Gönderen Konu: Toppik ve minoxil kullanımı  (Okunma sayısı 4323 defa)

bolatsays

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Toppik ve minoxil kullanımı
« : 15 Şubat 2019, 12:07:21 »
merhaba sizlere danısmam gereken bir konu var. Öncelikle biraz kendimden bahsedeyim 22 yaşındayım tepe bölgemde aşırı seyrelme var saçlarım halen dökülüyor(anne tarafından gelme genetik bir yatkınlık sebebiyle kardeşlerim de falanda dökülme yaşandı). Yazın saç ekimi olur mu diye ankarada bu sitede de çok bilinen bir saç ekimcinin yanına gitmiştim. Kendisi bana saç tellerimin çok zayıf olduğunu saç ekimi yapamayacağını ve diğer saç ekim uzmanlarına bu konuda güvenmememi söyledi. Böylece bütün hayallerim ve umutlarım suya düşmüştü. Şu an öğrenciyim 3.sınıftayım. Yeni umudum mezun olunca protez saç yaptırmak veya yeniden saç ekimi için görüşmek. Danışmam gereken konuya gelirsek sivilce sorunum yüzünden dermatologa gitmişken saçlarımı da göstereyim dedim ve kendisi bana minoxil kullanmamı önerdi (minoxil öneren 2.dermatologdu). Ben de bunun üzerine bi siteden minoxil ve şampuanını sipariş ettim. Ancak biraz araştırma yaptıktan sonra korktum çünkü bu spreyi ömürlük kullanmak falan gerekiyor yazıyor bazı sitelerde. Ben özel günlerde yani şapkalı giremeyeceğim ortamlarda toppik kullanıyorum. Toppik ile beraber minoxili kullanmamda bir sakınca var mıdır?

Ayrıca bu postu okuyan ve protez saç yaptıran arkadaslar var ise tecrübelerini benimle paylasırlarsa çok sevinirim.
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Sağlıcakla🙋‍♂️

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Ynt: Toppik ve minoxil kullanımı
« Yanıtla #1 : 15 Şubat 2019, 12:14:05 »
Topik saç döker  minoxil de sakat bir madde içerik olarak Tansiyon ilacıdır çalışma mekanizması Dht hormonunun tıkadığı saç tellerini besleyen kılcal damarlarım genişleterek kan akışını sağlamak.

Ama sürekli damarları esneterek genişleterek saçları korumak mümkün seğildir bir süre sonra iflas eder damarlar kasılır büzüşür işte ozaman kafanda ani bir saç dökülmesine neden olur.

Ki zaten içinde alkol barındırdıgı için uzun kullanımda saç derinde bir çok hastalığa neden olur.

Topik ise saç derisi tarafından emilerek saç köklerine yapışır ve saç dökülmeni hızlandırır özel günler harici kullanım yapılmaması lazım.
Global Moderator

bolatsays

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 15 Şubat 2019, 12:26:58 »
Topik saç döker  minoxil de sakat bir madde içerik olarak Tansiyon ilacıdır çalışma mekanizması Dht hormonunun tıkadığı saç tellerini besleyen kılcal damarlarım genişleterek kan akışını sağlamak.

Ama sürekli damarları esneterek genişleterek saçları korumak mümkün seğildir bir süre sonra iflas eder damarlar kasılır büzüşür işte ozaman kafanda ani bir saç dökülmesine neden olur.

Ki zaten içinde alkol barındırdıgı için uzun kullanımda saç derinde bir çok hastalığa neden olur.

Topik ise saç derisi tarafından emilerek saç köklerine yapışır ve saç dökülmeni hızlandırır özel günler harici kullanım yapılmaması lazım.
Yanıtınızdan ve forumdaki minoxil iletilerine de bakarak minoxilin aslında tam bir sonuca ulastırmadığı kanısına vardım. Geçici bir sonuç için bu riskleri almak ne kadar mantıklı şu an bilemiyorum. Sizi de diğer iletilerdeki yanıtlarda sıkca görüyordum görüşleriniz benim için önemli. Sizce minoxile hiç bulaşmamam mı lazım?

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 15 Şubat 2019, 13:02:48 »
Bence bulaşma ben elimi bile sürmezdim.
Global Moderator

Atakan Demir

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 01 Mart 2019, 10:58:53 »
3  Yildir  Monoxsil kullaniyorum . Ilk aylarda  gunde 2  defa  simdi gunde  bir  defa  5 damla  SIKIYORUM  Kafamin  ust  derisine  bir  dakika  masaj yapip  tarayip disari  cikiyorum.  Cok  memnunum en  iyisi  bu.  Alkolden  veya herhangi bir nedenden  kasinti  oldumu  iki  gun  ara  verip  onun yerine 2- 3gun  Alpecin  Haarwasser ( Alpecin  sac  suyu)  kullaniyorum sivilce  ve  kasinti  hemen  kayboluyor ve  Minoxsile  kaldigim yerden   basliyorum  super.

