DHT ya da Dihidrotestosteron’da vücudumuzdaki bir enzim ile testesteronun birleşmesi sonucu ortaya çıkan erkeklik hormonudur. Anne karnında dahi DHT’ nin etkilerine maruz kalırız çünkü erkeklerin fetal ve embriyonik fiziksel gelişimi safhasında DHT en önemli hormonlardan biridir.
Ancak, yaşlandıkça DHT’nin artık vücutta gerçek bir işlevi kalmayacaktır. Hala bazı minör fonksiyonlara sahip olsa da, artık vücudumuz için atıl bir durumdadır.
DHT Hormonu saç dökülmesine sebep olmaktan çok saç foliküllerinin büyümesine engel olur diyebiliriz. Saç foliküllerine tutunan DHT vitamin,mineral ve proteinlerin saça ulşamasını engelleyerek saçın büyüme yetisini elinden alır.İncelen ve küçülen saç folikülleri daha uzun süre uyuma safhasında ve daha kısa süre büyüme safhasında zaman geçirir hale gelirler
DHT, bir enzim olan 5-alfa redüktazın testosteronu DHT hormonuna dönüştürmesi sonucunda çoğunlukla testislerde , prostat bezlerinde , saç köklerinin de ve böbrek üstü bezlerinde oluşur. Testosteron’un asli olarak protein oluşumu , normal cinsel davranışlar, karaciğer fonksiyonlarının düzenlenmesi, karbonhidrat metabolizması, kemik oluşumu ve kan hücrelerinin üretimi gibi metabolik faaliyetler açısında önem taşır. Öte yandan DHT hormonu, yaşın ilerlemesi ile akne ve androjenik alopesi üzerinde olumsuz etkilere sahiptir.