Gönderen Konu: Murat Küçüktaş bayan saç ekimi 2000 greft şok dökülme ve mevcut saçlarım hakk.  (Okunma sayısı 27272 defa)

Trablons

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
pedeliza minoksil  biraz zararlı bırakınca vs.
hormonların ile ilgili bir eksiğin varsa o hormonun takviyesini alırsın.atıyorum erkeklerde testosteron hormonu dht ye çevrildiğinde o dht bazı erkeklerin saçlarını döküyor.erkekler dht yi engelleyip testonun büyük bölümünün testosteron olarak kalmasını sağlayan hormon ilacı kullanıyor .

ama kadınlarda hangi maddeyi almak gerekir bunu ancak bir hekim söyleyebilir.saç dökülmen hangi hormondan kaynaklı (eğer hormonel ise ) hangi ilaç iyi gelir doktora soracaksın.dermatolog,mümkünse saç dökülmesi üzerine çalışmalar yapmış bir kişi.

Pedeliza

• Jr. Member
  • **
türkiye'de sanırım satılmıyor ve piyasada sahteleri olabılır kullanıcaksan dıkkatli ol

ama ben bir kadın olarak sana tavsıye etmem kullanmanı bırakınca kendı saçlarını çok zayıflatabılır.
Hormonlarda prob yok endokrinoloji dr na gittim, yabancı kaynaklarda da gelmiş geçmiş kanıtlanmış ilaç minoxil etken maddesi tek çare, saçıma birşey sürmesem yada içmesem (vitamin deposu oldum zaten trablons) bu saçlar yine gitmeyecekmi?
Dermatolog dr mun dediğini hatırlıyorum 10 yıl olarak konuştu yavaş ama kayıp olacak genetik dökülmede bu yüzden minoxil peşine düştüm, kullanan arkadaslarım çok yol katetti. Ama alerji olup bıraktığımdada hintelin dediği gibi diğer saclar da cansızlaştı.. hep kullanmak gerek

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Mesela hintell sen ne yapıyorsun, ve bayanların nasıl koruması gerekiyor muhakkak bir dr görüşü yada bir konuşma biliyorsundur, sevgiler herkese

Finasterid ilaç kullanım talimatlarında da yazar Kadınlarda kullanılmaz diye yani sen kullanamazsın finasterid ama duyduklarım arasında kadınlar şampuanlarına doğum kontol hapı ezip koyuyor yada içince saçlarında güçlenme olduğunu söylüyor tabi ne kadar doğrudur yada faydalıdır bilemem araştırman gerek o yüzden öneride bulunamam minox unda zaten sanırım kadınlar için olanı ayrı olarak hatırlıyorum.
Global Moderator

Pedeliza

• Jr. Member
  • **
Finasterid ilaç kullanım talimatlarında da yazar Kadınlarda kullanılmaz diye yani sen kullanamazsın finasterid ama duyduklarım arasında kadınlar şampuanlarına doğum kontol hapı ezip koyuyor yada içince saçlarında güçlenme olduğunu söylüyor tabi ne kadar doğrudur yada faydalıdır bilemem araştırman gerek o yüzden öneride bulunamam minox unda zaten sanırım kadınlar için olanı ayrı olarak hatırlıyorum.
Teşekkürlerr siz hep yardımcı oldunuz zaten bunu soracağım jinekoloğuma🤗

Pedeliza

• Jr. Member
  • **
pedeliza minoksil  biraz zararlı bırakınca vs.
hormonların ile ilgili bir eksiğin varsa o hormonun takviyesini alırsın.atıyorum erkeklerde testosteron hormonu dht ye çevrildiğinde o dht bazı erkeklerin saçlarını döküyor.erkekler dht yi engelleyip testonun büyük bölümünün testosteron olarak kalmasını sağlayan hormon ilacı kullanıyor .

ama kadınlarda hangi maddeyi almak gerekir bunu ancak bir hekim söyleyebilir.saç dökülmen hangi hormondan kaynaklı (eğer hormonel ise ) hangi ilaç iyi gelir doktora soracaksın.dermatolog,mümkünse saç dökülmesi üzerine çalışmalar yapmış bir kişi.
Şuan minox tekrar dökülmemi artırdı ilk olarak böyle yapıyor, 1 ay sonra bırakmak zorunda kalırsam yine saçlar gder😱yani herkes karşı çıkıyor burda minoxa uzunn süre kullanamayız mı?? Ömür boyu😰 Ve de rogain kadın arıyorum, köpük form? Onuda denemek isterdim link varmı?

