Gönderen Konu: Stres ve Saç dökülmesi  (Okunma sayısı 2853 defa)

mazaka

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Stres ve Saç dökülmesi
« : 07 Şubat 2019, 22:31:41 »
Arkadaşlar Merhaba,

Ben ne zaman strese girsem eş zamanli olarak saç diplerim kaşınıyor ve ardından saclarim dökülmeye başlıyor. Ama misal 5 , 6 ay hiç stres yaşamasam dökülme yok denecek kadar az. Sizlere sormak istediğim bu şekilde  strese girdiğinde saç dipleri kaşınan ve akabinde dökülme yaşayan var mi ? Veya bana yardimci olabilecek fikir verebilecek varsa çok sevinirim.

My Precious

• Hero Member
Ynt: Stres ve Saç dökülmesi
« Yanıtla #1 : 07 Şubat 2019, 22:36:09 »
10 ay önce saçımın açıldığını öğrendim o günden bu güne dek her gün saç çizgime baktım bakıyorum diyeceğim şu strest dökülmeyi  hızlandırmıyor alakası yok kardeşim sadece hormonal dht saçlarını yiyor işte

Killertuu

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #2 : 08 Şubat 2019, 03:34:28 »
Keljustine katilmiyorum , stress saci döküyor benim vertex bölgem 1 senedir seyrekmis bunu fark etmemistim ve esimde bunu bana söylememis üzülmeyim diye ama bi arkadas bunu bana söyledi ve kendi gözümle gördümde panik ve stess yaptim ve 2 hafta icinde ön bölgemde seyreklesti ,

Saçsız_Kral

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 08 Şubat 2019, 09:50:26 »
Stres saçlar dahil vücudun her yerini olumsuz olarak etkiliyor malesef.

Dennis23

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 08 Şubat 2019, 10:30:14 »
Stress saçi kesinlikle dökuyor,bunu kendi isimden biliyorum onceden agir bir iste çalisirken hic saclarim dokulmezken,simdi ise daha rahat bir isteyim ama daha fazla stress ustundeyim ve uzun vadede çalisildiginda benm gibi 3-4 sene icerisinde saçlarinizin dokuldugunu goruyorsunuz,5 6 ay icinde anlasilmaz o saç dokulmesi ama tek bildigim benm saçlarim stressten dökuldugudur.

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 08 Şubat 2019, 10:32:26 »
Keljustine katilmiyorum , stress saci döküyor benim vertex bölgem 1 senedir seyrekmis bunu fark etmemistim ve esimde bunu bana söylememis üzülmeyim diye ama bi arkadas bunu bana söyledi ve kendi gözümle gördümde panik ve stess yaptim ve 2 hafta icinde ön bölgemde seyreklesti ,
2 haftada gözle görülür bir dökülme olamaz sizin saçlarınız zaten dökülüyordur ama farkında değilsinizdir.
Stresin saç dökülmesi ile gerçekten alakası yok böyle bir bağlantı kuramazsınız.Saçın dökülme nedeni hormonal bilimsel olarak bu tarz ifadeler doğru değil   bizim halkımızın genel özelliğidir bu kepeği çıkanın saçı dökülür yok saçını yıkamayanın  saçı dökülür stres saç döker vb.Aynı halk mucizevi yağlar ve karışım ile saç dökülmesini önleyeceğini söyler.
Sizin dökülmeniz 2 haftalık değildi çünkü en en en agresif dökülmelerde bile böyle bir durum söz konusu değildir alopecia areata da dahi bile

Duyarli

• Full Member
« Yanıtla #6 : 08 Şubat 2019, 12:12:44 »
Stres saç döker ama seyreltecek kadar değil. Kökün incelmesi yada yok olması için minyatürizasyon döneminden geçmesi yani dht baskısı altından olması gerekir

emretasdemir

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 08 Şubat 2019, 12:38:24 »
Stres eğer saçlar incelmisse bu süreci hızlandırıyor buna eminim ama eğer genetik bir durum yoksa dokse bile geri çıkar o yüzden en iyisi stres yapmamak

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 08 Şubat 2019, 13:06:16 »
Stres saç döker mi bence saç da döker stres in her şeye zararı var gerginlik kasılma semtonları.
Üzüntü de aynı şekil de  insanın bir günde üzüntüden saçları beyazlayabilir saç kıran olabilir sakal kıran olabilir.
Global Moderator

dinodin11

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 11 Şubat 2019, 21:43:50 »
Saç dökülmesinde stresin rolü artık bilinmektedir. Kişinin ruh sağlığını olumsuz anlamda etkileyen stres, sadece kişiyi değil, kişinin çevresini de aynı şekilde etkileyebilmektedir. Kişisel problemler, maddi sıkıntılar, yoğun iş temposu, trafik ya da basit bir dedikodu bile kişiyi hemen strese sokabilir.

Yapılan araştırmalar, stresin birçok hastalığa sebebiyet verebildiğini ya da hastalıkların ilerleme seyrini hızlandırabildiğini göstermiştir. Depresyon, şizofreni ve panik atak gibi birçok psikolojik rahatsızlığın yanı sıra; saç dökülmesinde stresin rolü ise fiziksel rahatsızlıklardan sadece bir tanesidir.

