Dr. Ali'nin ekimine bakan arkadaslar bilirler. Saclarinin bir kismi cikmadi veya soylenilenden az ekildi. Bilirkisiye gitti dava acip mahkemeye goturebilmek icin ekimini. Bilirkisi malpraktis (
https://www.seslisozluk.net/malpractice-nedir-ne-demek/) olmadigini, alimin donore zarar verilmeden yapildigini, ekim sonrasinda ekilen bolgede hicbir problem olmadigini soyleyerek hastanin herhangi bir hakki olmadigini soyledi. Dr. Ali arkadasimiz da bir sonuc alamayacagini gordu ve ikinci ekimini baska yerde yaptirdi.
Bu olayin hukuki kismi. Yani bu ekimden hukuki anlamda HaM (Haare2018 aus Meldorf nickinin bas harfleri) arkadasin yapabilecegi hicbir sey yok. Elinde 'soyle bir sonuc vaadediyoruz, bu sonuc olmazsa hastanin su sekilde haklari vardir. Bizim de su sekilde yukumluluklerimiz oldugunu ve su sekilde tazmin yollarinin acik oldugunu kabul ediyoruz' seklinde bir yazi da yok. Boyle bir yaziyi da hicbir ekim merkezi vermiyor bu arada; onu da hatirlatmak isterim.
---------
Gelelim ekime. HaM'in resimleri koyup paylasimini yaptigi ilk 5 mesajindan sonra attigi 6. mesaj su sekilde:
" Arkadaşlar ben şuan ki sonuçtan hiç memnun değilim. O kadar para verdim, sizce ne olur saçlar? "
Bizim gibi ekimden biraz anlayan hemen hemen herkesin soyledigi de su: Daha 4. ayindasin. Cikmis saclarin, cikmak uzere olan ve bir iki aya cikacak saclarin var. An itibariyla durum normal gorunuyor. 8. ayi bekleyip sabretmen gerekiyor. Bu saclar olur ama bu kadar stres ve negatiflikle sonucu etkileme ihtimalin var. Sakin olup beklemelisin.
Eger olur da, sonuc istedigi gibi olmazsa, o zaman yorumunu yapar, doktorla iletisime gecer ve alternatifleri konusur. Haaaa, bu noktadan sonra doktorla iletisime gecip, konusacak durumu olur mu? Bilemiyorum. Bu forumda yazdiklarindan sonra Muttalip Hoca'nin bu arkadasa nasil bir yaklasim gosterecegini kestiremiyorum.