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
Teşekkürlerr siz hep yardımcı oldunuz zaten bunu soracağım jinekoloğuma🤗

Rica ederim ne demek elimizden geldiği kadar.
Global Moderator

İzmir1984

• Yeni üye
  • *
Diffüz Alopesili Kadınlarda "Dijital Fototrikogram" ile "Darı Ekstresi, Buğday Tohumu Yağı, L-sistin, Kalsiyum Pantotenat" Formulasyonunun Etkisinin Değerlendirilmesi
Deniz Çetinkünar1, Meltem Önder2
1Özel Batman Dünya Hastanesi, Deri Ve Zührevi Hastalıklar Bölümü, Batman, Türkiye
2Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı, Ankara, Türkiye
Amaç: Bu çalışmada kliniğimize başvuran telogen effluviumlu kadınlarda "Dijital Fototrikogram" (Trichoscan) ile "Darı Ekstresi, Buğday Tohumu Yağı, L-Sistin, Kalsiyum Pantotenat" formulasyonunun etkisinin değerlendirilmesi amaçlandı.
Gereç ve Yöntem: Ocak 2008-Kasım 2008 tarihleri arasında, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Polikliniği’ne diffüz saç dökülmesi şikayetiyle başvuran kadın hastalar değerlendirildi. Hastalara dijital fototrikogram testi frontal ve oksipital bölgelerde uygulanarak anagen ve telogen oranları saptandı. Klinik görünüm ve dijital fototrikogram sonucu telogen effluvium tipi diffüz alopesi ile uyumlu, 18-50 yaşları arasında 53 kadın hasta çalışma kapsamına alındı. Hastalara darı ekstresi 140 mg, buğday tohumu yağı 271 mg, L-sistin 2 mg, kalsiyum pantotenat 10 mg’dan oluşan kapsül günde 3x1 dozunda, 3 ay süre ile verildi. Çalışma kapsamına alınan hastaların tedaviye yanıtlarının değerlendirilmesinde günlük dökülen saç sayısı, saç çekme testi ve dijital fototrikogram kriter olarak alındı.
Bulgular: İlk değerlendirmede günlük dökülen yaklaşık saç sayısı ortalaması 84,1±55,9 iken verilen 3 aylık tedaviden sonra günlük dökülen saç sayısı ortalaması 44,9±28 olarak saptandı. Hastaların tedavi sonrasında günlük dökülen ortalama saç sayısındaki azalma istatistiksel olarak anlamlı bulundu. Hastalarımızın tedavi öncesi saç çekme testi ile tedavi sonrası saç çekme testi arasında istatistiksel olarak anlamlı farklılık saptandı. Tedavi öncesinde ortalama anagen değeri frontal bölgede 69,0±11,2, oksipital bölgede 72,3±9,4 olarak saptandı. Tedavi sonrasında frontal bölge anagen oranı 76,4±11,2’e, oksipital bölge anagen oranı 79,9±8,6’a yükseldi. Tedavi sonrasında frontal ve oksipital bölgede anagen oranındaki artma istatistiksel olarak anlamlı olarak kabul edildi.
Sonuç: Çalışmamızda “L-sistin, kalsiyum pantotenat, buğday tohumu yağı ve darı ekstresinden oluşan formulasyon”unun telogen effluvium tedavisinde etkili olduğu düşünülebilir. Ancak daha geniş alopesili hasta gruplarında plasebo kontrollü çalışmalar gereklidir.

Faydalı olabilir. Araştırın lütfen.
ilgili link aşağıdadır.
https://www.journalagent.com/z4/vi.asp?pdir=turkderm&plng=tur&un=TURKDERM-48295

