Gönderen Konu: SAÇ EKİMİ ACISI!!  (Okunma sayısı 3167 defa)

Jeu

• Hero Member
SAÇ EKİMİ ACISI!!
« : 03 Mart 2019, 02:43:02 »
Merhabalar saç  ekimi yaptırmayı düşünüyorum fakat iğne fobim olduğundan bu işe kalkışmak istemiyorum. Sadece Lokal anestezi kısmındaki iğnelerde acı olduğunu geri kalan ekim sırasında  bi acı hissedilmediğini okudum forumlarda. Basınçlı ekim aleti veya sodesyon hakkında ne düşünüyorsunuz öneri ve tavsiyelerinizi almak istiyorum lütfen yardımcı olun..

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: SAÇ EKİMİ ACISI!!
« Yanıtla #1 : 03 Mart 2019, 02:45:40 »
Merhabalar saç  ekimi yaptırmayı düşünüyorum fakat iğne fobim olduğundan bu işe kalkışmak istemiyorum. Sadece Lokal anestezi kısmındaki iğnelerde acı olduğunu geri kalan ekim sırasında  bi acı hissedilmediğini okudum forumlarda. Basınçlı ekim aleti veya sodesyon hakkında ne düşünüyorsunuz öneri ve tavsiyelerinizi almak istiyorum lütfen yardımcı olun..

Sen hala Burdamısın?

:):)

Jeu

• Hero Member
« Yanıtla #2 : 03 Mart 2019, 02:46:50 »
Sen hala Burdamısın?

:):)

Kafamda deli sorular, göze girmeyen uyku ve stres..

Tüyü.bitmemiş.yetim

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #3 : 03 Mart 2019, 02:53:06 »
Bende aynı sizin gibiydim hocam grip aşısı olmamışımdır kan tahlili veremezdim. Ama saç ekimi konusunda yaptırıcam dedim hiç kimse inanmadı ve yaptırdım. Acı kavramı kesinlikle kişiden kişiye değişiyor yaptıran kime sordumsa hiç acımadı dedi ama evet tabiki acıyor. Confort denilen anestezi öncesi uygulama yaptırmama rağmen anestezi iğneleri hatırı sayılır bir acı veriyor damar yolum açılırken bile tansiyonum düştü korkudan 2 kere anestezi yapılırkende öyle ama çektiğin acı yaklaşık 5-10 dakika 2 veya 3 iğne acısı daha sonrasını zaten anestezi etkisiyle hissetmiyorsun. Birde yine aynı lokal anestezi acısını 2 kere yaşıyorsun 1.si alım yapılırken 2.si kanal açılırken. Hakkında hayırlısı dostum :)

Jeu

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 03 Mart 2019, 03:25:54 »
Bende aynı sizin gibiydim hocam grip aşısı olmamışımdır kan tahlili veremezdim. Ama saç ekimi konusunda yaptırıcam dedim hiç kimse inanmadı ve yaptırdım. Acı kavramı kesinlikle kişiden kişiye değişiyor yaptıran kime sordumsa hiç acımadı dedi ama evet tabiki acıyor. Confort denilen anestezi öncesi uygulama yaptırmama rağmen anestezi iğneleri hatırı sayılır bir acı veriyor damar yolum açılırken bile tansiyonum düştü korkudan 2 kere anestezi yapılırkende öyle ama çektiğin acı yaklaşık 5-10 dakika 2 veya 3 iğne acısı daha sonrasını zaten anestezi etkisiyle hissetmiyorsun. Birde yine aynı lokal anestezi acısını 2 kere yaşıyorsun 1.si alım yapılırken 2.si kanal açılırken. Hakkında hayırlısı dostum :)

Peki basınçlı  ekim aleti ve sedasyon hakkında ne düşünüyorsun? İğneli anesteziden daha acısız olduğunu duydum.

Tüyü.bitmemiş.yetim

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #5 : 03 Mart 2019, 03:40:57 »
Peki basınçlı  ekim aleti ve sedasyon hakkında ne düşünüyorsun? İğneli anesteziden daha acısız olduğunu duydum.
Sedasyonlu bir nevi genel anestezi gibi yarı baygın bence gerek yok saç ekimi için. Sonucunun iyi olacağını düşünüp 10 dakikalık acıya dayanıcaksın. Basınçlı ekim aleti dediğin benim bahsettiğim şey confort diye geçiyor lokal anestezi yapıcağı bölgeyi kısmı uyuşturuyor sonra anestezi iğneleerini yapıyorlar ama ben onun bi faydasını görmedim Lokal anestezi acısını çektim.

