Gönderen Konu: Çağlar Yılmaz, 4500 greft' lik saç ekimi  (Okunma sayısı 16274 defa)

Derinmai

• Jr. Member
  • **
Çağlar Yılmaz, 4500 greft' lik saç ekimi
« : 05 Şubat 2019, 01:23:15 »
Merhaba arkadaşlar, İstanbul' da yaşıyorum. 41 yaşındayım ve 4 ocakta 4500 greftlik saç ekimi yaptırdım. Ön alana 1500, vertex bölgesine ise 3000 greft. Ne yazıkki çok fazla araştırmadan saç ekimini beğendiğim bir arkadaşın yaptırdığı ekibe kelleyi emanet ettik. Sizlerden yorumlarınızı isteyeceğim. Şuanki gündemim ektirdiğim saçlarım değil donör bölgemin hoyratça talan edilmiş olması. Bu mesajda ilk 10 günlük sürecin fotoğrafları olacak.

Derinmai

• Jr. Member
  • **
Donör bölgesinin iyileşme süreci
« Yanıtla #1 : 05 Şubat 2019, 01:30:46 »
Donör bölgesinin haftalık değişimi. Neden bazı ekimlerde donör alımı homojen yapılırken bazılarında (benimki örneğin) dar bir alandan keskin hatlarla alım yapılıyor? Sizce ne zaman kapanır, süreci nasıl hızlandırırım? Saygılar.

Trablons

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: 4500 greft' lik saç ekimi 1. Ay
« Yanıtla #2 : 05 Şubat 2019, 01:39:15 »
dostum, planlaman bence çok güzel olmuş.o öndeki az kalan saçlar da gider.saç çizgini geriden almaları çok akıllıca.şimdilik her şey güzel gözüküyor ve öyle devam eder umarım.hayırlı olsun.

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Ynt: Çağlar Yılmaz, 4500 greft' lik saç ekimi 1. Ay
« Yanıtla #3 : 05 Şubat 2019, 01:50:32 »
Ekiminiz hayırlı olsun umarım güzel bir sonuc alırsınız dökülme ve seyrek alana bakılır ise ben planlamayı çok doğru bulmadım acıkcası ön ön hattın gerisi ve orta bölge çok seyrek kalıcak gibi umarım sizi mutlu eder ama. önden arkaya doğu oturaklı bir ekim daha sonra 2 seansta tepe yapılsa daha doğru olurdu donör durumuna göre çünkü orta ve ön hattın gerısınde çok saç yok o saçlarda dökülürse kötü bir görüntü olur
« Son Düzenleme: 05 Şubat 2019, 02:00:19 Gönderen: Hintell »
Global Moderator

Derinmai

• Jr. Member
  • **
Ynt: 4500 greft' lik saç ekimi 1. Ay
« Yanıtla #4 : 05 Şubat 2019, 01:52:12 »
dostum, planlaman bence çok güzel olmuş.o öndeki az kalan saçlar da gider.saç çizgini geriden almaları çok akıllıca.şimdilik her şey güzel gözüküyor ve öyle devam eder umarım.hayırlı olsun.
Temennileriniz için çok teşekkür ederim. Saç çizgimin geriden başlamasını arkaya maksimum sayıda ekim yapılabilmesi için istedim ama tepedeki kökler konusunda da çok umutlanmamaya çalışıyorum. Zaten eken arkadaş ta kanalı açarken kafa derin çok sert deyip durmuştu. Hayırlısı diyelim.

Derinmai

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #5 : 05 Şubat 2019, 02:00:50 »
Ekiminiz hayırlı olsun umarım güzel bir sonuc alırsınız dökülme ve seyrek alana bakılır ise ben planlamayı çok doğru bulmadım acıkcası ön ön hattın gerisi ve orta bölge çok seyrek kalıcak gibi umarım sizi mutlu eder ama. önden arkaya doğu oturaklı bir ekim daha sonra 2 seansta tepe yapılsa daha doğru olurdu donör durumuna göre çünkü orta ve ön hattın gerısınde çok saç yok o saçlarda dökülürse kötü bir görüntü olur

teşekkür ederim. Kısmet olursa ikinci bir seans daha düşünüyorum. Bu ekimin sonucuna göre bir iki yıl içindeki dökülme seyrine göre karar vereceğim. Yalnız donör bölgesi konusunda fikirlerinizi özellikle bekliyorum.
« Son Düzenleme: 05 Şubat 2019, 02:01:38 Gönderen: Hintell »

