Gönderen Konu: Saç Analizi Rica Ediyorum  (Okunma sayısı 1761 defa)

ibrahimcam

• Jr. Member
  • **
Saç Analizi Rica Ediyorum
« : 25 Mart 2019, 17:46:50 »
Ne zaman başladı: 2 yaz önce başladı, 1.5 yıl oldu.
Dökülme seviyesi: Saçımın her yeri dökülmeye başladı, ense dahil.
Uygulanan tedavi: 2 aydır Minoxil ve Xpecia kullanıyorum, hiç etkisi olmadı.
Başlarda yavaştı, hayatım boyunca tararken bile tek tel gelmemişken zamanla müthiş bir biçimde agresifleşti ve hiç yavaşlamadı. 3 farklı doktora gittim dökülme yok saçında diyip yolladılar, birisi tahlil yaptı tahlil sonuçlarında problem yok dedi. Genetik dökülmemin de olmadığını söyledi bunu neye istinaden söyledi bilmiyorum.

Baba tarafı full kel anne tarafı ise full saçlı, anne tarafında da kuzenlerimin arasında kel olan 2 kişi var onların da baba tarafı keldi.

Doktor öneriniz var mı özel ya da devlet hastanesi olması farketmiyor, tüm önerilere açığım. Saygılar.

emretasdemir

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç Analizi Rica Ediyorum
« Yanıtla #1 : 25 Mart 2019, 17:49:08 »
Yine başladı bunlar.Kardesim saçında bişey yok dökülürse zaten dökülür tedavisi yok akışına bırak ulan bu yeni nesilin de işi gücü yok hep buralarda boş boş takintilarla.Hadi kardeşim çık forumdan hayatına bak seninki boş kuruntu.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 25 Mart 2019, 17:49:25 »
Saçların güzel şuan minox saç kaybını hızlandırır bu saça mınox kullanarak zaten hata yapmışssın onu bırak saçlarında iyi ileride açılma olursa ekşm düşünürsün
Global Moderator

ibrahimcam

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #3 : 25 Mart 2019, 17:51:35 »
Yanıtınız için teşekkür ederim, saçların dışarıdan gözle bakıldığında iyi olduğunu ben de biliyorum ancak geçen seneki saçımda boşluğu görmenin imkanı yoktu. Saçlarımın döküldüğünü doktorlara da kanıtlayamıyorum, duş deliği tıkanıyor saçlardan dolayı, çalıştığım masa saç doluyor, saçımı düzeltsem lavaboya minimum 5 tel saç dökülüyor, yani nasıl döküldüğü kanıtlanır anlamıyorum.

Minoxili bırakabilirim öneriniz üzerine, zaten bir faydasını da görmedim, xpecia kullanmaya devam edeyim mi sizce?

emretasdemir

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 25 Mart 2019, 17:53:33 »
Hiçbir şeyin faydası olmaz finas hariç ama onu kullanmak risktir ve bu yasta olmaz.Kisaca akışına bırakacaksin öğrenirsin zamanla merak etme sen saçların şunun gibi olursa gelirsin yine kellik saç dökülmesi budur yani öncesi kuruntu kendini üzersin boş yere

ibrahimcam

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #5 : 25 Mart 2019, 17:54:59 »
Yine başladı bunlar.Kardesim saçında bişey yok dökülürse zaten dökülür tedavisi yok akışına bırak ulan bu yeni nesilin de işi gücü yok hep buralarda boş boş takintilarla.Hadi kardeşim çık forumdan hayatına bak seninki boş kuruntu.

Merhaba, sizi gerçekten anlıyorum, boş kuruntu olduğunu düşünmenizi de anlıyorum, umursayıp yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Ancak benim saçım ıslakken dahi derisi görülmezdi ve saç dökülmem az önceki yanıtımda da belirttiğim üzere aşırı derecede. Berberim de geçen gittiğimde ben hiçbir şey söylememiş olmama rağmen saçlarımın üst kısmının zayıfladığını hatta bundan dolayı artık aramakas kullanmayacağını belirtti. Şu aşamada yalnızca öneri istiyorum, "tedavi için uğraşma" diyorsanız bunu öneri olarak alabilirim, memnuniyet duyarım çünkü kafama salak saçma şeyler sürmekten sıkıldım.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 25 Mart 2019, 18:14:08 »
Eğer saç kaybı yaşıyorum diyorsan Finasterid kullanıcaksın tabi onuda araştır bazı insanlarda yan etki yaşanabiliyor dökülme genetik ise kullan
Global Moderator

ibrahimcam

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #7 : 25 Mart 2019, 18:15:50 »
Dökülmenin genetik olup olmadığının anlaşılması için bir test var mı? Tecrübelerinize dayanarak İstanbul içerisinde özel ya da devlet farketmeksizin bana bir doktor önerme şansınız var mı? Son bir kez doktora görünmek istiyorum sonrasında ne oluyorsa olsun diyip ekim için ayrı bir birikim hesabı açacağım.

