Ben 40 lı yaşların başındayım. Üniversite yıllarında saçlarım genellikle hep uzundu. Ara ara bunalıp kısacık kestirir sonra yine uzatırdım. Kelleşme sürecinde saç uzama hızı düştükçe ve saçlar uzadığında o eski dolgunluğunu kaybettiğinde daha kısa tutmaya başladım. jöle, saç spreyi, briyantin vs gibi kimyasalları neredeyse hiç kullanmadım. Ünv arkadaşlarımdan, instagramdan, facebook' tan takip ettiklerim yada stalkladıklarımdan bazılarında hala çalı gibi saçları olan var. İnsanın hiç mi dökülmez saçı arkadaş! Dökülmüyor işte. kimisinin saçlar yerinde ama yarısı beyaz. Bu iş piyango gibi birşey. Sizin gündeminizi meşgul eden, hayatınızın bir kısmına hakim olan bir sorun, bir başkasının hiç yaşamadığı bir durum. Kellik ayıplanacak birşey değildir. Bir insan kişisel bakımına dikkat etmez, dişleri sarıdır, ağzı kokar, vücudu ter kokar, pasaklıdır, giyimi kuşamı özensizdir bunlar eleştirilebilir ama kel olduğu için insanları küçümser yada bu özellikleri ile ön plana çıkarmaya çalışırsanız aklı mantığı yerinde biri birgün gelir sizi öyle bir lafla yerin dibine sokar ki mağmadan hava durumu paylaşırsınız. Ergenlik çağında en büyük derdim kocaman laz burnumdu, şu an zerre umrumda değil. Saç ekimi düşünen bir insan etrafa güzel gözükebilmek için değil kendini görmek istediği, mantığının benimsediği bir görünüşe yaklaştırmak için ektirmeli. Saçlarınız fiyakalıdır ama kızlar başka bir şeyinizi beğenmeyebilir yada kimi kızlar da kelleri karizmatik bulur. Benim hiç dökülme sorunu olmayıp dazlak gezen tanıdıklarım da oldu. 5 yaşında çocuğum bana "baba eski, uzun saçlarını özlüyor musun" dediğinde ona "hayır özlemiyorum, çünkü saçlarım uzun ve gürken sen yoktun" dedim. Hayat bazı şeyleri verirken bazılarını da alır. Her kafaya, saç yoğunluğuna gidecek bir saç şekli illaki vardır. "sen niye saç ektirdin" derseniz etrafımda bir kaç kişinin başarılı ekimlerini görünce heveslendim. Bir de yağmur yağmaya başladığında bunu ilk anlayanlardan olmaktan sıkılmıştım.😂