s.alkm arkadaşlar.
Sonunda ben de
Şahinciler kervanına katıldım.
Şahin Bey ve Ekibini merak edenler için ve bu değerli foruma bir katkı sağlamak için ben de bişeyler paylaşmak istiyorum.
Şahin Bey ve Ekibi hakkında forumu biraz kurcalayan herkes az-çok bilgi sahibidir.
Bu konuda çok detaylı anlatımlar var.
Ekip hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyen arkadaşlara aşağıdaki linkini verdiğim iki üyenin konularını incelemelerini tavsiye ederim.Bu iki arkadaşa buradan ayrıca teşekkür ediyorum.Birçok arkadaşa ekip hakkında ışık tuttular.
1-
hsnac nickli arkadaş:
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=7677.msg168665#msg1686652-
boykarus nickli arkadaş:
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=6380.msg143623#msg143623
BİRAZ DA KENDİM VE EKİM SÜRECİ HAKKINDA BİLGİ VEREYİM: Şahin Bey sağolsun isteğimi kırmadı ve alan darlığımı, yaşımı ve donör durumumu da göz önüne alarak 4450 greft ekmeyi kabul etti.
EKİLEN GREFT: 4450
Niye LifeHair: 1- Fiyat-performansın iyi olması
2-Yaşadığım şehirde olması
EKİM PLANLAMASI:
ÖN BÖLGE: 3150 greft
ORTA BÖLGE: 600 greft
VERTEKS: 700 greft
EKİM SÜRECİ:
1- Saat 08:00-13:00 arası:
-saç çizgisinin belirlenmesi-traş-greft alımı(Şahin Bey)
-kola serum takma:Ergin Bey
-kanal açma(Şahin Bey-Nihan Hanım)
2- Saat 13:00-13:30 arası: yemek arası, bir de ben namaz kıldım oturarak.
3-Saat 13:30-17:30 arası: greftlerin açılan kanallara yerleştirilmesi ve 5 dk çay molası
KANALLARA GREFTLERİN YERLEŞTİRİLMESİ İŞ BÖÜMÜ:
Sağ ön bölge: Çiğdem Hanım
Sol ön bölge : Nihan Hanım
Orta bölge: Elif Hanım
Verteks: Nihan-Çiğdem Hanım
Ergin Bey kan aldı ve PRP yapıldı, en son Şahin Bey kontrol etti ve işlem bitti.
GENEL OLARAK:
Anestezi,iğne veya greft aşamasında bir sorun yaşamadım.
3-4 defa lavaboya çıktım.
EN ZORLANDIĞIM KONU:
7-8 saat boyunca uzanmaktan dolayı insanın boynunun ağrıması.
YAŞADIĞIM TEK SORUN:
Akşam 17:30'da işlem bitti, ancak ben tam ameliyat masasından kalkacağım sırada gözüm karardı ve tekrar uzandım.
Bu göz kararması bende yanlış hatırlamıyorsam 3-4 defa tekrarladı.Sağolsun Şahin Bey-Ergin Bey ilgilendiler su,kaysı ikram ettiler , masadan en son dengemi sağlayarak inebildim.Sonrasında arabayla eve gideceğim için temkinli davranıp salonda da biraz dinlendim.18:30'da ancak çıkabildim anlayacağınız.
GİDİŞ-GELİŞ:
-Sabah arabayla yaklaşık 40-45 dk'da gittim.
-Akşam da yine dönüşü tek başıma araba kullanarak geldim,çok şükür.
DEĞERLENDİRME:
Şimdilik ekimin nasıl olacağını kestirmek tabii ki zor ; ekim başarısı ekimciye bağlı olduğu kadar kişinin bünyesine de bağlı biliyorsunuz;
ancak buradan Şahin ÇELİK'e;
Nihan Hanım'a,Çiğdem Hanım'a,Elif Hanım'a
ve Ergin Bey'e gösterdikleri ilgi alaka ve ekim esnasındaki espiri ve hoşsohbetleri için şimdiden teşekkür ediyorum.