Pedeliza

• Jr. Member
  • **
Diffüz Alopesili Kadınlarda "Dijital Fototrikogram" ile "Darı Ekstresi, Buğday Tohumu Yağı, L-sistin, Kalsiyum Pantotenat" Formulasyonunun Etkisinin Değerlendirilmesi
Deniz Çetinkünar1, Meltem Önder2
1Özel Batman Dünya Hastanesi, Deri Ve Zührevi Hastalıklar Bölümü, Batman, Türkiye
2Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı, Ankara, Türkiye
Amaç: Bu çalışmada kliniğimize başvuran telogen effluviumlu kadınlarda "Dijital Fototrikogram" (Trichoscan) ile "Darı Ekstresi, Buğday Tohumu Yağı, L-Sistin, Kalsiyum Pantotenat" formulasyonunun etkisinin değerlendirilmesi amaçlandı.
Gereç ve Yöntem: Ocak 2008-Kasım 2008 tarihleri arasında, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Polikliniği’ne diffüz saç dökülmesi şikayetiyle başvuran kadın hastalar değerlendirildi. Hastalara dijital fototrikogram testi frontal ve oksipital bölgelerde uygulanarak anagen ve telogen oranları saptandı. Klinik görünüm ve dijital fototrikogram sonucu telogen effluvium tipi diffüz alopesi ile uyumlu, 18-50 yaşları arasında 53 kadın hasta çalışma kapsamına alındı. Hastalara darı ekstresi 140 mg, buğday tohumu yağı 271 mg, L-sistin 2 mg, kalsiyum pantotenat 10 mg’dan oluşan kapsül günde 3x1 dozunda, 3 ay süre ile verildi. Çalışma kapsamına alınan hastaların tedaviye yanıtlarının değerlendirilmesinde günlük dökülen saç sayısı, saç çekme testi ve dijital fototrikogram kriter olarak alındı.
Bulgular: İlk değerlendirmede günlük dökülen yaklaşık saç sayısı ortalaması 84,1±55,9 iken verilen 3 aylık tedaviden sonra günlük dökülen saç sayısı ortalaması 44,9±28 olarak saptandı. Hastaların tedavi sonrasında günlük dökülen ortalama saç sayısındaki azalma istatistiksel olarak anlamlı bulundu. Hastalarımızın tedavi öncesi saç çekme testi ile tedavi sonrası saç çekme testi arasında istatistiksel olarak anlamlı farklılık saptandı. Tedavi öncesinde ortalama anagen değeri frontal bölgede 69,0±11,2, oksipital bölgede 72,3±9,4 olarak saptandı. Tedavi sonrasında frontal bölge anagen oranı 76,4±11,2’e, oksipital bölge anagen oranı 79,9±8,6’a yükseldi. Tedavi sonrasında frontal ve oksipital bölgede anagen oranındaki artma istatistiksel olarak anlamlı olarak kabul edildi.
Sonuç: Çalışmamızda “L-sistin, kalsiyum pantotenat, buğday tohumu yağı ve darı ekstresinden oluşan formulasyon”unun telogen effluvium tedavisinde etkili olduğu düşünülebilir. Ancak daha geniş alopesili hasta gruplarında plasebo kontrollü çalışmalar gereklidir.

Faydalı olabilir. Araştırın lütfen.
ilgili link aşağıdadır.
https://www.journalagent.com/z4/vi.asp?pdir=turkderm&plng=tur&un=TURKDERM-48295

İlginize cok teşekkürler, yardımcı olmaya calıştığınız için de ayrıca teşekkür, peki bu ekstratları içerikleri nasıl uygulayacağız öneriniz ilaç var mı? Yoksa kendimiz mi araştırcağız?

Pedeliza

• Jr. Member
  • **
Ayrı bir konuda sclinic kimse memnun değil sanırım? Minoxidil kullanmıyorum bu arada. Sadece kabak çekirdeği zadevital in onu kullanmaya basladım😌 doğal dht engelleyici, telovium biotin birde,,,fayda görür müyüm görürsem paylaşıcam tabii,
Bayrama da aşırı bir saç dökülmesiyle giriyoruz hadi hayırlısı...
Sevgiler, iyi bayramlar..

Armaan

• Hero Member
@Pdeliza ev yapımı losyonlr var miracle mesela onu kullanan ve iyi sonuç alan kadınlar var bazı forumlarda gördüğüm kadarıyla Bi araştır işistersen ama için diane olduğu için kadınlarda da bazı yan etkiler görülebiliyomış.. Bi araştır bencd.. Veya sacede aldactone100 mg ile yapabilirsin losyonu dht blocer olarak.. Tabi dr danış önce kullnamk istersen.. Kabak çekirdeği yağı dht bloke ediyo sanıyorm bi ara kullanmıştım..
« Son Düzenleme: 13 Ağustos 2019, 00:33:13 Gönderen: Armaan »

Sivasli58

• Yeni üye
  • *
Yeni resim yukleyebilirmisin acaba pedeliza hanim

tsimonoce

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları

+1..

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları

Peliza sivaslı58 nicki arkadaşda kadın tecrübelerini ona sen daha iyi aktarırsın bir saç ekimi yaptırmış kadın olarak.
Global Moderator

Pedeliza

• Jr. Member
  • **
Kendimi çok şanslı çok özel ve seçilmiş hissediyorum😁 bilir kişi tecrübeli olarak beni önerdiklerinde, tabii hiç hatırlamak istemediğim anlar.. hani derler ya aklıma gelmeyen başıma  kafama geldi diye😁 benim hikayem tam da böyle,, resim yüklerim birazdan tatilden önce dr a gitmiştim.
Benim ekim hakk beğenimi sorarsanız, duş alınca süperim ama bir gün sonrası aynaya baktığımda beğenmiyorum, saç dökülmelerim tam olarak durdu diyemem, var olan saçlarımı nasıl korurum ekim sonrası gündemimiz bu oluyor ve forumda çok tecrübe var, ocakta bir yılım dolacak, dr mun dediğine göre bir yılın sonunda iyi olacak, bekliyoruz,

Pedeliza

• Jr. Member
  • **
Peliza sivaslı58 nicki arkadaşda kadın tecrübelerini ona sen daha iyi aktarırsın bir saç ekimi yaptırmış kadın olarak.
Tabikii aktarırım, Sabır😌

Facebook Twitter Instagram