Stresin saç kökleri üzerindeki en bilinen örneğini Türk filmlerinde izlemişizdir. Üzüntüden dolayı saçları bir gecede bembeyaz olan aktörleri bol bol gördük. Ama bu bilimsel olarak doğru değildir. Doğrusu, kişi stresten dolayı renkli saç köklerini kaybeder. Yani, stresten dolayı saçlar bir gecede beyazlamaz, aksine dökülür. Saç köklerinin zayıflamasına ve hızlı bir dökülme sürecine girmesine sebep olan stres, uzun süre devam ettiğinde kolay kolay geri dönüşü olmayacak durumlara sebebiyet verebilmektedir. Bununla birlikte saç dökülmesinde stresin rolü birçok kere araştırılmış ve farklı tedavi yöntemleri geliştirilmiştir.

“Saç dökülmesinde stresin rolü cinsiyet ayırt etmez. Yani, kadınlarda ve erkeklerde de görülebilir.”

Özel bir hastalığı ya da genetik bir yatkınlığı olmadığı halde bazı kişilerin kellikle veya saç dökülmesiyle mücadele ettiğine şahit olabilirsiniz. Belli bir beslenme sorunu yoksa, bu kişilerin yoğun stres altında olup olmadığına bakılması gerekmektedir çünkü stres saç köklerinin güçlerini yitirmesine ve hızla dökülmesine sebep olur.

Kronik stres konusunda çok dikkatli olmak gerekmektedir. Gün içerisinde değişik sebeplerden dolayı stres yaşarız. Eğer bunu bir karakter ya da mizaç haline getirirsek, kısa zamanda bünyemiz zarar görebilir.  Saç dökülmesi sebepleri arasındaki stresin rolü ise saçlarda zayıflama ve dökülme şeklinde görülebilmektedir. Kendi sağlığımız ve dış görünüşümüz için stresli ortamlardan uzak durmalı, sakin ve huzurlu ruh halini korumalıyız. Yoğun iş temposu da insanları strese sokabilen ve saç dökülmesinde stresin rolü olan bir diğer faktördür.

Kronik Stres Saç Dökülmesini Hızlandırır

Saç dökülmesi yaşayan kişi, doktor tarafından belirlenmiş hormonsal, genetik ya da bir hastalık kaynaklı sebebi yoksa, bünyesinde stres yaratan şeyleri hayatından çıkarmalıdır. Kişinin ruh halini hızlı bir şekilde olumlu yönde değiştirmeyi öğrenmesi, sağlık ve estetik açısından kişiye olumlu katkılar sağlayabilecektir.

Genetik kaynaklı saç dökülmelerinde en etkili tedavi yöntemi saç ekimidir.

Küçüklü büyüklü birçok olumsuz etkiye sahip olan stresten korunmak o kadar da kolay olmayabiliyor. Hayatın her alanında stres ve gerginlik için ortaya çıkan sebeplerden uzun süreli olarak korunabilmek için alınabilecek basit önlemlerin yanı sıra yaşam tarzımızı ve bakış açımızı değiştirmek gibi büyük ve köklü hareketler almak gereklidir.

Bununla birlikte, basit görünen küçük değişiklikler ve önlemler, saç dökülmesinde stresin rolü nü azaltacaktır.

musab

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 12 Şubat 2019, 08:47:55 »
Aşırı ve yoğun stres, üzüntü dönemlerinde vucudumuz bazı hormonlar salgılıyor, buda damar tıkanıklığı damar büzüşmesine neden oluyor.

Zaten hdt den dayak yemiş saç kökleri üstüne tamarlar büzüşüp beslenemediği için dökülmeyi hızlandırıyor.

Şirkette çalıştığım bir abimiz, trafik kazasında oğlunu kaybetmiş, sabaha kadar sakalı beyezlamış, üstelik sakalını ortadan ikiye bölün sağ tarafı beyaz, sol tarafı siyah.

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 12 Şubat 2019, 21:17:32 »
Aşırı ve yoğun stres, üzüntü dönemlerinde vucudumuz bazı hormonlar salgılıyor, buda damar tıkanıklığı damar büzüşmesine neden oluyor.

Zaten hdt den dayak yemiş saç kökleri üstüne tamarlar büzüşüp beslenemediği için dökülmeyi hızlandırıyor.

Şirkette çalıştığım bir abimiz, trafik kazasında oğlunu kaybetmiş, sabaha kadar sakalı beyezlamış, üstelik sakalını ortadan ikiye bölün sağ tarafı beyaz, sol tarafı siyah.
O adam kelmi ?

musab

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 13 Şubat 2019, 10:10:13 »
kel sayılmaz, norwood 1 , vertex de çok az açılma var 50 yaşında.

My Precious

• Hero Member
« Yanıtla #13 : 13 Şubat 2019, 13:44:08 »
kel sayılmaz, norwood 1 , vertex de çok az açılma var 50 yaşında.
Demekki stres saçı dökmüyormuş hocam.
Bizim halkımızın dediğim gibi genel özelliği hep bir neden ararlar  o adam ölümden de dönse kelliğe gitmeyecek stres kanser yapar o adamın saçını dökmez genetiği sağlam her şey genetik

musab

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 13 Şubat 2019, 15:33:38 »
Kardeşim zaten saçlar "Genetik olarak dökülmeye kodlanmamışsa" stres direk saç dökmez, norwood unu çıkarmaz yani.  Şayet  vitamin eksikliği ve stresten kaynaklı bi saç dökülmesi yaşamışsa, yaşanan durum ortadan kalktıktan sonra saçlar tekrar çıkar.

Ama bir insanın gelecekte saçları dökülmeye kodlanmış sa stres saç döker (yani süreci hızlandırır).

Facebook Twitter Instagram