emretasdemir

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 25 Mart 2019, 18:17:53 »
Kan testi yaparlar eğer eksik bişey yoksa genetik derler diye biliyorum.Oyle direk anlasilacak bişey değil hatta mevsimsel bile olabilir yapılacak tek şey kan testi kontrolü diye biliyorum.Bi cildiyeciye git ama minoxil verir kullanma zaten söyledik onu ;D

robie_fowliver

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 25 Mart 2019, 18:18:49 »
Merhaba, sizi gerçekten anlıyorum, boş kuruntu olduğunu düşünmenizi de anlıyorum, umursayıp yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Ancak benim saçım ıslakken dahi derisi görülmezdi ve saç dökülmem az önceki yanıtımda da belirttiğim üzere aşırı derecede. Berberim de geçen gittiğimde ben hiçbir şey söylememiş olmama rağmen saçlarımın üst kısmının zayıfladığını hatta bundan dolayı artık aramakas kullanmayacağını belirtti. Şu aşamada yalnızca öneri istiyorum, "tedavi için uğraşma" diyorsanız bunu öneri olarak alabilirim, memnuniyet duyarım çünkü kafama salak saçma şeyler sürmekten sıkıldım.

Ibrahim kardeşim saçların maalesef dökülme evresine girmiş ama bana göre bu aşamada yaş itibariyle yapabileceğin pek birşey yok. Hormon yolu ilaçlarını kullanmanı en azından bu yaşlarda ben tavsiye etmem. En güzeli sen şimdilik saçını düşünmeyi bırak, hayatında daha önemli şeyler vardır illaki. Gez, toz, oku, dene vs. Şu anda gereksiz yapacagin mekanik stresin ne sağlığına ne de saçına faydası var. Ileride saçların ciddi şekilde açıldığında yine uğrarsın foruma biz de elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 25 Mart 2019, 18:19:33 »
Dökülmenin genetik olup olmadığının anlaşılması için bir test var mı? Tecrübelerinize dayanarak İstanbul içerisinde özel ya da devlet farketmeksizin bana bir doktor önerme şansınız var mı? Son bir kez doktora görünmek istiyorum sonrasında ne oluyorsa olsun diyip ekim için ayrı bir birikim hesabı açacağım.
Genetik de dökülmen ben gene bilirkişi olmadığım için kesin net konuşmam doğru olmaz erdem arkadaşımızın söylediği gibi kan testi yaptırıp kandaki eksikliklere bir baktırsan iyi olur
Global Moderator

Duyarli

• Full Member
« Yanıtla #11 : 25 Mart 2019, 19:49:55 »
Mikroskop gibi bir alet ile saç köklerinde birbirinden daha ince kökler olup olmadığına bakarak anlıyorlar genelde genetik dökülmeyi her dermatolog bakar mı bilemiyorum tabi fikir olsun diye söyledim mesela benim saçım senden biraz daha seyrek ama hayatımda hiç lavabo giderinin tıkandığınıda görmedim. Yani saç dökülmesi kellik için işaretmidir bilinmez ama saçın her dökülme döngüsünde dahada zayıflaması ve incelmesi kesin bir kellik işaretidir. Yani dökülen saçlarını birbiriyle karşlaştırarak anlayabilirsin.
« Son Düzenleme: 25 Mart 2019, 20:10:48 Gönderen: Duyarli »

Cem

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 25 Mart 2019, 19:56:37 »
Saclarin dokuldugu zaman dokulen telleri say eger dokulenlerin yuzde otuzu ince zayif ve kisa ise genetik dokulme baslamis demektir.baska turlu anlayamazsin cunku sacinda en ufak acilma yok.benim tahminim genetik dokulme degil.bazen  saci dokulmeyen insanlarin bile agresiflesio sac degisimi sende de oyle bir durum olusmus.senin psikolojik olarak rahatlatman lazim kendini, etkili sampuan kullan mesela kafeinli bi sampuan al o duzeltir saclarini.dustan cikinca  tarayinca kil gormezsen unutursun zamanla.ha bu arada o minoxu hemn cope atmayla basla bu ise.

Duyarli

• Full Member
« Yanıtla #13 : 25 Mart 2019, 20:08:48 »
.

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #14 : 25 Mart 2019, 22:43:24 »
Mature hairlinenın var kel olmana nerden baksan bir 10 sene var

Facebook Twitter Instagram