Gönderen Konu: ASMED Dr. Koray Erdoğan, 5056 grafts, KEEP Manuel, 8-9 Mart 2019  (Okunma sayısı 22241 defa)

Tyler_Durden

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Herkese merhaba. 33 yaşındayım, liseye geçince şakaklarımda başlayan dökülme üniversitede yavaş yavaş şakak açıklığımın artması ve ön saç çizgimin bozulması ve geriye doğru açılmasıyla devam etti. üniversiteyi bitirdiğimde vertex ve orta bölümde açıklık yoktu frontal kısmı ise bir şekilde idare ediyordum. Ancak son 5 senedir saç şeklim tamamen kayboldu vertex açılmaya başladı ve önde nerdeyse hiç saç kalmadı.

Koray hocanın adını üniversite yıllarında duymuştum. O zaman yavaş yavaş saç ekimi işini araştırmaya başlamıştım ancak görüntü çok rahatsız etmediği için bekledim. Geçen sene ciddi ciddi düşünmeye başladıktan sonra Koray hocanın da bu alandaki tartışmasız kalitesini bildiğimden Asmedden randevumu aldım ve Koray hocayla görüştükten sonra ekim tarihini belirledik.

Koray hoca görüşmemizde tepede kalan az miktardaki saç ve vertex için finas kullanmam gerektiğini yoksa ilerde ikinci bir ekime ihtiyaç olabileceğini belirtti. Bu konuda ben de öyle düşünüyordum ancak yan etki korkum da vardı ama ekimden 1 hafta önce finasa başladım ve şu ana kadar herhangi bir yan etkiyle karşılaşmadım. Koray hoca da zaten bu yan etkilerin önemli bir kısmının psikolojik etkilenme nedeniyle olduğunu belirtti.

Asmed gerçekten muazzam bir kompleks. Hem çalışanlar hem hastalar için ne gerekliyse herşey düşünülmüş. Gerçekten hasta odalarından koridorlara, ameliyathanelerden diğer alanlara kadar heryer tertemiz, steril ve çok modern. Asmed ekibi gerçekten çok güleryüzlü anlayışlı ve kibarlar. Size inanılmaz yardımcı oluyorlar, her anınızda yanınızdalar, ekim dışında başka birşey düşünmenize gerek kalmıyor ve aile ortamı gibi olduğundan stres sıkıntı kalmıyor rahatlıyorsunuz. Koray hocanın pozitifliği ve işini önemsemesi tüm ekibe yansımış, herkes ne yapması gerektiğini adım adım biliyor, size sadece denilenleri yapmak kalıyor. Ve her hastaya özel bir asistan veriliyor ve tüm operasyon sürecinde adım adım size yardımcı oluyor.

7 martta hazırlık için Asmede gittim. Önce saçım kesildi, yıkama yapıldı. Kesim esnasında da saçımdan örnekler alınarak hangi bölgenin kaç mikron olduğu hesaplandı. Ardından kan tahlili, EKG gibi incelemeler yapıldı. Sonra KEBOT ile tüm kafa cm cm taranarak kaç greft olduğu, hangisinin kaç kıl içerdiği gibi tam bir bilimsel saç  analizi yapıldı. Ardından Koray hoca gelerek yüz şeklimi inceledi görüşümü aldı ve fotoğraflarla da analiz ederek ön saç çizgimi çizdi. Açıklığımın çok olması, ekilebilecek greft sayısı, saç kalınlığı ve diğer faktörler de değerlendirildiğinde saç çizgisinin olması gerektiği gibi olduğunu düşünüyorum.

8 martta frontale 3000, 9 martta da mid ve vertekse 2000 greft ekildi. Operasyon günü sabah 6:30 da kahvaltı başlıyor ve kahvaltınızı yaptıktan sonra 7:15 gibi yardımcı asistanınız geliyor sizi odanızdan alıyor ve operasyona gidiyorsunuz. Ekim öncesinde ve esnasında anestezi uzmanı Dr.Umut bey gerekli ilaçları size veriyor ve ağrısız bir operasyon geçirmenizi sağlıyor. Köklerin alınması (manuel alım) ve Keep ile ekilmesi işlemlerini asistanlar, kanalların açılmasını ise Koray hoca kendisi yapıyor.Sabah greft alımı yapılıyor sonra yemek arası veriliyor ve hemen sonra kanalların açılmasına geçiliyor,ekim yapılıyor. Kökler alınırken oturur pozisyonda oluyorsunuz ve size ipad veriliyor ister ordan film izleyin, ister ekiple beraber müzik dinleyin size kalmış. Karşınızda da büyük bir ekrandan an an kaç greft alındığı özellikleri herşeyi izleyebiliyorsunuz.Benim operasyon sürecim çok keyifli geçti, ekiple beraber müzik dinledik sohbet ettik, bazen arada sedatif ilaçların etkisiyle uyukladım ama gayet kolay geçti. 2.gün en son 30-40 greft bırakılıyor ve Dr. Dilek hanım gelerek son bir kontrol yapıp gerekli gördüğü yerlere kanal açıp o greftleri yerleştiriyor.