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 05 Şubat 2019, 02:03:31 »
tam anlıyamadım donör bölgenızı saçlar fazla uzun ince mi donör bölgesındeki saç yapınız ?

anladım 2 seans düşünüyorsunuz ama önden arkadaya ilk planlamanızda çok daha doğru olurdu ekimcilerin %90 bu sekılde planlama yapmaz sanmıyorum çağlar bey hangi mantık üzerinden yaptı bu planmayı ?  tepeye bu kadar greftı rıske etmemek gerekırdı ılk ekımde diye düşünüyorum ben sonuçta açıklık fazla

Global Moderator

Derinmai

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #7 : 05 Şubat 2019, 17:12:37 »
Donör bölgesinin son hali böyle. Bugün 32. Gün bitti. Soldaki flaşlı, sağdaki doğal ışık. Fitil şeklinde boşluklar var. Bunlar uzadıkça bir miktar kapanır diye umuyorum ama alım yapılan bölgeyle yapılmayan bölge arasında ciddi bir çizgi var, bu nedenle arkaları eskisi gibi 3-5 numaraya vuramayacağım sanırım. Bir de diplerden hala saç geliyor sanki. Sivilcelerin  dibinden saç gelir mi? Ekim alanında kaşıntı pek yok ama döner bölgesi zaman zaman deli gibi kaşınıyor.
« Son Düzenleme: 05 Şubat 2019, 17:20:40 Gönderen: Derinmai »

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 05 Şubat 2019, 17:14:45 »
alınan bölgelere bakılır ise  çok homojen bir alım yapmamışlar gelişi güzel bir alım gibi duruyor  ama  6 ay gıbı bır surede donör çok daha ıyı sekılde toparlayacaktır henuz cok erken
Global Moderator

Murat_T

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 05 Şubat 2019, 17:35:07 »
geçmiş olsun aynı zamanda allah sabır versin .doner bölge gerçekten kötü durumda umarım tez zamanda kendine gelip düzelir hoyratça mikromotor kullanmanın alametleri bunlar ne yazıkki.

byburkay

• byburkay
  • Hero Member
« Yanıtla #10 : 05 Şubat 2019, 18:03:19 »
Merhaba
Dönor düzelir merak etme ,6.aya kadar kendine gelir.

Ön çizgiyi geriden almak mantıklı olmuş ama vertexe neden o kadar ağırlık verildi ki anlamadım .
Ortada kendi saçlarınız örtücülük sağlamayacak gibi , ekime gelecek olursak bunu zaman gösterecek.

Hayırlısı olsun takviye kullanmiyorsan eğer başlaman lazım

Derinmai

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #11 : 06 Şubat 2019, 01:21:38 »
Aslında saç ektirmeye karar verdiğimde hedefim kademeli olarak saçlarımın sıklaşmasını sağlamaktı ve bu yüzden homojen bir ekim istedim. Yani önden bakışta sık bir saç görünümüne sahip olup arka tarafın açık olması beni rahatsız edecekti. Ekime tepe bölgesinden başlanınca 3000 greft burda bitti. Kalan 1500 greft'  te anca öne yetti. Takviye olarak önerileriniz nelerdir? Gerçi bir dermatologa görünmek te istiyorum ama şu aşamada her türlü görüş ve tavsiyeye ihtiyacım var. Teşekkürler.

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 06 Şubat 2019, 01:29:36 »
Donör eywallah mikromotor 4500 greft zayıf ense vs... o planlama hiç olmamış? Ön ortadaki saçlarınız zaten zayıfmış, olanların büyük bir kısmıda şoka dayanabilecek kalitede değil gibi gözüküyor. Hadi biz yanlış gördük hiç kayıp yaşamadınız hepside çıktı... bende sonuç yine mutlu etmeyecek ön çizgiyi besleyecek kadar sac yokki hemen arkasında. 2. Ekim banko bence zaten sizde düşünüyorsunuz belliki, keşke ön ve hemen arkası 2 vertex 2. Seans olarak planlansa idi.

