Gönderen Konu: ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019  (Okunma sayısı 9737 defa)

melar

• Full Member
ASMED: 2400 Graft 20 ocak 2019
« : 23 Mart 2019, 22:13:50 »
Selam arkadaslar,

asmed'de ocak ayinda ekim yaptirdim.. benim istedigim cok daha ince ve yukaridan, yani benim dogal cizgime cok yakin bir sac cizgisiydi ve 1500-1800 graft arasinda bir rakamin yetecegini umuyordum/bekliyordum. Koray Bey cok cok daha asagidan bir cizgi tavsiye etti saclarim bol ve cok kalin oldugu icin de 3000 graftlik ve temple bölgesini de kaplayan bir plan cikardi bana. O da bana asiri fazla geldi, yüz cizgimi radikal bir sekilde degistirecegi icin. Ve bir sekilde ortada bir yerde bulustuk. 2400 graftte karar kildik. Fotograflarda gördügünüz gibi sac ekimi sadece ön tarafta ve köselerde. sakak bölgesi benim icin önemli olmadigi icin ve ben zaten olabildigince az graft kullanilmasindan yana oldugum icin orayi o sekilde biraktik. benim olabildigince az graft kullanilmasini istememin en büyük sebebi donör bölgede ilerideki sac dökülmemi de düsünerek yeterince sac olmasiydi. Koray Bey bu konuda beni rahatlatti ve saclarimda minyatürizasyon olmadigini ve cok büyük ihtimalle proscarla gelecekteki sac dökülmemin duracagini ve bu tek seferlik sac ekiminin bana yetecegini söyledi. Onun bu konudaki tecrübesine tamamen güvenmekle beraber yine de proscar'in sac dökülmemi durduramayabilecegi ihtimalini de göz önünde bulunduruyorum,simdilik temkinliyim ve önümüzdeki 3-4 yil boyunca sac dökülmemi gözlemleyecegim. Eger dökülmenin durduguna emin olursam belki Koray Bey'in planladigi gibi, sac cizgimi daha da asagiya cekip sakaklara da sac ektirebilirim. Donör bölge ve sac yapim konusunda sanirim sansliyim.

Teknik bilgiler:

Yas:34
Biyografi: 27 yasimdan itibaren dökülmeyi gözlemledim. saclarimin ön tarafta özellikle sag ve sol köselerde azaldigini ve oralardaki bosluklarin büyüdügünü yildan yila gözlemledim. iki abim var, birinin saclari benimkine cok benziyor ve o köselerdeki onda bosluk benden de daha fazla. digerinin saclari cok bol gür ve dökülmedi. babam 81 yasinda norwood ölceginde 4 ya da 5 gibi saclari.
Donör bölgedeki graft sayisi: Yaklasik 8000
graft basina düsen sac sayisi: 2.2
Sac kalinligi: 63 Mikron
ekilen graft sayisi: 2400
Ekilen alanin büyüklügü: 50 santimetrekare

melar

• Full Member
Ynt: asmed 2400
« Yanıtla #1 : 23 Mart 2019, 22:16:20 »
ekimin hemen öncesi ve sonrasi. Ücüncü fotograf 8. gün, ve dördüncü fotograf 15. günde cekildi

melar

• Full Member
« Yanıtla #2 : 23 Mart 2019, 22:19:39 »
ilk fotograf 15. gün, ikinci fotograf 2 ay sonrasindan

robie_fowliver

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 23 Mart 2019, 23:14:10 »
Hayırlı olsun Hocam ekiminiz. Güzel bir ekim olmuş sadece saçlı bölgeye niye girildi anlamadım. Onun dışında gerek saç kalinliğiniz gerek sac ortalamaniz çok iyi. Bu ekim yüz güldürür. Bu arada dökülme patterniniz bencede daha ileri gitmez.

melar

• Full Member
« Yanıtla #4 : 23 Mart 2019, 23:18:57 »
Merhaba robie_fowliver,

cok tesekkürler. Dökülme pattern'im konusunda umarim haklisindir. Koray Bey ekim sonrasinda kontrole geldiginde bana cok yogun ve güzel bir ekim oldugunu söyledi. o an aklima ilk gelen sey su oldu: " Eyvah ön tarafta bir ton sacim var, ileride saclarim dökülürse garip bir görüntü olacak ve tüm kafami örtmesi icin geri kalan donör saclarimi cok stratejik ve dikkatli bir sekilde ektirmem gerekecek". gördügün gibi, sac dökülme travmasi olan bir insan olarak iyi haberde bile ilk aklima gelen negatif bir senaryo oldu :))))))

sacli bölgeye girilmedi. sanirim bir fotografta mavi kalemle cizilen bölgenin tamamini ekim alani gibi algilamis olabilirsin. Ama sac ekiminin hemen sonrasinda üstten cekilen fotografa dikkat edersen sacli bölgeye girilmedigini ve ekim yapilan alanin seklini göreceksin. Koray Bey'e ben ön tarafta sacli bölgeye de girilip saclari siklastirma yapilabilir mi diye sordugumda kendisi de "hayir sizin durumunuzda gerek yok cünkü sacli bölgenizde saclar yogun ve minyatürizasyon yok, girersek saglikli saclara zarar veririz" dedi.

