Gönderen Konu: Saç kıran Sakal kıran Tedavileri  (Okunma sayısı 2119 defa)

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Saç kıran Sakal kıran Tedavileri
« : 08 Şubat 2019, 13:08:34 »
Arkadaşlar aaç kıran yada sakal kıran olup tedavi olup bu hastalıktan kuttulan var mı? Eğer aranızda bu durumu yaşayan arkadaşlar varsa lütfen nasıl tedavi olduklarını neler uyguladıklarını yazssınlar yada bu konuda bilgisi olanlar. Bu sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olucaktır.

Saçsız_Kral

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç kıran Sakal kıran Tedavileri
« Yanıtla #1 : 08 Şubat 2019, 17:11:52 »
Arkadaşlar aaç kıran yada sakal kıran olup tedavi olup bu hastalıktan kuttulan var mı? Eğer aranızda bu durumu yaşayan arkadaşlar varsa lütfen nasıl tedavi olduklarını neler uyguladıklarını yazssınlar yada bu konuda bilgisi olanlar. Bu sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olucaktır.

Evet hocam saçkıranı kendi yöntemlerimle bertaraf etmiştim.Saçları kazıtıp sarmısak sürmüştüm.Kısa süre içinde o alan iyileşmişti.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 08 Şubat 2019, 17:17:36 »
cıldde beyazlama oldumu pekı saç kıranla bırlıkte ?
Global Moderator

Roninn3

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 08 Şubat 2019, 17:40:11 »
Saçkıranın tedavisi bulundu diyorlar kesin olarak ama ne kadar doğru bilmiyorum hatta bir iki sene önce televizyonlarada çıkmıştı.

Saçsız_Kral

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 08 Şubat 2019, 17:52:52 »
cıldde beyazlama oldumu pekı saç kıranla bırlıkte ?

Biraz olmuştu sanırım abi hatırlayamadım.

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 08 Şubat 2019, 17:53:53 »
Biraz olmuştu sanırım abi hatırlayamadım.
Bu alopecia areata mı ? Eğer oysa inanılmaz şanslısınız

Saçsız_Kral

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 08 Şubat 2019, 18:00:54 »
Bu alopecia areata mı ? Eğer oysa inanılmaz şanslısınız

Bu konuda pek bir bilgim yok dostum.Ufak bir alandı zaten fındık büyüklüğünde gibi.

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 08 Şubat 2019, 18:04:30 »
Bu konuda pek bir bilgim yok dostum.Ufak bir alandı zaten fındık büyüklüğünde gibi.
öyle başlıyor zaten inanılmaz şanslısınız.

hulio

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : 08 Şubat 2019, 21:46:55 »
Sakal Kıran için dermatolog Prof hocaya gitmiştim
1 gün minoxidil %5 sprey diğer gün Sadbe roll on yazmıştı. Dönüşümlü kullandım.
Dermoskin bioton kompleks hap verdi.
Uzun süre kullandim. Sonra yavaş yavaş çıkmaya başladı
Şu an iyi. Birde stressi engellemek lazım

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 08 Şubat 2019, 21:52:17 »
Saçkıran hastalığı hakkında bilmemiz gereken önemli şey sinsi hareket eden ve belirtilerini hemen net bir şekilde gözlemleyemediğimiz bir saç hastalığı olması. Söz konusu saç dökülmesi olduğu için genel algı saçkıranın stres ve psikolojik travmalar yüzünden oluştuğudur. Ancak bu doğru değil. Saçkıran neden oluşur? Saçkıran, tenimize bulaşan ve hızla yayılan bir tür mantarın sebep olduğu bir saç hastalığıdır.

Saçkıran bir mantar hastalığı olduğu için bulaşıcıdır. Dolayısıyla kolaylıkla bulaşabilir. Mantar enfeksiyonunu barındıran bir hastadan bir başka vücuda kolaylıkla aktarılmaktadır. Dolayısıyla özellikle tırnak makası ya da bıçak gibi hijyen konularında bulaşma riskine karşı önlemler alınmalıdır.
Global Moderator

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 08 Şubat 2019, 23:51:28 »
Kortizon içeren bir iğne... kesin çözüm.. ismini öğrenir yazarım .

musab

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 11 Şubat 2019, 13:36:16 »
Yaklaşık 10 sene önce Saçkıran'ın dibini gördüm arkadaşlar şöyleki;

Saçlarımın yarısını, kaşlarımı sakallarımı hatta gögüs bölgemde bile bozuk para şeklinde dökülmeler oldu.

