Gönderen Konu: Yikama ve kabuk dokme  (Okunma sayısı 2503 defa)

Inteligento

• Yeni üye
  • *
Yikama ve kabuk dokme
« : 05 Mart 2019, 18:31:54 »
Arkadaslar tam bir hafta once sac ektirdim ve 3. Gunden itibaren de saclarimi gunde bir kere yikiyorum. Bugun 5. Yikamam olacak ancak ekilen bolgedeki kabuklar hala cok sert 10. Gunde dokulur mu emin olamiyorum. Oncelikle bu normal bir durum mudur? Sacimi biren fazla kez mi yikamam gerek ya da en azindan 1 yikama disinda su tutup nemlendirme yapma diyelim. Ense bolgemde de yaralar kapandigi icin bir hayli kabuklanma var ama cok sert degil ovaladikca dusuyor. Ense bolgemdeki butun kabuklar ovalayip dusurmemde bir sakinca var midir? Tecrubeli arkadaslarin yorumlarini bekliyorum. Simdiden tesekkur ederim.

tsimonoce

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Yikama ve kabuk dokme
« Yanıtla #1 : 05 Mart 2019, 18:37:12 »
Istersen ekimini paylas.... ordan arkadaslar yorum yapsin....

Inteligento

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 05 Mart 2019, 20:53:52 »
Istersen ekimini paylas.... ordan arkadaslar yorum yapsin....
hocam ilerleyen surecde (Birkac hafta sonra) paylasmayi dusunuyorum. Ancak suan ne zaman ne de psikilojij olarak buna musait degilim  :D :D 3 gun sonra 10. Gun olacak ve kabuk dokme olmasi gerekiyor. Belirttigim gibi ekim bolgesindeki kabuklar cok sert suan baktigimda ve dokundugumda 10. Gunde dokulmeyecek gibi duruyor.

Ankaram

• Full Member
« Yanıtla #3 : 05 Mart 2019, 21:01:06 »
Kabuklarin dökülmesi kisiden kisiye göre degisiyor ve bence yikama sekline görede ben sahsen dokunmaya kiyamiyordum 1 haftadan sonra hafif ovalayarak yikamalarimi yapinca zaten dökülmeye başlamişti az bi miktar kabukda daha sonradan döküldü ekim merkezine bi daniş derim en net bilgiyi onlardan alabilirsin.

Inteligento

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 06 Mart 2019, 10:23:27 »
Kabuklarin dökülmesi kisiden kisiye göre degisiyor ve bence yikama sekline görede ben sahsen dokunmaya kiyamiyordum 1 haftadan sonra hafif ovalayarak yikamalarimi yapinca zaten dökülmeye başlamişti az bi miktar kabukda daha sonradan döküldü ekim merkezine bi daniş derim en net bilgiyi onlardan alabilirsin.
hocam yanit icin tesekkur ederim. Ekim merkezine sordum cok zorlamadan ovalayarak yikayabilirsin dedi ama oyle yapinca da zarar verebilecegimden korkuyorum  :D :D Ben gunde 1 kere yikiyorum saci, losyonu 25 dk beklettikten sonra sampuanla yikiyorum. Acaba gun icinde by yikama disinda kafaya su tutup nemlendirme yapmam gereklimi, daha dogrusu faydasi olur mu?

Ankaram

• Full Member
« Yanıtla #5 : 06 Mart 2019, 17:01:08 »
çok zorlamadıgın sürece bi sıkıntı olacağını düşünmüyorum 1 haftada zaten ekilen greftler sağlamlaşıyor diye düşünüyorum.Nemlendirme konusunda bir bilgim yok ama donor bölgede sızı yanma kasıntı oldugunda soguğa yakın su tutabilirsin.
birde şunu söylemek isterim her doktor ekim sonrası farklı temizleme ürünleri öneriyor(mesela ben kafamda 25 dk bekletilen bir losyon kullanmadım).Ve yıkama şeklide farklı oluyor.örneğin ben ilk yıkama sonrası 3gün günde 1 kere,sonraki 3 gün günde 2kere,sonraki 3gün ise günde 3 kere şeklinde yıkama yapmıstım.Ama sizin ekiminizde bi problem yaratırmı bilemiyorum siz ekim merkeziyle görüsmeden yinede bişi yapmayın =)

R1982

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 06 Mart 2019, 17:38:24 »
hocam yanit icin tesekkur ederim. Ekim merkezine sordum cok zorlamadan ovalayarak yikayabilirsin dedi ama oyle yapinca da zarar verebilecegimden korkuyorum  :D :D Ben gunde 1 kere yikiyorum saci, losyonu 25 dk beklettikten sonra sampuanla yikiyorum. Acaba gun icinde by yikama disinda kafaya su tutup nemlendirme yapmam gereklimi, daha dogrusu faydasi olur mu?

Ben Bepanthol ve Sebamed losyon kullandim. Günde en az 4-5 saat ekilen bölgede birakiyordum, yikamadan önce.
Donör bölgesinede Fusidin krem ve Fito krem kullandim ve oradaki olusan kabuklar hizilicacik döküldü.

Inteligento

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #7 : 06 Mart 2019, 22:40:27 »
Ben Bepanthol ve Sebamed losyon kullandim. Günde en az 4-5 saat ekilen bölgede birakiyordum, yikamadan önce.
Donör bölgesinede Fusidin krem ve Fito krem kullandim ve oradaki olusan kabuklar hizilicacik döküldü.
hocam donor bolgesine Ben de furacin merhem kullaniyorum ve donorde bir sikinti yok. Olusan kabuklar rahatlikla dokuluyor zaten ekim alani ise cok sert ve kabuklar pek yumusamiyor gibi. Bugun 8. Gun oldu 10. Gunde dokulmezse bir zarari olur mu? Ya da kac gune kadar dokebilirim?

Facebook Twitter Instagram