Derinmai

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #13 : 06 Şubat 2019, 02:18:02 »
Ne yazık ki bazen böyle kazalar olabiliyor. Belki peşin hüküm vermek için çok erken ama seçme şansım olsaydı bu işlere hiç bulaşmamış, ense saçları kuvvetli bir kel olarak kalmayı tercih ederdim sanırım. En azından doğal, kabul edilebilir, toplumun ciddi bir kesiminde rastlanan erkek tipi saç dökülmesine sahip sıradan bir birey olarak yaşayıp giderdim. Ama şu aşamada ensesi de dramatik bir şekilde seyrelmiş planlaması ofsayt bir ekimle "keşke" diyorum. Belki burayı geç fark etmiş olmamdan, verteks ekimlerinin sona bırakılması gerektiğini çünkü bu bölgedeki kanlanmanın öne göre daha zayıf, kafa derisinin daha kalın ve sert olduğunu, bu yüzden başarı oranının düşük olduğunu, yine bu bölgede dar alanlar içinde kendine has özel kavisli ve açılı saç şekilleri olması gerektiğini ki bunu ancak çok deneyimli ve becerikli hekimlerden başkasının yapmaması gerektiğini geç öğrenmiş bulunuyorum. Belki bu plansızlığımdan dolayı geri dönüşü imkansıza yakın bir sonuçla karşı karşıya kalacağım için forum bana faydalı olmayacak ama bakarsınız saçları benimkine benzer şekilde dökülmüş ve benimki gibi bir hayali olan bir olası kurban bu yazdıklarımı okur da aynı hataya düşmez ha ne dersiniz?

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 06 Şubat 2019, 09:16:31 »
Ne yazık ki bazen böyle kazalar olabiliyor. Belki peşin hüküm vermek için çok erken ama seçme şansım olsaydı bu işlere hiç bulaşmamış, ense saçları kuvvetli bir kel olarak kalmayı tercih ederdim sanırım. En azından doğal, kabul edilebilir, toplumun ciddi bir kesiminde rastlanan erkek tipi saç dökülmesine sahip sıradan bir birey olarak yaşayıp giderdim. Ama şu aşamada ensesi de dramatik bir şekilde seyrelmiş planlaması ofsayt bir ekimle "keşke" diyorum. Belki burayı geç fark etmiş olmamdan, verteks ekimlerinin sona bırakılması gerektiğini çünkü bu bölgedeki kanlanmanın öne göre daha zayıf, kafa derisinin daha kalın ve sert olduğunu, bu yüzden başarı oranının düşük olduğunu, yine bu bölgede dar alanlar içinde kendine has özel kavisli ve açılı saç şekilleri olması gerektiğini ki bunu ancak çok deneyimli ve becerikli hekimlerden başkasının yapmaması gerektiğini geç öğrenmiş bulunuyorum. Belki bu plansızlığımdan dolayı geri dönüşü imkansıza yakın bir sonuçla karşı karşıya kalacağım için forum bana faydalı olmayacak ama bakarsınız saçları benimkine benzer şekilde dökülmüş ve benimki gibi bir hayali olan bir olası kurban bu yazdıklarımı okur da aynı hataya düşmez ha ne dersiniz?

Örnek olması açısından güzel bir konu ve bu konu hakkındaki hassasiyetin için teşekkür etmek isterim .
Ense çok çok kötü değil, düzelecektir merak etme...
Ekim planlamasının kötü olması aslında kümülatifte çok birden ifade etmiyor eğer 2.ekimi düşünüyor isen. Sadece riskini arttırıyor. Zaten bu açıklık tek seferde kapanmayacaktı. Riski azaltmak adına önce on taraf 2.ekimde vertex ve olaki ön taraftaki boşluklar olması halinde minik revizyon yapma şansınızda olacaktı.
Şuan için çok bir kayıbınız yok.. olumsuz düşünmek için erken sadece planlama yanlış önce önem taşıyan alanların yapılması verteksin gerekirse sakal destegi ile tamamlanması daha matematiksel bir planlama olur idi.
Süreci takipteyim . Umarım biz yanılırız, 2.ekime bile gerek kalmaz.

Facebook Twitter Instagram