Yamalı bohça gibi gezdim 2-3 sene kadar, sürekli şapka takarak gizlemeye çalıştım. Allaha şükürler olsun kurtuldum ama,

10 yıl geçmesine rağmen stres yaptığım, üzüntü yaşadığım dönemlerin hemen arkasına sadece sakalımın bir bölgesinde ufakta olsa nüksediyor, sonra geri çıkıyor.

Tedavisine gelince; normal hastanelerde genelde kortizonlu krem ,losyon verip gönderiliyor kısa bi süre çıkıyor ama tekrar dökülüyor

Daha sonra özel hastanere gitmeye başladım orada iğne tedavisini gördüm onlarda geçici bir çözüm oldu.

Ara ara saçlı deriyi jiletle çizip sarımsak kullandığım oldu.

Aktarlardan alınabilecek kullanılabilecek her şeyi kullandım stres için antidepresan özelliğe sahip sarı kantaron kullandım mesela bitkisel yağlar sabunlar falan filan

Bu arada yine aktarlardan alınan sirke ruhu diye birşey var, makasa pamuk  sarmak suretiyle saçlı dökülen bölgelerde gezdirdim, saç derisini kızartıp yara yapıyor ve alttan kabukla birlikte saçlar geliyordu, ama çık can yakıcı bişey. bence sadece tek bir noktada bozuk para şeklinde dökülme varsa yapılabilir ama çok riskli ve can yakan birşey kendi başınıza sakın denemeyin.

Bence Türkiyenin en iyi hastanelerinden Hacettepe hastanesinin özel bölümüne gittim, Prof a 10 sene önce muayene ücreti 200 lira verdiğimi hatırlıyorum bir tane alet ile saçlarıma baktı köklerin kafamda mevcut olduğunu  ilaç ile tedavi edilmesi gerektiğini söyledi ne kullandım hatırlamıyorum ama faydasını gördüm bi süre sonra tekrar dökülmeye başladı.

Bu hastalığı yaşayan arkaşlara şunu söyleyebilirim, ümitsizliğe kapılmayın saçlarınızı ebideyyen kaybetmiş degilsiniz, kökleriniz mevcut,

Bana kalırsa her ne yaparsanız yapın bu hastalığın bir kuluçlama süresi var 1-2 yıl o zaman zarfında sabredeceksiniz o kadar. ama yinede şifanızı arayın. ruh durumunuzu düzeltmeye çalışın, aynanın karşısına geçip saaatlerce kendinizle uğraşmayın. bir meşgaleniz olsun boş vaktiniz olmasın.

bezgin baykuş

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #12 : 10 Ekim 2020, 18:43:34 »
merhaba arkadaşlar sakalımda 3 yerde büyükçe boşluklar oluştu. 8-9 aydır bu şekilde. saçımda da vardı ama bi ay boyunca dermarollerı bölgeye kızartıcak şekilde sürdüm ardından da sarımsak sürdüm epey acı verdi ama şükür ki geçti saçımdaki boşluk yani saçkıran. ama sakalımda ki boşluklar geçmedi. bu konuda  önerisi olan varsa tavsiyelere açığım.

gsliahmet

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #13 : 03 Kasım 2024, 22:25:35 »
merhaba arkadaşlar sakalımda 3 yerde büyükçe boşluklar oluştu. 8-9 aydır bu şekilde. saçımda da vardı ama bi ay boyunca dermarollerı bölgeye kızartıcak şekilde sürdüm ardından da sarımsak sürdüm epey acı verdi ama şükür ki geçti saçımdaki boşluk yani saçkıran. ama sakalımda ki boşluklar geçmedi. bu konuda  önerisi olan varsa tavsiyelere açığım.

hocam sakalınız geçtimi geçtiyse nasıl geçti söyleyebilirmisiniz
  • Yaşınız 30

Facebook Twitter Instagram