Gönderen Konu: Propecia ve Proscar deneyimlerim  (Okunma sayısı 16379 defa)

Hagi10

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Propecia ve Proscar deneyimlerim
« : 23 Mart 2019, 20:39:58 »
iyi aksamlar arkadaslar,

mayis 2018 - ocak 2019 arasi 8 ay boyunca propecia (1mg) kullandim. ilk haftasinda kasiklarda hafif baski disinda hicbir yan etkisini görmedim. tepe ve önlerde gözle görülür bir farki olmadi, ama vertex'e ve donör bölgesine ciddi bir faydasi oldu. farki fotografta görebilirsiniz.

subat ayinda maddi acidan daha hesapli diye propecia (5mg) alip 4 parcaya bölüp son 1,5 aydir kullanmaya basladim. yan etkiler olarak cinsel isteksizlik, sabah ereksiyonun kaybolmasi ve bosalma süresinin 3 kat uzamasi (birkac dakika gectikten sonra bir hissizlik ortaya cikiyor) gibi seyler cikti. sürenin uzamasi ilk basta kulaga hos gelsede inanin öyle degil.

burda süphelendigim nokta, proscar'in icindeki madde üretim asamasinda homojen bir sekilde dagilmiyor olabilir. atiyorum hapi ayni büyüklükte 4 parcaya bölsek dahi birinde 4mg, diger ücünde 0,33mg olma ihtimali dogabilir bu durumda. yani bir pizza düsünün, 4 esit parcaya böldük ama illaki bazi parcalarda digerinden daha fazla salam sucuk olur.

tabi bu yazdiklarim tamamen yanlis da olabilir, kimyaci degilim sonucta. belki ilacin yan etkileri 10. ayda ortaya cikmis olabilir (proscar, propecia farketmeksizin)

ben her ihtimale karsi haftaya eczaneden alir almaz yine propecia'ya gecmeyi düsünüyorum.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Ynt: Propecia ve Proscar deneyimlerim
« Yanıtla #1 : 25 Mart 2019, 18:17:16 »
Açıkcası proscar için benimse şüpelerim var yan etki bakımından propeciaya göre
Global Moderator

takıntılı

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 25 Mart 2019, 21:31:26 »
finasteride yi 7 yıldan fazla kullandım bende çok denedim propecia proscar arada hiç fark yok yan etki  ilerleyen zamanda git gide çoğalıyor hangisini kullanırsanız kullanın  cinsel isteksizlik vs problem değil ilacı bırakınca 2 3 gün içinde geçiyor ama peniste küçülme incelme ve şekil bozukluğu  yaptı bende ve kırmızı kan hücreleri yok oldu bunun için ilaç kullandım düzelmedi kırmızı kan hücreleri sıfırı tüketince ayaklar buz gibi oluyor sıcak havada bile idrar yollarını üşütüyorum mecburen bıraktım 3 gün önce

robie_fowliver

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 25 Mart 2019, 22:02:03 »
finasteride yi 7 yıldan fazla kullandım bende çok denedim propecia proscar arada hiç fark yok yan etki  ilerleyen zamanda git gide çoğalıyor hangisini kullanırsanız kullanın  cinsel isteksizlik vs problem değil ilacı bırakınca 2 3 gün içinde geçiyor ama peniste küçülme incelme ve şekil bozukluğu  yaptı bende ve kırmızı kan hücreleri yok oldu bunun için ilaç kullandım düzelmedi kırmızı kan hücreleri sıfırı tüketince ayaklar buz gibi oluyor sıcak havada bile idrar yollarını üşütüyorum mecburen bıraktım 3 gün önce

Hocam yazdıklarını okuyunca senin adına üzüldüm açıkçası çok geçmiş olsun öncelikle. Yalnız bahsettiğin yan etkileri anlaman nasıl 7 yıl sürdü orasını anlayamadım açıkçası. Bu arada yazdıklarını genç arkadaşlar ve forum üyeleri dikkatle okumalı, öyle her önüne gelene hormonal ilaç öneren arkadaşlar var. Bu tür ilaçlar evet kişisel kullanıcı dönüşleri farklı olacak ilaçlar ama bu tür yan etki riskleri her zaman var...

takıntılı

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 25 Mart 2019, 22:35:15 »
çok sağol bu yan etkileri 7 yıl sonra farketmedim aslında  penisteki farklılıkları farkedebiliyordum ama üroloji doktoruna sordum öylebirşey yapmaz dedi piskolojik dedi doktor öyle söyleyince  üstünde durmadım ama sonradan daha belirginleşti bu  kırmızı kan hücrelerini 7 yılda yeni farkettim kulanmaya ilk başladığım yılın sonundan beri ayaklar buz gibiydi bunun için  devamlı doktora gittim finasteride den olduğunu tahmin etmemiştim test yaptı testlerde temiz çıktı  vitamin eksikliği vs yoktu doktor ellerime ayaklarıma bakarak moltofer diye ilaç yazdı  kırmızı kan hücreleri oluşumunda kulanılıyormuş  sonra netten araştırırken yabancı bir sitede çeviri yaparak okudum dht nin kırmızı kan hücrelerinin yapımını sağladığı yazıyordu anladımki bu ayakların  devamlı buz gibi olması bu yüzden

Can23

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #5 : 25 Eylül 2019, 22:24:01 »
Finasteridin 7 yılda ne gibi faydasını gördün reis

unverm

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 29 Eylül 2019, 00:47:22 »

burda süphelendigim nokta, proscar'in icindeki madde üretim asamasinda homojen bir sekilde dagilmiyor olabilir. atiyorum hapi ayni büyüklükte 4 parcaya bölsek dahi birinde 4mg, diger ücünde 0,33mg olma ihtimali dogabilir bu durumda. yani bir pizza düsünün, 4 esit parcaya böldük ama illaki bazi parcalarda digerinden daha fazla salam sucuk olur.

Hocam ilacın tamamı homojen dağılıyor, kesin bilgi. 0.01 mg bile homojen olmasa ilaç makinesi ilacı atıyor, ambalaja almıyor.

Bysempatik

• Full Member
« Yanıtla #7 : 08 Şubat 2020, 16:47:46 »
Genel manada herkes ilacın yan etkilerinden bahsetmiş ama hangi koşullar altında kullandığını yazmamış. Açıklayacak olursam finasterid kullananlar düzenli sporun ilacın yan etkilerini minimize ettiğini yazmış. Yani yan etkileri fark ettikten sonra spor yaptın mı? Yaptıysan işe yaradı mı?

legorn

• Full Member
« Yanıtla #8 : 23 Haziran 2020, 22:01:00 »
konu yarım kalmış ya.

Fırat aktaş

• Full Member
« Yanıtla #9 : 04 Ocak 2022, 22:49:39 »
Konu güzel. 1 senedir kullaniyordum.
Gecen hafta biraktim. Prostata bir zarari olurmu ilerde diye
  • Yaşınız 30