Selam arkadaslar,
asmed'de ocak ayinda ekim yaptirdim.. benim istedigim cok daha ince ve yukaridan, yani benim dogal cizgime cok yakin bir sac cizgisiydi ve 1500-1800 graft arasinda bir rakamin yetecegini umuyordum/bekliyordum. Koray Bey cok cok daha asagidan bir cizgi tavsiye etti saclarim bol ve cok kalin oldugu icin de 3000 graftlik ve temple bölgesini de kaplayan bir plan cikardi bana. O da bana asiri fazla geldi, yüz cizgimi radikal bir sekilde degistirecegi icin. Ve bir sekilde ortada bir yerde bulustuk. 2400 graftte karar kildik. Fotograflarda gördügünüz gibi sac ekimi sadece ön tarafta ve köselerde. sakak bölgesi benim icin önemli olmadigi icin ve ben zaten olabildigince az graft kullanilmasindan yana oldugum icin orayi o sekilde biraktik. benim olabildigince az graft kullanilmasini istememin en büyük sebebi donör bölgede ilerideki sac dökülmemi de düsünerek yeterince sac olmasiydi. Koray Bey bu konuda beni rahatlatti ve saclarimda minyatürizasyon olmadigini ve cok büyük ihtimalle proscarla gelecekteki sac dökülmemin duracagini ve bu tek seferlik sac ekiminin bana yetecegini söyledi. Onun bu konudaki tecrübesine tamamen güvenmekle beraber yine de proscar'in sac dökülmemi durduramayabilecegi ihtimalini de göz önünde bulunduruyorum,simdilik temkinliyim ve önümüzdeki 3-4 yil boyunca sac dökülmemi gözlemleyecegim. Eger dökülmenin durduguna emin olursam belki Koray Bey'in planladigi gibi, sac cizgimi daha da asagiya cekip sakaklara da sac ektirebilirim. Donör bölge ve sac yapim konusunda sanirim sansliyim.
Teknik bilgiler:
Yas:34
Biyografi: 27 yasimdan itibaren dökülmeyi gözlemledim. saclarimin ön tarafta özellikle sag ve sol köselerde azaldigini ve oralardaki bosluklarin büyüdügünü yildan yila gözlemledim. iki abim var, birinin saclari benimkine cok benziyor ve o köselerdeki onda bosluk benden de daha fazla. digerinin saclari cok bol gür ve dökülmedi. babam 81 yasinda norwood ölceginde 4 ya da 5 gibi saclari.
Donör bölgedeki graft sayisi: Yaklasik 8000
graft basina düsen sac sayisi: 2.2
Sac kalinligi: 63 Mikron
ekilen graft sayisi: 2400
Ekilen alanin büyüklügü: 50 santimetrekare