Arkadaşlar merhaba;
Ben Hasan Can yaşım 27 yaklaşık 3 aydır forumu takip ediyorum bir çok konuyu gözlemledim ve takip ettim sizin yorumlarınız sayesinde Şahin Çelik ve ekibine 28.03.2019 tarihinde Ankara Ümitköy'de yeni yerlerinde saç ekimi yaptırdım.
Saçlarım doğuştan beri ince telli ve seyrek bir şekildeydi son 8-9 yıldır iyice yıpranmaya ve dökülmeye başladı, yakın akrabalarımda ve ailemde genetik olarak saçsızlık problemi yok, ancak benim saçlarım küçüklüğümden beri zayıf ve seyrek bu yüzden saç ektirme niyetim uzun zamandır vardı ve sonunda saç ekimi işlemini gerçekleştirdik.
Normal şartlarda Ankara ve İstanbulun ortasında yer alıyorum her iki tarafada gitmem aynı mesafedeydi benim için. Şahin Bey'e gitmeden önce bir kaç kişiyle whatsapp üzerinden görüşme sağladım ancak kafamda soru işaretleri oluştu ve sizin değerli yorumlarınız sayesinde Şahin Bey ve ekibini tercih ettim. Tercih etmemin en büyük sebepleri arasında Şahin Bey'in operasyon esnasında sürekli kontrolde bulunması, günde sadece 2 kişiye ekim yapmaları, ve birlikte çalıştığı ekibinden Çiğdem Hanım, Elif Hanım, Nihan Hanım yaklaşık 5 yıldır birlikte çalışmışlar ve daha sonrasında yaklaşık 2 yıldır'da Şahin Bey ve Ergin Bey ile birlikte çalışıyorlar herkes yapması gerektiği işi biliyor ve tecrubeliler bende saç ekimi işleminin ekip işi olduğunu düşünerek tercih ettim. Günde 2-3 ekimden fazla ekim yapan yerlere güvenemediğim için Şahin Bey ve Ekibiyle ekim işlemini gerçekleştirmeye karar verdim.
28.03.2019 sabahı saat 08:00'da ekim işleminin gerçekleştirileceği Ankara Ümitköy'de bulunan DR. Hakan Erbil Plastik Cerrahi Kliniğine girdim.
Şahin Bey Beni karşıladı ve saçlarım kesilmeden önce ayna karşısında ön saç çizgisinin çizimini gerçekletirdi. Benim şakak kısımlarım'da da açık bulunduğu için ben o kısımlara'da ekim yapılmasını istedim ancak Şahin Bey o kısımlara yapılan ekimin doğal durmadığını saç ekimi yapıldığının belli olduğunu ve daha öncesinde 2-3 müşterisinin şakak kısmına ekim yaptığını onlarında memnun kalmadığını belirtti istersem yineden ekim yapabileceğini söyledi ancak ben Şahin Bey'in saç çizimine güvendiğim için ona bıraktım tamamiyle.
Ön saç çizgim çizildikten sonra Şahin Bey saçlarımı kesti yan odaya operasyonun yapılacağı odaya geçtik. Ergin Bey Kolumdan serum takılması için damar yolu açtı ve mide koruyucu ve antibiyotik içeren serumu koluma taktı ve operasyon boyunca serumun tamamı bitti.
Ekimin yapılacak olduğu koltuğa yüz üstü yattım ve anestesi öncesi anestesi iğnelerini az hissetmem için basınçlı
anestezi kalemiyle yaklaşık yarım cmlik arayla enseme anestesi gibi bir şey yaptılar bunu anestesi iğlerini az hissetmem için yapıldığını söyledi Şahin Bey.
Daha sonrasın da donör bölgemden saç alınması için kafamın arka kısmına yaklaşık 20 kadar iğne vurulduğunu düşünüyorum ilk iğneleri hissettim ancak daha sonrasında donör bölgesi uyuşmaya başladıkça ilk 6-7 iğneden sonrasını hissetmedim. Donör bölgem uyuştuktan sonra
micro motor yöntemi ile Şahin Bey 3600 greft kök aldı kök alımını hiçbir şekilde hissetmedim, Kök alımını Şahin Bey ve Ergin Bey gerçekleştirdi micro motoru Şahin Bey kullanıyor Ergin Bey cımbız ile kökleri topluyor.
