Merhaba arkadaşlar. Öncelikle bu foruma emeği geçen herkese minnettarım ve teşekkür ederim. 4000 greft Saç ekimi yaptırdım ve yaklaşık 120 gün oldu. sizinle bu periyodu paylaşmak istiyorum ve ekimin güncel durumuyla ilgili herkesin ve bilhassa görmüş geçirmiş arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
Öncelikle hemen şunu da belirteyim bu paylaşımı yapmak İçin 4 ayın bitmesini bekledim çünkü ondan önceki yorumlar hep biraz havada kalacaktı. Benim buradaki tecrübeli arkadaşların paylaşımlarından öğrendiğim, bir yorum İçin 4 ayın bitmesi gereklidir. Gelelim ekimi nerede yaptırdığıma; bunu şimdi değil 6. Ayın sonunda söyleyeceğim. Bu yolun daha mantıklı olduğunu düşünüyorum hem bi heyecan olur iyi olur bence:)
Şimdi gelelim bu süreçte yaşadığım olaylara;
-ekim öncesinde doğallığın ve sıklığın benim için en önemli şeyler olduğunu söyledim bu yüzden saç çizgisinin biraz geriden başlamasını ben istedim. Hoca da bu şekilde daha doğal olacağını söyledi.
-ekim rahat geçti fakat yorucuydu. Bunun yanısıra saç köklerimin iyi durumda ve çoklu olduğu söylendi alım sırasında, kanama aşırı olmadı yani herşey yolundaydı.
-ekimi il dışında yaptırdım ve araçla döndüm ( aracı başkası kullandı) ve klima falan açmadım mikrop kapmasın diye, ki bence farklı şehirde yaşayanlar eğer özel araçla gideceklerse kesinlikle biri olsun aracı kullanacak
-öncelikle ekim yaptıracaklar bilsin ki ilk 10 gün kafanız falan ağrıyabilir morarabilir evet çok da ağrıyabilir korkmayın normal benimki ağrıdı bayağı alnım da biraz morardı
-ekimin 4. Günü aşağıda göreceğiniz şekilde bir iltihap sorunu oldu duştan sonra kendi kendine patladı. Daha sonra hocayı Aradım ve iltihap olduğunu söyledi aracın klimasından olabileceğini belirtti ancak aracın klimasını açmadığımı söyledim herneyse bunu aracın klimasını açmayın ekimden sonra demek için anlattım. Hoca başka iltihap olduğu düşünülen yerleri çizdi bunları patlatmam gerektiğini söyledi ben de hastanede patlatırdım. Aşağıda göreceksiniz.
-daha sonra son yıkama İçin hocanın yanına gittim. Bu patlatılan yerler kabuklanmıştı. Bunları çıkarttı ve altında saçlar duruyordu. Bu bölgelerde sorun olup olmayacağını sorduğumda Hoca aşağı yukarı yıkamadan sonraki mevcut saçların yüzde 90-95 inin çıkacağını söyledi.
-sonraki süreç normal ilerledi, beslenmeme çok dikkat ettim ayrıca xpecia-b12-d3-biotin vitaminleri kullandım kullanıyorum.
-hocayla şu ana kadarki paylaşımlarımda sürecin olağan ve iyi gittiğini belirtti. Bu arada hoca gerçekten sağolsun şu ana kadar çok ilgili ve yardımcı oldu. Ayrıca insan olarak da bir kötü yanını görmedim. Ama tabiki önemli olan saç ekiminin Nasıl olacağı, iş başka insanlık başka sonuçta:)
Şimdi aşağıda bu sürecin fotolarını paylaşıyorum ve sizlerin çok kıymetli yorumlarınızı bekliyorum. Gerçekten şu an bana sanki süreç çok iyi değil gibi geliyor ama çoğu kişiye öyle geliyor ve belki vehim yapıyorum. Onun İçin sizin değerli yorumlarınıza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim...