Gönderen Konu: Saç Ekim Başarısızlığı  (Okunma sayısı 1998 defa)

Tugi

• Yeni üye
  • *
Ynt: Saç Ekim Başarısızlığı
« Yanıtla #1 : 05 Mart 2019, 00:31:51 »
O işler hiç belli olmuyo ya ince köklerden güze iş çıkaranda var fırça gibi kökleri heba edende var .dolaşım sistemi çok önemli ama Cenk tosunda örneğin dolaşımın kralı var besinin herşeyin ama adam ing berberini götürmüş topik sıksın die. Bidw benim gözlemlediğim her doktorun başarılı sonucu da var başarısız sonucuda kimin daha az hasta üzdüğü önemli bence s.aydını kötüleyende var ki c.tosun onun hastasıydı sonuç hüsran ama yine aynı adam milleti bildiğin liseli yıllarına döndürmüş bence en önemlisi o asistanların disiplinli çalışıp çalışmamasına kalmıs birazda ben şuara avodarta başladım finasterid benim tabancayı 80 yaşındaki adamınkine döndürdü avodart kullanıorum testo yükselttiğine bizzat şahit oldum ne tuhafki isteğim aklıma getirmeyince yok ama canım isteyince kullanmadıpım zamanlardan daha iyi performans durumu

sduzce

• Sr. Member
« Yanıtla #2 : 05 Mart 2019, 00:47:40 »
Kötü ekimin sebepleri nelerdir? Başarıyla sonuçlanan ekimin sırrı kimde bunu öğrenmek istiyorum. Tamamen şans mı yoksa :)

BJKKARA

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 05 Mart 2019, 11:26:45 »
EKİLMEYECEK SAÇA EKERSEN KÖTÜ SONUÇ ALIRSIN

BİR ÇOK EKİMDE ASLINDA KÖTÜ DEĞİL DE EKTİREN KİŞİ BEKLENTİSİ YÜKSEK KARŞILAMAYINCA EKİMİ KÖTÜ GÖSTERMEYE ÇALIŞIYOR FORUMDA DİYE DÜŞÜNÜYORUM SAÇ EKTİRMİŞ BİR KİŞİ SAÇINI İSTERSE ÇOK KÖTÜ GÖSTEREBİLİR.

YUNUSEMRE

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 05 Mart 2019, 11:32:54 »
Başarısız sonuç, en az %50 kişinin saç, doku kalitesi kan değerleri vs ile alakalı durum. Diğer yarısı planlama, ekim merkezinin işçiliği, ekim sonrası bakım / dikkat diyebilirim.
Toplamda en az %80 lik rolü var kliniğin.
Çünkü donor sahasının kalitesiz olması hastanın suçu değil; ticari kaygı ile ekim yapmak isteyen kliniğindir.

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 05 Mart 2019, 12:46:14 »
Başarısız sonuç, en az %50 kişinin saç, doku kalitesi kan değerleri vs ile alakalı durum. Diğer yarısı planlama, ekim merkezinin işçiliği, ekim sonrası bakım / dikkat diyebilirim.
Toplamda en az %80 lik rolü var kliniğin.
Çünkü donor sahasının kalitesiz olması hastanın suçu değil; ticari kaygı ile ekim yapmak isteyen kliniğindir.

O nasıl bir matematik kafam karıştı:)
%130 + Ekim sonrası bakım yüzdesi üzerinden mi değerlendirmen?

Murat_T

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 05 Mart 2019, 13:30:28 »
bence başarısızlığın en büyük sebebi doner bçlgeden vahşice greft alımı .greftleri çoğunlukla parçalayan ekim merkezi çok özellikle mikromotor bu iş için çok müsait,düzgün kullanılmadığında iş şansa kalıyor bazı kişilerin greftleri zarar görse bile çıkabiliyor ama bazılarınınki bu düzgün olmayan alım sonucu mefta oluyor bana göre.ekim başasızılığının bence en büyük sebebi donerden kötü alım ama dediğim gibi bazı kişilerinki kötü alınmış olsa bile çıkabiliyor kişinin doku yapısı çok önemli bünye falan demeleri bence bundan kaynaklanıyor .

Saçsız_Kral

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 05 Mart 2019, 14:24:45 »
O nasıl bir matematik kafam karıştı:)
%130 + Ekim sonrası bakım yüzdesi üzerinden mi değerlendirmen?

