Merhaba Arkadaşlar
Bende saç ektirenler kervanına 18 Ağustos 2018 te katıldım. Bu konuda anlatacaklarım Hisar Hastanesi EsteMyLife saç ekim merkezine, yaptırmış olduğum saç ekimi sonuçlarının sizlere aktarılmasıdır. Tarafsız olarak sizlere saçım ekim sürecimi tüm detayıyla anlatıp hızlıca 6 ay sonucu fotolarını forumda yayınlayacağım. Konuyu fazla uzatmadan hızlıca özet olarak en anlaşılır şekilde anlatmak istiyorum. Burada anlattıklarım hiç kimsenin baskı ve iradesi altında kalmadan,kurumla ilgili kişisel olarak herhangi bir problemden kaynaklı değilde %100 saç ekim sonucuna dayalı gözlemlerim ve yorumlarımdır. O yüzden parça parça değilde bir bütün halinde okumanızı tavisye ederim. Teşekkür ederim.
EKİMDEN ÖNCESosyal medya instagram sayfasından yayınlanan sonuçları gördüğüm üzere saç ekimi için bu kurumda karar kıldım. Bu kurumda karar kılmamın nedeni açık bir şekilde sonuçların sayfadan sürekli olarak güncel yayınlanması ve ağrısız anestezi denilen kavramın sanki gerçektende hiçbir ağrı sızı olmuyormuş gibi aktarılmasındandı. Zaten bu konuya detaylı değineceğim.
Aldığım randevu sonrasında kurban bayramı arefesine yani 18 Ağustos 2018 tarihine randevu verdiler. Farklı bir ilden uçakla günübirlik olarak gitgel yapmak şartıyla Cumartesi Sabahı Hisar Hastanesine geldim ücret ödeme işemlerini gerçekleştirdim. Resepsiyondaki kişiler gayet güleryüzlü karşıladılar çalışanların tavırlarıda arkadaş canlısıydı,ve saç analizi yapılmak üzere kontrole gittim, saç analizimi yapıldı ve saçımın ekime uygun olduğunu açıklarımın fazla olmadığını ilerisi içinde bir adım olduğunu anlatıldı ve beni saç ekimi yapılmak üzere bekleme salonuna yönlendirdi. Benimle birlikte bir çok kişi ekime alınacaktı herkesin saçları traş edilmeden önce fotoğraf çekimleri yapıldı. Saçlar traş edildikten sonra Hasan bey geldi gayet sıcakkanlı bir şekilde iyi bir sohbet gerçekleştirdikten sonra ön saç çizgimi çizdi ve çıktı bundan sonrasında ben kendimi teslim ettim ama bu esnada bana nasıl bir ekim yapılacak kaç kök saç ekimi yapılacak saçımın neresine kadar girilecek, kimsenin bununla ilgili bir şey söylediği yoktu. Ben neden saç ekimi yapılmadan öncesinde ortalama kaç kök ekileceğini bilmiyorum? Neden bu bana söylenmiyor? Herkes sanki bir şey saklıyor gibi ama kişisel ikili sohbet konusunda gayet sıcak,ama esas iş konusunda pek bir ilgisiz.Ser verip sır vermiyorlar gibi, Neyse bir bildikleri vardır işin uzmanı onlardır deyip kendimi teslim ettim. 3 tekniker saç ekim sürecini başlattı.
EKİM AŞAMASI VE SONUCUEkim aşamasında gayet steril ve temiz güzel bir odadaydım. Ağrısız iğnesiz anestezi beklerken takır takır kafama 20 tane hava basınçlı gerçekten iğnesiz anestezi fakat acılımı acısız mı o kişinin ağrı eşine göre değişir ama bana göre çokta acılı olmayan bir ön anestezi işlemi gerçekleştirildi. Tam sanırım dedikleri kadar varmış gerçekten derken birde baktım o nedir ?
![Smiley :)](https://www.sacekimisonuclari.com/Smileys/default/smiley.gif)
Esas anestezi için iğneler çıktı ve 10 dakika boyunca çok ağrılı bir anestezi işlemi gerçekleştirildi. Benim o anda yüzüstü yatarken ''ya neden bu söylenmedi ki'' tarzı içimden geçen düşüncelerim beni şahsımca hafif yanıltılmış gibi hissettirdi. Çünkü ağrısız iğnesiz deyip ön anesteziden bahsedip gerçek esas anestezik işlemden bahsetmemek beni çok üzdü. Ama hiç problem değildi sonuçta ilerisi için bunları çekmeye değerdi. Bunu inanın hiçte problem etmedim ve Hasan bey ve ekibine güvenerek sabırla bekledim. Yüzüstü donör alınması için yattım ve 19-20 yaşlarında bir erkek arkadaş micromotorla donörleri toplamak için hızlıca işe koyuldu.İşini çok özensiz gibi yapıyor hissettim. Sohbet ediyorduk arada konuşması falan iyiydi ama çok hızlı davranıyordu ve bir an önce bitirmek gibi bir isteği vardı. Bunu yattığım yerden anlayabiliyordum. Hasan bey odaya girdi ve arkadaşa yanlış yöne doğru yaptığını söyledi ve göstermek için işi yapan arkadaşın elinden micromotoru alıp bir süre kendi yaptı. O an o kadar rahatlamıştım ki gerçekten çok yavaş ve doğru bir şekilde greftleri topluyordu. Fakat bir süre sonra arkadaşa tekrar devretti ve kendisi çıktı. Greft toplama işi 4 saat kadar sürdü. Sonrasında ekim gerçekleştirildi. Ekim gerçekleştirildikten sonra bana 3200 kök saç grefti ekildiği söylendi ve saat sabah 10 da başlayan işlem akşam 17 sularında bitti. Ben sizlerin zamanını fazla almak istemiyorum konu akışı olursa konu akşındada sorularınız olursa tarafıma yanıtlamaya çalışırım.
Sonuç olarak 6.ayım doldu. Ekimden son derece mutsuzum. Arkadaşlarım bana bu muydu övdüğün yer, merdiven altı yerler bile daha iyi ya deyip duruyorlar. Kendi yaşadığım ilde 4 kişinin daha aynı yere ekim yaptırdıklarını gördüm. Bence ekimdeki en büyük başarısızlık nedeni alınan greftlerin çok fazla bekletilmesi neden diyecek olursanız bir organın belirli bir bekletilme süresi vardır. Örneğin organ naklinde tvlerde görürsünüz hızlıca organı hastaya yetiştirmeye çalışırlar fakat benim köklerim sanırım bir 5 saat bekledi ve bunun sonucunda olumsuz bir durum ortaya çıktı.
İlk halim