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 01 Mart 2019, 20:22:50 »
3  Yildir  Monoxsil kullaniyorum . Ilk aylarda  gunde 2  defa  simdi gunde  bir  defa  5 damla  SIKIYORUM  Kafamin  ust  derisine  bir  dakika  masaj yapip  tarayip disari  cikiyorum.  Cok  memnunum en  iyisi  bu.  Alkolden  veya herhangi bir nedenden  kasinti  oldumu  iki  gun  ara  verip  onun yerine 2- 3gun  Alpecin  Haarwasser ( Alpecin  sac  suyu)  kullaniyorum sivilce  ve  kasinti  hemen  kayboluyor ve  Minoxsile  kaldigim yerden   basliyorum  super.

Hocam ben 18 aydır alopexy minoksidil kullanıyorum. Siz anladigim kadariyla minoksidilden cok memnunsunuz. Sizde etkisinin azalmasi veya döngü denilen olay oldu mu? Yani kullandığınızdan bu yana etkisinin azalmasi gibi bir sey hissettiniz mi? Ben aksamlari bir kez gunde 8 fis kullaniyorum. Ayrıca seboreik dermatit olmasina ragmen yani yagli egzama olmasina ragmen sacimda ekstra kepek kabuklanma veya yara yapmadi hic haftada 2 3 kez konazol kullanıyorum zaten
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 01 Mart 2019, 20:28:02 »
merhaba sizlere danısmam gereken bir konu var. Öncelikle biraz kendimden bahsedeyim 22 yaşındayım tepe bölgemde aşırı seyrelme var saçlarım halen dökülüyor(anne tarafından gelme genetik bir yatkınlık sebebiyle kardeşlerim de falanda dökülme yaşandı). Yazın saç ekimi olur mu diye ankarada bu sitede de çok bilinen bir saç ekimcinin yanına gitmiştim. Kendisi bana saç tellerimin çok zayıf olduğunu saç ekimi yapamayacağını ve diğer saç ekim uzmanlarına bu konuda güvenmememi söyledi. Böylece bütün hayallerim ve umutlarım suya düşmüştü. Şu an öğrenciyim 3.sınıftayım. Yeni umudum mezun olunca protez saç yaptırmak veya yeniden saç ekimi için görüşmek. Danışmam gereken konuya gelirsek sivilce sorunum yüzünden dermatologa gitmişken saçlarımı da göstereyim dedim ve kendisi bana minoxil kullanmamı önerdi (minoxil öneren 2.dermatologdu). Ben de bunun üzerine bi siteden minoxil ve şampuanını sipariş ettim. Ancak biraz araştırma yaptıktan sonra korktum çünkü bu spreyi ömürlük kullanmak falan gerekiyor yazıyor bazı sitelerde. Ben özel günlerde yani şapkalı giremeyeceğim ortamlarda toppik kullanıyorum. Toppik ile beraber minoxili kullanmamda bir sakınca var mıdır?

Ayrıca bu postu okuyan ve protez saç yaptıran arkadaslar var ise tecrübelerini benimle paylasırlarsa çok sevinirim.
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Sağlıcakla🙋‍♂️

Minoksidilden baska seçeneğin yok. Ya minoksidil ya finasterid. Finasterid seksuel yan etkileri var. Bazi durumlarda kalici olma ihtimali var bu yuzden en doğru secenek %5 minoksidil. Gunde bir kez aksamları 8 fis olarak kullanabilirsin. Ünlü bir profesör dermatolog bana minoksidilin gunde bir kez iki kez uygulanmasiyla bir kez uygulanmasi arasinda bir fark olmadigini soyledi ben 18 aydir bu sekilde kullanıyorum. Ayrıca bende seboreik dermatit hastalığı var. Kafa derisi ve yuzde olan bir egzama türü buna ragmen minoksidil bende ekstra kepek kabuklanma veya tahris yapmadi. Haftada 2 3 kez konazol sampuan kullanıyorum bu engelliyor sanirim. Sana tavsiyem minoksidili dedigin sekilde kullan. Konazol ile haftada 2 3 kez saclarini yika ama kopugu sacinda 6 7 dk beklet durula 5 mg biotin al günlük ve tedaviye basla. Elinde onlarca seçenek yok parani ve zamanini harcama. Minoksidili aksam yatmadan 1 saat önce uygulayip uyuyabilirsin. Toppik sikman gerektigi gunlerde eve gelip saçını yika ve minoksidil uygula 45 dakika veya 1 saat sonra yat bu sekilde zahmetli olmaz zaten
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