Arkadaşın hesaba göre normal şartlarda %50 kişi kaynaklı %50 ekim merkezi kaynaklı.Kişi kaynaklı %50 nin %30 u donör kaynaklı.Ekim merkezide bu donörü görüp ektiği için %30 ekim merkezi kaynaklı kısmına transfer oluyor.Ortaya %20 kişi kaynaklı %80 ekim merkezi kaynaklı olduğu çıkıyor   :D

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 05 Mart 2019, 15:52:18 »
Arkadaşın hesaba göre normal şartlarda %50 kişi kaynaklı %50 ekim merkezi kaynaklı.Kişi kaynaklı %50 nin %30 u donör kaynaklı.Ekim merkezide bu donörü görüp ektiği için %30 ekim merkezi kaynaklı kısmına transfer oluyor.Ortaya %20 kişi kaynaklı %80 ekim merkezi kaynaklı olduğu çıkıyor   :D

Forumun ortak sorunlarından birisi de matametik sanırım :)

Adamın ensesindeki donörden nasıl ekimci sorumlu?
Hadi onu geçtik diğer yüzde 50 nin içindeki Ekim sonrası bakımda mı ekimcinin sorumluluğunda;)

Yani donorü zayıf , dht nin tavan yaptığı yaşlarda ekim yaptırmış birisinin , ensesi çok sağlıklı, saç tipi kıvırcık ve kalın, 40 lü yaşların üstünde biri aynı yerde Ekim yaptırdığı taktirde aradaki fark max %20 mi?
Yok öyle bir oran arkadaşlar... kötü ve iyi ekim arasındaki total fark zaten %30-40 ı geçmez.
Ekimcilere bu kadar sorumluluk yüklememek lazım, Ekim sonucunu etkileyen ekimci dısındaki  faktörler çok fazla...

sduzce

• Sr. Member
« Yanıtla #9 : 05 Mart 2019, 18:12:51 »
Forumun ortak sorunlarından birisi de matametik sanırım :)

Adamın ensesindeki donörden nasıl ekimci sorumlu?
Hadi onu geçtik diğer yüzde 50 nin içindeki Ekim sonrası bakımda mı ekimcinin sorumluluğunda;)

Yani donorü zayıf , dht nin tavan yaptığı yaşlarda ekim yaptırmış birisinin , ensesi çok sağlıklı, saç tipi kıvırcık ve kalın, 40 lü yaşların üstünde biri aynı yerde Ekim yaptırdığı taktirde aradaki fark max %20 mi?
Yok öyle bir oran arkadaşlar... kötü ve iyi ekim arasındaki total fark zaten %30-40 ı geçmez.
Ekimcilere bu kadar sorumluluk yüklememek lazım, Ekim sonucunu etkileyen ekimci dısındaki  faktörler çok fazla...

Ekimcinin dışındaki faktörler nelerdir üstad? Sağlıklı ve kaliteli saçlara yapılan ekimler yüzde yüz çıkar mı?

tsimonoce

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 05 Mart 2019, 18:39:06 »
Bünye.... sigara.... alkol... sac ekiminden sonra ekimi yapan kisinin tavsiyelerine uymak.... vs bunlar önemli faktörler....

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 05 Mart 2019, 20:06:08 »
Bünye.... sigara.... alkol... sac ekiminden sonra ekimi yapan kisinin tavsiyelerine uymak.... vs bunlar önemli faktörler....

Sigara ve alkol... %3 etkilemez fikrimce

YUNUSEMRE

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 06 Mart 2019, 10:51:38 »
Valla Mesajımı tekrar okuyunca benim de kafam karıştı :)
Ne yazmışım lan diye tekrar okuyunca Saçsız_Kral demek istediğimi anlamış.

Hastanın donorü kalitesiz olabilir. Graft, dht, vs... gibi ibareleri ilk defa duyuyor bi çok kişi.
Kliniğe gittiğinde Merkez doğru bilgilendirmeleri ve durumu hastaya anlatmalı. Dolayısıyla Baştaki % 50'lik durum ekimciye ait oluyor.
Eğer hasta ekim konusunda ısrar ediyosa hastaya ait olur.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 06 Mart 2019, 11:00:36 »
Hastanın yapılmasında ısrar etmesi olucağına inanmasından kaynaklı olumsuz düşünmek istemiyor. Gerçekten olmayacağını düşünse eşşek değil herhalde ısrar etmez. Sonuçta olumsuz olunca farketmiyor gene ekim merkezini suçlamaya devam ediyor:))
Global Moderator

Saçsız_Kral

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 06 Mart 2019, 11:18:00 »
Ben saç ekimi için görüşmeye gittiğimde saçlarım ince ve donör kapasitesi az olmasına rağmen kapatırız bu kafayı ekimlerimizin %95 i olumlu sonuç oluyor dediler.Ben de %5 in içine girmem heralde dedim :))

Facebook Twitter Instagram