Yaklaşık 10 sene önce Saçkıran'ın dibini gördüm arkadaşlar şöyleki;
Saçlarımın yarısını, kaşlarımı sakallarımı hatta gögüs bölgemde bile bozuk para şeklinde dökülmeler oldu.
Yamalı bohça gibi gezdim 2-3 sene kadar, sürekli şapka takarak gizlemeye çalıştım. Allaha şükürler olsun kurtuldum ama,
10 yıl geçmesine rağmen stres yaptığım, üzüntü yaşadığım dönemlerin hemen arkasına sadece sakalımın bir bölgesinde ufakta olsa nüksediyor, sonra geri çıkıyor.
Tedavisine gelince; normal hastanelerde genelde kortizonlu krem ,losyon verip gönderiliyor kısa bi süre çıkıyor ama tekrar dökülüyor
Daha sonra özel hastanere gitmeye başladım orada iğne tedavisini gördüm onlarda geçici bir çözüm oldu.
Ara ara saçlı deriyi jiletle çizip sarımsak kullandığım oldu.
Aktarlardan alınabilecek kullanılabilecek her şeyi kullandım stres için antidepresan özelliğe sahip sarı kantaron kullandım mesela bitkisel yağlar sabunlar falan filan
Bu arada yine aktarlardan alınan sirke ruhu diye birşey var, makasa pamuk sarmak suretiyle saçlı dökülen bölgelerde gezdirdim, saç derisini kızartıp yara yapıyor ve alttan kabukla birlikte saçlar geliyordu, ama çık can yakıcı bişey. bence sadece tek bir noktada bozuk para şeklinde dökülme varsa yapılabilir ama çok riskli ve can yakan birşey kendi başınıza sakın denemeyin.
Bence Türkiyenin en iyi hastanelerinden Hacettepe hastanesinin özel bölümüne gittim, Prof a 10 sene önce muayene ücreti 200 lira verdiğimi hatırlıyorum bir tane alet ile saçlarıma baktı köklerin kafamda mevcut olduğunu ilaç ile tedavi edilmesi gerektiğini söyledi ne kullandım hatırlamıyorum ama faydasını gördüm bi süre sonra tekrar dökülmeye başladı.
Bu hastalığı yaşayan arkaşlara şunu söyleyebilirim, ümitsizliğe kapılmayın saçlarınızı ebideyyen kaybetmiş degilsiniz, kökleriniz mevcut,
Bana kalırsa her ne yaparsanız yapın bu hastalığın bir kuluçlama süresi var 1-2 yıl o zaman zarfında sabredeceksiniz o kadar. ama yinede şifanızı arayın. ruh durumunuzu düzeltmeye çalışın, aynanın karşısına geçip saaatlerce kendinizle uğraşmayın. bir meşgaleniz olsun boş vaktiniz olmasın.