Konunun başlığı ekimin tutmaması yani ekilen saçın çıkmamasının nedenlerini soruyor arkadaş.
Saydığın maddelerin çoğu çıkmama sebeplerini açıklamaz .bu saydıkların ekimin başarısını daha çok etkileyen sebepler ,çıkmama olayını dolaylı yoldan çok az etkileyebilecek şeyler bana göre taş çatlasın yüzde 20 etkileyecek şeyler.
Ben gene diyorum yüzde 80 sebep doner bölgeden hatalı greft alımıdır .çoğu kişinin doner bölgesindeki saçların yerleşimi,dizilimi ve açısı farklı ayrıca greftlerin kalınlığı ve boylarıda farklı.durum böyle olunca standart mikromotor ile alım yönetimide farklılık göstermediği için herkeste aynı şekilde greft alımı mümkün olmuyor .misal bazı kişilerin doner bölgelerine bak engebeli eğri böğrü bir yapı var dikkat et en çok bu kişilerin ekimleri başarısızlıkla sonuçlanıyor.ekim öncesi doner resimlerini incelersen ne demek istediğimi anlayacaksın.
bu teorimi destekleyecek bir diğer örnek manuel alım yaparak ekim yapılan kişilerin ekimlerine bakmak olabilir.çıkmama olayı yüzde 10 geçmiyor genelde çünkü donerden standart olarak değil belli bir açı ve yöntemle düzgün bir alım sözkonusu oluyor.
“Ekimin tutmaması , etkilenin çıkmamamsı ve Ekimin başarısızlığı “ aynı şeyler değil mi?
Yanlış alım greftlerin tabi ki ölümüne sebep olur.. ama sadece doğru alım %80 başarıyı getiremez tek başına. Alım doğru olmak zorunda.. ama ekerken zorlarsan grefti , yanlış yerden tutarsan, katlarsan bu Ekim’e %20 zarar vermez, külliyen çöp olur Ekim.
yada uygun derinlikte kanal açamaz isen o Ekim’de çıkmaz patlar.
Dışarda uygunsuz ortamda kalırsada aynı durum sözkonusu.
Gelelim metabolik şartlara.. emin ol %3-5 degil bu durumun Ekim sonucuna etkisi. Çok daha fazla.
Sadece alım tekniği degil alınan greftinde kendi saglıgı ve yapısı önemli.
Sadece güzel aldıkları İçin Ekim %80 oranında başarılı olamaz. Kötü Eker oylar, kötü kanal açar patlar, metabolizma uygun değildir patlar, kafa deresi uygun değildir, dht seviyesi uygun değildir ..... bir sürü parametrr var dostum.