Gönderen Konu: Estemylife(Hisar Hastanesi) 18 Ağustos 2018  (Okunma sayısı 3906 defa)

Nitrex

• Yeni üye
  • *
Estemylife(Hisar Hastanesi) 18 Ağustos 2018
« : 16 Şubat 2019, 00:56:12 »
 Merhaba Arkadaşlar

Bende saç ektirenler kervanına 18 Ağustos 2018 te katıldım. Bu konuda anlatacaklarım Hisar Hastanesi EsteMyLife saç ekim merkezine, yaptırmış olduğum saç ekimi sonuçlarının sizlere aktarılmasıdır. Tarafsız olarak sizlere saçım ekim sürecimi tüm detayıyla anlatıp hızlıca 6 ay sonucu fotolarını forumda yayınlayacağım. Konuyu fazla uzatmadan hızlıca özet olarak en anlaşılır şekilde anlatmak istiyorum. Burada anlattıklarım hiç kimsenin baskı ve iradesi altında kalmadan,kurumla ilgili kişisel olarak herhangi bir problemden kaynaklı değilde  %100 saç ekim sonucuna dayalı gözlemlerim ve yorumlarımdır. O yüzden parça parça değilde bir bütün halinde okumanızı tavisye ederim. Teşekkür ederim.

EKİMDEN ÖNCE
Sosyal medya instagram sayfasından yayınlanan sonuçları gördüğüm üzere saç ekimi için bu kurumda karar kıldım. Bu kurumda karar kılmamın nedeni  açık bir şekilde sonuçların sayfadan sürekli olarak güncel yayınlanması ve ağrısız anestezi denilen kavramın sanki gerçektende hiçbir ağrı sızı olmuyormuş gibi aktarılmasındandı. Zaten bu konuya detaylı değineceğim.

Aldığım randevu sonrasında kurban bayramı arefesine yani 18 Ağustos 2018 tarihine randevu verdiler. Farklı bir ilden uçakla günübirlik olarak gitgel yapmak şartıyla Cumartesi Sabahı Hisar Hastanesine geldim ücret ödeme işemlerini gerçekleştirdim. Resepsiyondaki kişiler gayet güleryüzlü karşıladılar çalışanların tavırlarıda arkadaş canlısıydı,ve saç analizi yapılmak üzere  kontrole gittim, saç analizimi yapıldı ve saçımın  ekime uygun olduğunu açıklarımın fazla olmadığını ilerisi içinde bir adım olduğunu anlatıldı ve beni saç ekimi yapılmak üzere bekleme salonuna yönlendirdi. Benimle birlikte bir çok kişi ekime alınacaktı herkesin saçları traş edilmeden önce fotoğraf çekimleri yapıldı. Saçlar traş edildikten sonra Hasan bey geldi gayet sıcakkanlı bir şekilde iyi bir sohbet gerçekleştirdikten sonra ön saç çizgimi çizdi ve çıktı bundan sonrasında ben kendimi teslim ettim ama bu esnada bana nasıl bir ekim yapılacak kaç kök saç ekimi yapılacak saçımın neresine kadar girilecek, kimsenin bununla ilgili bir şey söylediği yoktu. Ben neden saç ekimi yapılmadan öncesinde ortalama kaç kök ekileceğini bilmiyorum? Neden bu bana söylenmiyor? Herkes sanki bir şey saklıyor gibi ama kişisel ikili sohbet konusunda gayet sıcak,ama esas iş konusunda pek bir ilgisiz.Ser verip sır vermiyorlar gibi, Neyse bir bildikleri vardır işin uzmanı onlardır deyip kendimi teslim ettim.  3 tekniker  saç ekim sürecini başlattı.