Saygilar,
Melar
« Son Düzenleme: 23 Mart 2019, 23:27:21 Gönderen: melar »

robie_fowliver

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 23 Mart 2019, 23:29:51 »
Merhaba Robie_fowliver,

cok tesekkürler.

sacli bölgeye girilmedi. sanirim bir fotografta mavi kalemle cizilen bölgenin tamamini ekim alani gibi algilamis olabilirsin. Ama sac ekiminin hemen sonrasinda üstten cekilen fotografa dikkat edersen sacli bölgeye girilmedigini ve ekim yapilan alanin seklini göreceksin. Koray Bey'e ben ön tarafta sacli bölgeye de girilip saclari siklastirma yapilabilir mi diye sordugumda kendisi de "hayir sizin durumunuzda gerek yok cünkü sacli bölgenizde saclar yogun ve minyatürizasyon yok, girersek saglikli saclara zarar veririz" dedi.

Saygilar,
Melar

Evet çizime odaklandım:) o halde ekim alanınızın 50 cm2 ye tekabül etmesi zor. Zaten 50 bile olsa cm2 ye 48 greft e denk geliyor, bu bile gerekli sıklığı yakalamaya yeter. 4 ay sonra taramaya başlarsınız saçlarınızi:)

melar

• Full Member
« Yanıtla #6 : 23 Mart 2019, 23:38:30 »
Selam robie_fowliver,

Koray Bey'in asistanina ekim sonrasinda ekilen alanin büyüklügünü sordugumda bana evet bu resimde gördügünüz ekim yapilan alanin büyüklügü 50 santimetrekare dedi. Isini bildigini tahmin ediyorum, yanlis bilgi vermemistir eminim.  Bence bu makul bir büyüklük. dedigin gibi, bu durumda santimetrekareye 48-50 graft düsüyor. benim bir sürü ingilizce forumda baska saygin doktorlardan okudugum santimetrekareye düsen graft sayisi 25-40 arasinda degisiyor. Koray Bey sanirim benim durumumda donör bölgenin verimli olduguna karar verdigi icin yogunlugu bu gözlemledigim ortalamadan biraz daha yüksek tuttu.

Saygilar,
Melar
« Son Düzenleme: 23 Mart 2019, 23:45:25 Gönderen: melar »

Cihandoğan

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 24 Mart 2019, 01:28:09 »
Bu saçlar yıkılır hayırlı olsun

melar

• Full Member
« Yanıtla #8 : 24 Mart 2019, 01:46:36 »
cihandogan, tesekkürler. Umarim öyle olur. Darisi hepinizin basina :)

EMİNBEY

• Hero Member
« Yanıtla #9 : 24 Mart 2019, 01:48:58 »
Öncelikle ekimin hayırlı olsun,
Ekim için ne kadar ödediniz ve ödeme konusunda yardımcı oluyorlar mı?

melar

• Full Member
« Yanıtla #10 : 24 Mart 2019, 01:55:29 »
Selam EMINBEY,

tesekkürler.
graft basina ASMED'de ücret 2.5 Euro. önden deposit veriyorsun. Ameliyat öncesi de geri kalan miktari ödüyorsun. Bu sistem bütün sac ekimi kliniklerinde ayni sekilde isliyor. Ödemede yardimla neyi kastediyorsun bilmiyorum. graft basina alinan ücret belli ve ameliyat öncesi bu ücreti tamamen ödemen bekleniyor.

Saygilar,
Melar

mehmet9465

• Full Member
« Yanıtla #11 : 24 Mart 2019, 02:01:38 »
Ekiminiz hayırlı olsun umarım güzel sonuçlanır

EndlessNegative

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 24 Mart 2019, 02:10:09 »
Ekiminiz hayırlı olsun en iyi doktara ekim yaptımışssınız planlama çok güzel ve uslubunuz çok efendi umarım güzel sonuç olur

melar

• Full Member
« Yanıtla #13 : 24 Mart 2019, 10:26:51 »
Merhaba EndlessNegative,

tesekkürler yorum ve dilekleriniz icin.
Buradan her ay fotograflarla güncellem yapmaya devam edecegim.

Saygilar,
Melar

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 24 Mart 2019, 11:13:09 »
Ekimin hayırlı olsun kardeşim  güzel bir planlama sıkı bir ekim saçlarında çok kaliteli duruyor umarım güzel bir sonuç alırsın hayırlı olsun.
Global Moderator

Facebook Twitter Instagram