Akgoismail

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #7 : 21 Nisan 2019, 01:04:43 »
Arkadaşlar, yaklaşık 2 aydır bu siteyi takip ediyorum, çok faydasını gördüm. Bilgilendim. Bende sizlere Minoxil ile ilgili yaşadığım tecrübemi paylaşmak için sırf üye oldum. 2017 yılı ocak ayında minoxile başladım. Tepe bölgem ve ön bölgemden 1 yıl içinde resmen saç fışkırdı. Elimle çekiyordum yolamıyordum. Ancak 2018 yılı ocak ayında 1 yıl sonra tani, akşam işten eve geldim yemeğimi yiyip çayımı içtim. Televizyon izlerken bir fenalık, bir çarpıntı geldi ölüyodum az daha. Patlayacak gibiydim. Balkona çıktım hava almaya yere yığılcaktım. Duş alayım dedim belki geçer diye ama nafile. 33 yaşındayım en sağlıklı yaşımdayım, Arabaya atladığım gibi ankara onkoloji acilinde aldım soluğu. Kalp grafisi yaptı doktor bişeyin yok dedi. "Hocam nasıl olur ölüyom ben" diyorum inanmıyo psikolojiktir diyor yarın dahiliye doktoruna git diyor. Halbuki psikolojim filanda bozuk değil elhamdülillah. Neyse, 2 saat sonra eve geldim. Herşeyi düşünüyom niye oldu diye, Kalp krizi geçiriyom sandım, Sonra bu spreyden şüphelendim kutunun içindeki kağıtta yan etkilerini okuyayım dedim meğerse çarpıntı yaparsa bırakın diyormuş hiç dikkat etmemişim. Bıraktım bende, lanet olsun dedim hiç açılmamış 1 şişemide lavobaya bir güzel döktüm. Bıraktım, Olan saçlarda tekrar 2 ayda döküldü. Aradan 15 ay geçti inanın kalp ritmim ve sağlığım yeni yeni düzeldi. Belki bir kaç kişiye faydam olursa ne mutlu bana. Bu yazdıklarımı yabana atmayın lütfen.

LacOniC

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #8 : 25 Ağustos 2020, 23:27:57 »
Arkadaşlar, yaklaşık 2 aydır bu siteyi takip ediyorum, çok faydasını gördüm. Bilgilendim. Bende sizlere Minoxil ile ilgili yaşadığım tecrübemi paylaşmak için sırf üye oldum. 2017 yılı ocak ayında minoxile başladım. Tepe bölgem ve ön bölgemden 1 yıl içinde resmen saç fışkırdı. Elimle çekiyordum yolamıyordum. Ancak 2018 yılı ocak ayında 1 yıl sonra tani, akşam işten eve geldim yemeğimi yiyip çayımı içtim. Televizyon izlerken bir fenalık, bir çarpıntı geldi ölüyodum az daha. Patlayacak gibiydim. Balkona çıktım hava almaya yere yığılcaktım. Duş alayım dedim belki geçer diye ama nafile. 33 yaşındayım en sağlıklı yaşımdayım, Arabaya atladığım gibi ankara onkoloji acilinde aldım soluğu. Kalp grafisi yaptı doktor bişeyin yok dedi. "Hocam nasıl olur ölüyom ben" diyorum inanmıyo psikolojiktir diyor yarın dahiliye doktoruna git diyor. Halbuki psikolojim filanda bozuk değil elhamdülillah. Neyse, 2 saat sonra eve geldim. Herşeyi düşünüyom niye oldu diye, Kalp krizi geçiriyom sandım, Sonra bu spreyden şüphelendim kutunun içindeki kağıtta yan etkilerini okuyayım dedim meğerse çarpıntı yaparsa bırakın diyormuş hiç dikkat etmemişim. Bıraktım bende, lanet olsun dedim hiç açılmamış 1 şişemide lavobaya bir güzel döktüm. Bıraktım, Olan saçlarda tekrar 2 ayda döküldü. Aradan 15 ay geçti inanın kalp ritmim ve sağlığım yeni yeni düzeldi. Belki bir kaç kişiye faydam olursa ne mutlu bana. Bu yazdıklarımı yabana atmayın lütfen.

Yalnız ne kadar kullandığını yazmamışsın ki önemli bir detay. Kendi kılavuzunda günde 2 defa 5 fıs öneriliyor mesela. Kel alan çok olsa bile 5 fısı geçmeyin diye de ekliyor.

Serkan Aygın ise ilk 6 ay günde 2 defa 3 fıs öneriyor. 6 ay sonra günde 1'e düşün diyor. Ben bunu deneyeceğim bakalım.
EKİM SÜRECİM
Serkan AYGIN | 2100 Greft DHI | 20.07.2020
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=15211.0

Gygid

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #9 : 26 Ağustos 2020, 11:58:11 »
Toppik pişmanlıktır.

Facebook Twitter Instagram