Kökler toplandıktan sonra 1 li 2 li 3lü olarak greftleri ayırdılar özel bir sıvı ile gazlı bez üzerine greftleri koyarak soğutucu içerisine koydular, Şahin Bey benim köklerimin çoğunun çoklu olduğunu ancak kök boylarımın kısa olduğunu söyledi, saç köklerimin çoklu olmasının büyük avantaj olduğunu ancak köklerimin boylarının kısa olduğu için geç uzayabileceğini belirtti, kök toplama işlemi yaklaşık 2 saat kadar sürdü.
Daha sonrasında köklerin ekileceği kanalların açılması için alın kısmıma basınçlı
anestesi kalemi ile yine yarımşar cmlik aralarla ön anestezi yaptı. ve yine yaklaşık 15-20 kadar anestesi iğnesi yaptığını düşünüyorum bunların ilk 5-6 tanesini hissettim geri kalanları hissetmedim, kanal açılması işlemi yaklaşık 1.5 saat kadar sürdü.
Saç ekiminin yapılacak olduğu alan uyuştuktan sonra
slit yöntemi ile Şahin Bey kanalları açtı. Yemek saati geldiği için mikrop kapmaması için açılan kanallar korumaya alınarak ve üstüne bone takarak yemek arasına çıktık.
Yaklaşık yarım saat yemek arası verdikten sonra saç ekiminin gerçekleştirilmesi için tekrardan operasyonun gerçekleştiği odaya geçtik ve bundan sonrasına Nihan, Elif, Çiğdem Hanım ile devam ettik. 1 kişi sol tarafta 1 kişi sağ tarafta 1 kişide arka
verteks alanında ekim işlemi gerçekleştirdi, saç ekimi yaklaşık 4-4.5 saat kadar sürdü.
Saç Ekim işlemi bittikten sonra Ergin Bey kolumdaki serumu sökerek
PRP işlemi için 1 tüp kan aldı ve özel makina ile kanı ayrıştırdıktan sonra PRP yaptılar.
Kullanmam gereken ilaçlar hakkında bilgi verdiler ve anlaşmalı eczaneleri olduğunu oradan ilaçları getirtebileceklerini söylediler 200 TL tuttu ilaçlar.
Kullanılan ilaçlar ve losyonlar;Augmentin (Antibiyotik)
Majezik (Ağrı Kesici)
Aspirin (Kan Sulandırıcı)
Xpecia(Sanırım Keratin desteği için takviye edici)
Sebamed(Şampuan)
Bepanthol(Saç Ekimi yapılan bölge için nemlendirici losyon)
Dextrocin Pomad (Donör bölge için antibiyotikli krem)
Operasyon yaklaşık 8-9 saat kadar sürdü saat 17.00 gibi çıktım ve araç kullanarak otelime geçtim istirat ettim.
2 gün sonrasında ilk yıkama için tekrardan saç ekimin yapıldığı kliniğe gittim ve Şahin Bey yıkamanın nasıl yapılması gerektiği hakkında bilgi vererek ilk yıkama işlemini gerçekleştirdi ve bende araç kullanarak tekrardan evime döndüm.
Saç Ekimi Öncesi;Planlama ve Saç Kesimi Sonrası;Saç Ekimi Sonrası;2. Yıkama Sonrası Ön Kısım2. Yıkama Sonrası Verteks Kısmı2. Yıkama Sonrası Donör KısmıÖn Kısma 3000 greft arka verteks kısmına ise 600 greft ekim yapılmıştır. Şahin Bey ve ekibi ile alakalı ilk izlenimim güzel ilerleyen zamanlarda gelişmeler oldukça sizlerle de paylaşmaya gayret edecem, gelişmeleri hep birlikte takip edebileceğimizi umuyorum saç ekimiyle alakalı aklında şüpheleri olan arkadaşlarımında bilgilenmesi için ayrıntılı bir şekilde yazmaya özen gösterdim. Tecrubeli arkadaşlarımdan da olumlu olumsuz yorum bekliyorum saygılarımla..