EKİM AŞAMASI VE SONUCU
Ekim aşamasında gayet steril ve temiz güzel bir odadaydım. Ağrısız iğnesiz anestezi beklerken takır takır  kafama 20 tane hava basınçlı gerçekten iğnesiz anestezi  fakat acılımı acısız mı o kişinin ağrı eşine göre  değişir ama bana göre çokta acılı olmayan bir ön anestezi işlemi gerçekleştirildi. Tam sanırım dedikleri kadar varmış gerçekten derken birde baktım o nedir ? :)  Esas anestezi için iğneler çıktı ve  10 dakika boyunca çok ağrılı bir anestezi işlemi gerçekleştirildi. Benim o anda yüzüstü yatarken  ''ya neden bu söylenmedi ki''  tarzı içimden geçen düşüncelerim beni şahsımca hafif yanıltılmış gibi hissettirdi. Çünkü ağrısız iğnesiz deyip ön anesteziden bahsedip gerçek esas anestezik işlemden bahsetmemek beni çok üzdü. Ama hiç problem değildi sonuçta ilerisi için bunları çekmeye değerdi. Bunu inanın hiçte problem etmedim ve Hasan bey ve ekibine güvenerek sabırla bekledim.  Yüzüstü donör alınması için yattım ve 19-20 yaşlarında bir erkek arkadaş micromotorla donörleri toplamak için hızlıca işe koyuldu.İşini çok özensiz gibi yapıyor hissettim. Sohbet ediyorduk arada konuşması falan iyiydi ama çok hızlı davranıyordu ve bir an önce bitirmek gibi bir isteği vardı. Bunu yattığım yerden anlayabiliyordum. Hasan bey odaya girdi ve arkadaşa yanlış yöne doğru yaptığını söyledi ve göstermek için işi yapan arkadaşın elinden micromotoru alıp bir süre kendi yaptı. O an o kadar rahatlamıştım ki gerçekten çok yavaş ve doğru bir şekilde greftleri topluyordu. Fakat bir süre sonra arkadaşa tekrar devretti ve kendisi çıktı. Greft  toplama işi 4 saat kadar sürdü.  Sonrasında ekim gerçekleştirildi. Ekim gerçekleştirildikten sonra bana 3200 kök saç grefti ekildiği söylendi ve saat sabah 10 da başlayan işlem  akşam 17 sularında bitti.   Ben sizlerin zamanını fazla almak istemiyorum konu akışı olursa konu akşındada sorularınız olursa tarafıma yanıtlamaya çalışırım.

Sonuç olarak 6.ayım doldu. Ekimden son derece mutsuzum. Arkadaşlarım bana bu muydu övdüğün yer, merdiven altı yerler bile daha iyi ya deyip duruyorlar.  Kendi yaşadığım ilde 4 kişinin daha aynı yere ekim yaptırdıklarını gördüm. Bence ekimdeki en büyük başarısızlık nedeni alınan greftlerin çok fazla bekletilmesi neden diyecek olursanız bir organın belirli bir bekletilme süresi vardır. Örneğin organ naklinde tvlerde görürsünüz hızlıca organı hastaya yetiştirmeye çalışırlar fakat benim köklerim sanırım bir 5 saat bekledi ve bunun sonucunda olumsuz bir durum ortaya çıktı.

İlk halim

Ecz.Holmes

• Sr. Member
Ynt: Estemylife(Hisar Hastanesi) 18 Ağustos 2018
« Yanıtla #1 : 16 Şubat 2019, 01:05:30 »
ekim sonucu var mı?

Nitrex

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 16 Şubat 2019, 01:09:46 »
25.gün

Nitrex

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : 16 Şubat 2019, 01:16:41 »
6.ay

Ara süreçleri koymak isterdim ama direk sonuca gelmek istedim.  İsteyen olursa ara süreçleride atarım. Sonuç bu

Ecz.Holmes

• Sr. Member
« Yanıtla #4 : 16 Şubat 2019, 01:21:15 »
estemylife ile görüştünüz mü hocam süreç ile ilgili? 6 aylık sonuç maalesef hiç iç açıcı değil

Nitrex

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #5 : 16 Şubat 2019, 01:27:14 »
tabikide görüştüm zaten Şubat 18 de kontrol fotolarını estemylife'a atacağım.  Hep klasik cevaplar duyuyorum.  8.ayı beklemek lazım. 12.ayı beklemek lazım. kusura bakmayın çarşambanın gelişi perşembeden belli olur. daha ne olabilir ki. Hiçbir yetkili şu cevabın arkasına sığınmasın '' Ya herkeste saç ekim farklılık gösterir dokular onlar bunlar şunlar farklıdır vs vs vs''  gibi şeylere asla inanmıyorum. İyi ekim yapan yerler 5. ayında direk kendini belli edip 6.ayında kendini patlatıyor.

Buna ek olarak benim en alttaki fotomda orjinal saçım zaten daha fazla ve daha iyi duruyor. Görenler saçlarınımı döktün diyor. Benim gibi çok az önlerde dökülmesi olan birine böyle bir ekim yaptılar düşünün. Ben bu konuda hakkımı arayacağım.
« Son Düzenleme: 16 Şubat 2019, 01:42:08 Gönderen: Nitrex »

Heptwo

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 16 Şubat 2019, 01:39:35 »
Saç ekiminden çok anlamadığınız yazdıklarınızdan belli oluyor bir defa greftin 5 saat dışarda durması bir sıkıntı yararmaz her ekim merkezinden en az o kadar duruyor o bir etken değil.
Burda sorun 20 yaşında  bebemi desem ergenmi desem bilemedim birinin eline mikromoturu verirsen olacağı budur o çocuk nereden mezun olmuş bu yetkiyi kim vermiş ona o yaştaki birinin el becerisi bile daha tam gelişmemiştir wc de s.. ni düzgün tutuyormu orası bile muamma.
Zaten ekim sonucundan belli mikromotoru kullanırken büyük greftlere zarar vermemiş ama küçük zayıf olanları parçalamış .

