çekirdeği ve yeşil çay bu konuda iyi özellikle günde bir avuç kabak çekirdeği yemeni tavsiye ederim .
Onun dışında malesef finasterid kullanmak şu durumun için uygun değil tavsiye etmiyorum şahsen.

son gohan

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 07 Nisan 2019, 23:47:31 »
bu saça finas gereksiz iyi bi şampuan vitamin hapı yeterli olur bence

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 08 Nisan 2019, 00:32:54 »

Yaş 21 ne kullanmalıyım?  diye bir başlık olmaz kardeşim
Global Moderator

Jeu

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 08 Nisan 2019, 00:34:11 »
Önerileriniz için teşekkür ederim medikal tedavi finans vs tavsiye etmiyorsunuz anladığım kadarıyla. Peki sadece şampuanla kremlerle vs Dökülmeyi nasil yavaşlatıp durduracağım. En az 3 4 sene daha beni idare etmesini istiyorum bu saçların

Jeu

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 08 Nisan 2019, 00:36:14 »

Yaş 21 ne kullanmalıyım?  diye bir başlık olmaz kardeşim
Düzelttim başlığı hintell

dr.ferhadyildiz

• Jr. Member
  • **
  • Saç olur, sağlık olsun...
    • Dr. Ferhad YILDIZ
Ynt: Yaş 21 genetik dökülme sorunu ve önerileriniz?
« Yanıtla #9 : 08 Nisan 2019, 00:50:53 »
Merhabalar Emrekkarakas

Bazı basit vitamin ve mineral eksikliklerinde veya toplumumuzda sık görülen tiroid hormon düzensizliklerinde saçlarda hızlı dökülme gibi şikayetlerle karşılaşabiliyoruz, özellikle yanlış yapılan diyetlerde demir eksikliği çok sık görülmekte ve buna bağlı saç dökülmeleri çok kolay bir şekilde tedavi edilebilmektedir. Yakın zamanda yaptırmış olduğun laboratuar testi varsa elinde değerlendirmek isterim.

Saygılarımla
Yazmış olduğum yorumlarda / yanıtlarda kişisel görüşlerimi, tecrübelerimi belirtmekteyim. Bilgiler tavsiye niteliği taşımaz. Sağlık ile ilgili her durum branş uzman hekim danışmanlığı gerektirir.

Jeu

• Hero Member
« Yanıtla #10 : 08 Nisan 2019, 01:25:44 »
Merhabalar Emrekkarakas

Bazı basit vitamin ve mineral eksikliklerinde veya toplumumuzda sık görülen tiroid hormon düzensizliklerinde saçlarda hızlı dökülme gibi şikayetlerle karşılaşabiliyoruz, özellikle yanlış yapılan diyetlerde demir eksikliği çok sık görülmekte ve buna bağlı saç dökülmeleri çok kolay bir şekilde tedavi edilebilmektedir. Yakın zamanda yaptırmış olduğun laboratuar testi varsa elinde değerlendirmek isterim.

Saygılarımla
Merhabalar öncelikle yorumunuz için teşekkürler hocam. Dermatologa gittiğimde genetik dökülmem olduğunu söyleyip üstüne minoxil yazıp eve yolladı beni herhangi bi labaratuvar testi vs yapmadık. Bende erkek tipi dökülmem olduğunu düşünüyorum buradaki tecrübeli abilerim kardeşlerim medikal tedavi için erken biotin krem vs öneriyorlar siz ne önerirsiniz benim için? Demir  veya vitamin eksikliği olduğunu düşünmüyorum ama yine de bi test yaptır diyorsanız gidip test yaptıracağım.

dr.ferhadyildiz

• Jr. Member
  • **
  • Saç olur, sağlık olsun...
    • Dr. Ferhad YILDIZ
« Yanıtla #11 : 08 Nisan 2019, 01:38:38 »
Ön çizgi dökülmeleri, ön çizgi gerilemeleri, büyük oranda genetik dökülmelerdir, genel dökülmelerde bahsetmiş olduğum durumlara bağlı sık sık karşılaşılır, biotin eksikliği ise demir eksikliği gibi durumlara nazaran çok daha az karşılaşılan durumlardandır. Algoritmik olarak sık karşılaşılan sebepleri ekarte etmek daha mantıklı. Minoksil konusuna gelince, minoksil sana tekrardan yeni bir ön çizgi vermez, olan saçlarını daha kalınlaştırır ama bırakınca rebound etkisi dediğimiz olay gelişirse varolan saçlarına da zarar verme riski olacaktır.

Saygılarımla
Yazmış olduğum yorumlarda / yanıtlarda kişisel görüşlerimi, tecrübelerimi belirtmekteyim. Bilgiler tavsiye niteliği taşımaz. Sağlık ile ilgili her durum branş uzman hekim danışmanlığı gerektirir.

Jeu

• Hero Member
« Yanıtla #12 : 08 Nisan 2019, 01:40:25 »
Ön çizgi dökülmeleri, ön çizgi gerilemeleri, büyük oranda genetik dökülmelerdir, genel dökülmelerde bahsetmiş olduğum durumlara bağlı sık sık karşılaşılır, biotin eksikliği ise demir eksikliği gibi durumlara nazaran çok daha az karşılaşılan durumlardandır. Algoritmik olarak sık karşılaşılan sebepleri ekarte etmek daha mantıklı. Minoksil konusuna gelince, minoksil sana tekrardan yeni bir ön çizgi vermez, olan saçlarını daha kalınlaştırır ama bırakınca rebound etkisi dediğimiz olay gelişirse varolan saçlarına da zarar verme riski olacaktır.

Saygılarımla
Anlıyorum hocam peki bu durumda bana ne yapmamı önerirsiniz görüşleriniz benim için çok değerli ve önemli teşekkürler

thinkingme

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 10 Nisan 2019, 01:49:55 »
saçınızı bu konumda korumak istiyorsan ve saç dökülmesinden eminsen(onaylayan doktor genetikler vs vs) finasa başlayabilirsin.

Ben 2-3 senedir kullanıyorum,başlamadan 1 sene önce gerek yok deniyordu forumlarda, ama o 1 sene önce başlasam ön çizgim daha düzgün olucaktı. Saçın gittikten sonra fin kesmez sadece bunu da bilerek planlamanı iyi yap.

Vivaga

• Full Member
« Yanıtla #14 : 08 Aralık 2022, 13:59:30 »
Finansa başla

Facebook Twitter Instagram