Leo selamlar, senin donör bölge bayağı bir kıyıma uğramış, sanırım Zekeriya Kul'da bakıyor donör çok sağlam iyice işçiliği elden bırakıyor, hemşiresi olsa ona pay çıkaracağım ama bütün ekimi de kendi yapıyor, bir de anlatıldığına göre ukalalık yapıyormuş yok işte benim işimi bana öğretmeyin falan diyormuş hasta yorum yapınca o yüzden kendisini pek tercih etmiyorum ama bir gerçek var hiç değilse ektiği saçlar çıkıyor başkaları gibi değil tabi şunu da unutmamak lazım ona göre de ücret oluyor, senin ekimin özelinde de tam eski halinin net fotolarını göremedim ama şakaklar şu an da iyi gözüküyor açıkçası tabi sen daha iyi bilirsin tam durum ne ama hiç değilse ekilen saçın çıkmaması durumu yok sen nasıl değerlendiriyrosun zekeriya kul ekimini ? 10 üzerinden kaç verirsin mesela nerelerden puan kırarsın hocaya?
Selamlar Vincenzo, ekim öncesi ve sonrasi fotolari zaten konuda mevcut. Daha önce degerlendirmelerimi yazmistim, ama senin icin buraya kopyalayim daha önceki yazdiklarimi, zaten hala ayni düsüncedeyim:
Olumlu yönleri: Saç'ın açısı, yönü ve ektiği saçların çıkması ( 5.5 ayda yüzde 40% civari sac cikti)
Olumsuz yönleri: Donör bölgesinden orantısız sac alımı, sac çizgisini zig-zaglı yapması ve saç ön cizgisine coklu greftler ekmesi.
Ayrıca operasyondan önce herhangi bir test yapılmıyor, saç kalınlığı yada donör bölgesinde ne kadar rezerv greft oldugu falan hesaplanmıyor. Ekim yapılacak alanın büyüklüğü, cm2 de ne kadar saç ekilmesi gerektiği ve normalde diğer saç olan bölgelerde cm2 de ne kadar saç olduğu falan hesaplanmıyor.
Sac cizigisini düz olarak ciziyor, sonra operasyon sirasinda degistiriyor. Ben mesela sac cizgisinin degistirildigini kafaya narkozuda yiyince pek farkedemedim. Ancak eve gidince fark ettim. Operasyonun ikinci günü sac cizgisini düzeltmesini istedigimde, eger düzeltirse dogal gözükmeyecegini o nedenle böyle olmasi gerektigini söyledi, bende doktordan daha iyi bilecek halim yok diye birsey demedim ama sonuc ortada. Asagida ekledigim OP öncesi fotoya bak, en asagidaki kahverengi kalemle cizilen sac cizgisi benim kendimin cizdigi, sonrasinda kendisi hakli olarak sac cizgisinin o kadar asagida olmamasi gerektigini söylerek, silik halde gözüken mavi düz cizgiyi cizdi, sonrasinda operasyon sirasinda ise onun hemen biraz üstüne o zigzagli cizgiyi cizmis.