Klasik bir ekim operasyonuydu araştırdıysanız üç aşağı beş yukarı aynı şeyler yapılıyor.
Görüşme esnasında sorular soruluyor. Alerjiniz varmı daha önce operasyon gördünüz mü tarzındaki klasik sorular.
Kan testi yapıldı bazı hastalıkların olup olmadığını anlamak için.
Operasyondan önce fotoğraflar çekildi ve traş edildim sonra tekrar tıraşlı fotoğraf çekildim.
Operasyona 3 kişi katıldı.
Serum takıldı
Lokal anestezi yapıldı.
Bir sıvı enjekte edildi.
Bir cihaz ile sanırım mikromotor saç dokuları kesildi.
Greftler çıkarıldı. Özel bir sıvıda bekletildi.
Ön çizgim belirlendi ve kanal açma işlemi yapıldı.
Çıkarılan saçlar ekildi.
Pansuman yapıldı
İşlemler bu şekilde o cihazla saç dokusunun kesilmesi, kanal açma saç yönlerini sıklığı ve ön çizgiyi belirleme işlemlerini Lale hanım kendisi yaptı.
Anestezi, saç ekim ve diğer işlemleri Selçuk ve Atakan beyler yaptı. Benim gözlemlediğim kadarıyla işini bilen insanlar herhangi bir tereddüt etmeden bütün her şey tıkır tıkır yapıldı. Operasyon 6,5-7 saat sürdü.
Ağrı sızı olayı ise anestezi yapılırken çok az hissettim sonra uyuşmaya başlayınca zamanla kayboldu tamamen bitti.
Sonlara doğru çok az ağrı oldu operasyon bitince eve bıraktılar özel şoförleri ile sonra verdikleri ilaçlardan kullandım daha sonra rahat bir uyku çektim. Bu arada boyun yastığı ve uyurken yastığın kirlenmemesi için bez türü bir şey yani ihtiyacım olabilecek şeyleri bana temin ettiler.
Yarın ilk yıkamam yapılacak sonra fotoğrafları ekleyeceğim. 😊