YunuSedaT

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 07 Mart 2019, 10:30:11 »
İğneler ilk girerken acıtıyor sonrası kafa et parçası gibi ben tepe bölgelerinde biraz acı hissettim işlemin sonlarına doğru biraz katlandım narkoz almadım o kucuk acılı kısımlarda damar yoluna bile sabrı olmayan biriyim bir daha Allah göstermesin inşallah zor yani

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 07 Mart 2019, 10:49:47 »
2 ci iğneden sonra zevk almaya başlıyorsun korkma:))
Global Moderator

tsimonoce

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 07 Mart 2019, 12:23:40 »
2 ci iğneden sonra zevk almaya başlıyorsun korkma:))

Zevk??? sen nereye gittin :)

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 07 Mart 2019, 12:26:22 »
Zanax almıştım kafam güzeldi hatırlamıyorum :p
Global Moderator

Jeu

• Hero Member
« Yanıtla #10 : 10 Mart 2019, 10:23:26 »
İğneler ilk girerken acıtıyor sonrası kafa et parçası gibi ben tepe bölgelerinde biraz acı hissettim işlemin sonlarına doğru biraz katlandım narkoz almadım o kucuk acılı kısımlarda damar yoluna bile sabrı olmayan biriyim bir daha Allah göstermesin inşallah zor yani
Hocam sağol sayende ekim yaptırmaktan vazgeçtim  protezle devam edicem eyv katlanamam öyle çok fazla acıya neymiş ya o öyle allah allahh

YunuSedaT

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 10 Mart 2019, 10:37:30 »
Hocam sağol sayende ekim yaptırmaktan vazgeçtim  protezle devam edicem eyv katlanamam öyle çok fazla acıya neymiş ya o öyle allah allahh

İğneden çok korkan biriyim ben sende öylesin sanırım kardeşim canım tatlıdır.seni korkutmak değil amacım ama ilk iğne girip de narkozu verirlerken yakıyor  kalçaya iğne olurken yakan iğne kafaya giriyor 5-6tane arkaya sac alınmadan önce 5-6 da ön tarafa kanal açılmadan önce verildi uyuşmayan yerlere de biraz yapıldı  kanal açılırken kırt kurt sesi beni deli etti birde adrenalin verdikleri için ara ara kalbim hızlandı şoka falan girerim diye korktum :)  tırnak kırılması gibi takıntıları olan biriyim öyle şeylere dayanamam ama sabır ettim eğer çok dökülecek olursa özguvenını etkıleyecekse  ektireceksen anlık acılara sabret iğneleri yapan kişiylede alakalı eli hafif birine denk gelirsen şanslısın.Allah herşeyin sabrını verir.

mrcetin07

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 10 Mart 2019, 13:43:33 »
vücudun anestezi tutmuyorsa halin harap. ben alımı hissettmedim ama ekimi yaparken çok acı çektim defalarca anestezi verdiler kafaya. uyuşuyo kısa süre sonra geçiyor. alkolmü aldın dediler bana koklamadım bile dedim. burun ameliyatımda da aynı şey olmuştu ameliyatın ortasında acı hissetmeye başladım. bir daha ekim düşünemiyorum. ama yinede belli olmaz tabi.

Jeu

• Hero Member
« Yanıtla #13 : 10 Mart 2019, 13:56:38 »
İğneden çok korkan biriyim ben sende öylesin sanırım kardeşim canım tatlıdır.seni korkutmak değil amacım ama ilk iğne girip de narkozu verirlerken yakıyor  kalçaya iğne olurken yakan iğne kafaya giriyor 5-6tane arkaya sac alınmadan önce 5-6 da ön tarafa kanal açılmadan önce verildi uyuşmayan yerlere de biraz yapıldı  kanal açılırken kırt kurt sesi beni deli etti birde adrenalin verdikleri için ara ara kalbim hızlandı şoka falan girerim diye korktum :)  tırnak kırılması gibi takıntıları olan biriyim öyle şeylere dayanamam ama sabır ettim eğer çok dökülecek olursa özguvenını etkıleyecekse  ektireceksen anlık acılara sabret iğneleri yapan kişiylede alakalı eli hafif birine denk gelirsen şanslısın.Allah herşeyin sabrını verir.

Bu basınçlı aletler varmış iğne yerine onda da bu acıyı hissediyor muyuz acaba veya başka çaresi yok mu yardım lütfen :/

Madun

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 10 Mart 2019, 15:29:45 »
   İğne korkusunda sorun acı değil tansiyon ve panik. Canım tatlı değildir ama iğne etime girdiği an vücut panikler, tansiyon 8'e 5'e düşer, gözler kararır, bazen bayılma olur. Bu durumu ekimden önce anlatmıştım, sedasyon yapıldı.
   Sedasyon dedikleri şey sabah damar yolu açılıyor ve oradan bir ilaç veriliyor. Yarı baygın bir halde olmuyorsunuz, donör kısımdaki iğneler biraz acıyor ama vücut o tepkileri vermiyor. Sohbet ederek alım yapıldı, sabah çok rahattı.
   Öğleden sonra ilacın etkisi geçmek üzereydi iğneler vurulurken tansiyon 5 e düştü, nefes alamıyorum dedim, oksijen düzeyi normal dediler. Kalkıp gidecektim. O üç beş dakika çok zor geçti.
   Özetle vücudunuz panik tepkisi vermiyorsa katlanılmayacak bir acısı yok. Gözünüzde büyütmeyin. Bahsettiğim tepkileri veriyorsanız kesinlikle sedasyon yaptırın, korkmayın.

Facebook Twitter Instagram