Nitrex

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #7 : 16 Şubat 2019, 01:45:57 »
Saç ekiminden çok anlamadığınız yazdıklarınızdan belli oluyor bir defa greftin 5 saat dışarda durması bir sıkıntı yararmaz her ekim merkezinden en az o kadar duruyor o bir etken değil.
Burda sorun 20 yaşında  bebemi desem ergenmi desem bilemedim birinin eline mikromoturu verirsen olacağı budur o çocuk nereden mezun olmuş bu yetkiyi kim vermiş ona o yaştaki birinin el becerisi bile daha tam gelişmemiştir wc de s.. ni düzgün tutuyormu orası bile muamma.
Zaten ekim sonucundan belli mikromotoru kullanırken büyük greftlere zarar vermemiş ama küçük zayıf olanları parçalamış .

Yorumunuzu için teşekkürler

Burada  Muttalip Keser'e saç ekimi yaptıran ve sonucu gerçekten harika olan bir arkadaşa Muttalip hoca şöyle demiş benim bu ekimi 2 güne yaymam lazım, İstesem bir günde 20 ekim yine yaparım ama kökleri fazla bekletmek istemiyorum demiş. hisar hastanesi maşallah bir günde 15 ekim yapıyor. Ben kökün dışarıda fazla kalmasının ekimin başarısını etkilediği kanaatindeyim. Ama yinede dediğim gibi daha iyi anlayanlar bu konuda ve süreç hakkında yorum yapabilirler,  her eleştiriye açığım

Ecz.Holmes

• Sr. Member
« Yanıtla #8 : 16 Şubat 2019, 01:55:39 »
kabuk dökümü sonrası net foto var mı? orda da seyrek duruyor sanki

stigma4885

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 16 Şubat 2019, 01:55:49 »
Malasef olmamış..halbuki Eski saçlarınız ve donörünüz çok kaliteliymis .

Nitrex

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #10 : 16 Şubat 2019, 02:12:04 »
Malasef olmamış..halbuki Eski saçlarınız ve donörünüz çok kaliteliymis .

Malesef sana katılıyorum. Senin konunuda yakından takip eden birisi olarak sanırım sanada banada çok başarısız ekinler yapılmış. Ve daha burada niceleri

Saçsız_Kral

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Estemylife(Hisar Hastanesi) Fiyaskosu 18 Ağustos 2018
« Yanıtla #11 : 16 Şubat 2019, 10:41:22 »
Greftler dışarda ne kadar bekletilirse o kadar zararlıdır ve zamanla saç kökleri ölmeye başlar.Hastane kaynaklı ekiminin başarısı düştüğü aşikar dostum.Çok geçmiş olsun.Umarım saçları toparlarsın.

Nitrex

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #12 : 16 Şubat 2019, 12:43:39 »
Geçmiş olsun kardeşim greftlerin hepsi 5 saat bekletilmemiştir sanırım? Ekmeleri bitirmeleri 5 saat sürmüştür? 5 saat bekletip sonra ektirler diyorsan ayrı. 6 ay için malesef olumsuz bir sonuç bundan sonra ne kadar değişir bilemem ama umarım süreç yavaştır ve daha iyi olur görüntü.

Teşekkür ederim, Sürekli bir ekim sirkülasyonu var bu ekim merkezinde buda her müşteriye verilen özel ilginin azaltılması işin bir an önce girilmesi anlamına gelir, Kendileriyle bu konuyu görüştüm, garanti belgesi vs bile verdiler,  yani tekrar tekrar dediğim gibi benim gibi saçı olan birinin saçında bile böyle kötü bir sonuç çıkıyor, son zamanlarda çevremde karşılaştığım herkes bunların ekiminden mutsuz, sadece kabul etsinler evet biz bu işi önceden iyi yaptık ama artık yapamıyoruz

vidi

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 16 Şubat 2019, 13:44:16 »
Geçmiş olsun ekiminiz 6 ay için kötü gibi gözüküyor ama 8. aya doğru belki depar atar. Umarım ay ay gelişmeleri yayınlarsınız.

Abc

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 16 Şubat 2019, 14:57:45 »
Dostum maalesef dediğin gibi olmamış bu ekim. Ücret iadesi vs için görüş bence.inşallah  atak yapar 8. Aya coşar saçlar :(
  • Ekim Tarihi: 15-16.11.2021
  • Ekim Merkezi ismi Esma-Serkan Tetik
  • Greft Miktarı 3008
  • Yaşınız 36

Facebook Twitter Instagram