Toplamda 3gece-4gün asmedde kaldım. 5 yıldızlı otel konforunda bir ortam var. Yemekler şahaneydi, hatta şansımdan o günler canlı müzik bile vardı :). Her türlü ihtiyacınız düşünülmüş, gerçekten hayran kalıyorsunuz. Hasta odalarının olduğu katta bilardo var, hatta ps var dev ekranda ps keyfi bile yapabilirsiniz. Kısaca şu an aklıma gelmiyor olabilir ama daha bir sürü harika özellikleri olan bir yerde kalıyorsunuz.

Greft başına düşen saç ortalaması: 2,03  Saç kalınlığı:57 micron olarak ölçüldü.
Saç ekimiden 1 hafta önce prope-cia almaya başladım. saç ekiminden 4 gün sonra biotin ve viviscal almaya başladım.şampuan sebamed 5.5 günlük kullanım şampuanı verdiler asmedden,onu kullanmaya devam ediyorum.

Bu süreçte bana her konuda yardımcı olan ve olmaya devam eden Seda Hanım'a, 4 gün boyunca Asmedde asistanlığımı yapan Alina Hanım'a ve diğer tüm ekibe, Dr.Koray Bey'e,  Dr.Umut Bey'e ve Dr.Dilek Hanım'a çok çok teşekkür ederim. Umarım sonucum da tüm bu emeklerin karşılığını alacağı güzellikte olur.

takviye:
1-prope-cia 1mg 1*1
2-viviscal men 2*1
3-solgar biotin 5000mcg 1*1

Tyler_Durden

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
devam

Tyler_Durden

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
devam

Tyler_Durden

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
operasyon sonrası

Tyler_Durden

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
devam

son gohan

• Hero Member
güzel bi ekim olmuş bence zaten koray hocanın kalitesini tartışmaya gerek yok umarım sonuçta istediğin gibi olur hayırlı olsun şimdiden

Tyler_Durden

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
güzel bi ekim olmuş bence zaten koray hocanın kalitesini tartışmaya gerek yok umarım sonuçta istediğin gibi olur hayırlı olsun şimdiden

sağol dostum teşekkürler, inşallah güzel olur.

Tyler_Durden

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
11. gün kabuk dökümü sonrası, gün ışığına karşı

Tyler_Durden

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
15 ve 16. günler

Hardyboy

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ekimin hayırlı olsun öyle bir anlatmışsınki saç ektiresim geldi  :) epey konforlu bir şekilde saç ektirmişsin sanki çok sıradan bir iş yaparmışcasına.
Sedatif ilaçlar arada uyuttu beni demişsin ,bu sedatif ilaçlar damardan verilen sedasyonmu yoksa ağız yoluyla alınan ilaçlarımı kastediyorsun?

Tyler_Durden

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Ekimin hayırlı olsun öyle bir anlatmışsınki saç ektiresim geldi  :) epey konforlu bir şekilde saç ektirmişsin sanki çok sıradan bir iş yaparmışcasına.
Sedatif ilaçlar arada uyuttu beni demişsin ,bu sedatif ilaçlar damardan verilen sedasyonmu yoksa ağız yoluyla alınan ilaçlarımı kastediyorsun?

teşekkür ederim. evet ekim beklediğimden çok daha kolay ve keyifli geçti. sedasyon için damardan verilen dormicum (midazolam) biraz uyku yaptı.

Ağabey

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
ekim öncesi çok az saçın varmış dostum ama  ona rağmen 5000 greft iyi kapatıcılık sağlamış yani kabuk dökümü sonrası görüntü o yönde .
Ekimin yüzde 90 başarılı olsa sonuçtan memnun ayrılırsın.bundan sonra yapacağın iş saçına iyi bakıp çıkış zamanının gelmesini beklemek ,sana şimdiden sabır diliyorum umarım umduğun gibi olur.

Tyler_Durden

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
ekim öncesi çok az saçın varmış dostum ama  ona rağmen 5000 greft iyi kapatıcılık sağlamış yani kabuk dökümü sonrası görüntü o yönde .
Ekimin yüzde 90 başarılı olsa sonuçtan memnun ayrılırsın.bundan sonra yapacağın iş saçına iyi bakıp çıkış zamanının gelmesini beklemek ,sana şimdiden sabır diliyorum umarım umduğun gibi olur.

teşekkür ederim, inş olabilecek en iyi sonucu alırım.

şekerportakalı

• Full Member
Hayırlı olsun Ekiminiz donör kapasiteniz kaçtı hocam ?

Tyler_Durden

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Hayırlı olsun Ekiminiz donör kapasiteniz kaçtı hocam ?

teşekkür ederim, 7500-8000 arası

Facebook Twitter Instagram