Gönderen Konu: Tedavi gören hiv pozitif hastalara saç ekimi yapılıyormu  (Okunma sayısı 5462 defa)

maviperi

• Yeni üye
  • *
merhaba arkadaşlar 2 seneden beri tedavi gören hiv pozitif hastayım istanbulda yaşıyorum saç ektirmeyi düşünüyorum tedavi alıyorum ve sonuçlarım negatif çıkmaktadır yani bulaştıcılığım kesinlikle yoktur istanbulda saç ekimi yapan önerebileceğiniz bir yer varmı acaba?

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Tedavi gören hiv pozitif hastalara saç ekimi yapılıyormu
« Yanıtla #1 : 17 Ocak 2019, 02:02:29 »
merhaba arkadaşlar 2 seneden beri tedavi gören hiv pozitif hastayım istanbulda yaşıyorum saç ektirmeyi düşünüyorum tedavi alıyorum ve sonuçlarım negatif çıkmaktadır yani bulaştıcılığım kesinlikle yoktur istanbulda saç ekimi yapan önerebileceğiniz bir yer varmı acaba?

Hiv pozitif hastalara Ekim yapılmıyor. Bu sebeple saç Ekimi öncesi kan tahlili yapan merkezler kesinlikle Ekim yapmak istemeyecektir. Zaten kanal açma vs. Kanlı ve bolca iğneli bıcaklı bir operasyon olması sebebi ile operasyon riskli olacaktır. Yine kullanılan pens , micromotor gibi aletler otoklav kullanımı ile birden fazla hastada kullanılması sebebi ile bulaşıkçılık anlamında ayrıca RİSK taşımakta.
Ekim merkezi ile operasyon öncesi görüşerek durumu izah etmek ve bu sarf Malzemeleri tek kullanımlık olarak tedarik etmek önşartı ile Ekim yapacak bir merkez bulmak teorik olarak kulağa mantıklı gelsede bu kadar kel var iken müşteri bulma sıkıntısı yasamayan Ekim merkezlerinin bu durumda Ekim’i kabul etmesi pratikte çok mümkün degil.
« Son Düzenleme: 17 Ocak 2019, 02:50:35 Gönderen: sloocer »

maviperi

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #2 : 17 Ocak 2019, 02:10:54 »
bunun için ekim yapan 3 yer buldum onlarda yüksek rakam istediler 15 bin gibi  tedavi gören bir hasta teorik olarak bulaşıcılık taşımıyor bunun zaten raporları elimde var sadece bu işte uzman ayrımcılık ve ötekileştirme yapmayan ekim merkezi arıyorum

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 17 Ocak 2019, 02:25:48 »
bunun için ekim yapan 3 yer buldum onlarda yüksek rakam istediler 15 bin gibi  tedavi gören bir hasta teorik olarak bulaşıcılık taşımıyor bunun zaten raporları elimde var sadece bu işte uzman ayrımcılık ve ötekileştirme yapmayan ekim merkezi arıyorum

Anlıyorum sizi bunun maddi yaptırımından ziyade manevi yüküde çok ağır gelir insana. Fakat İnanın HİV hakkında özellikle ülkemizde acayip bir bilgi kirliliği var. Hatta kimsenin birsey bildiği yok.birçok kişi hiç virüsünün tükürük, dışkı,öksürük hatta temas ile bile buluşabileceğini düşünüyor. Bu sebeple maalesef ki fiyat farkı uygulaması yada red gibi durumlarla karşılaşmanız muhtemel.
Dediğim üzere kullanılacak sarf malzemeleri olası risklere karşı kullan at şeklinde kullanmalarından doğan bir fiyatlama kulaga daha hoş gelecek daha az can sıkacaktır fakat bu durumdan maddi kazancı arttırma şeklinde istifade edecekleri hissine kapılmak rahatsız edecektir insanı.
İşin açıkcası siz hernekadar antiretroviral ilaçlar kullandığınız sürece bulaşıcılık riski olmadığınızı söylesenizde maalesef burası Türkiye . Türkiye’de yaşayan HiV tasıyıcı bir birey olarak bu söylediklerimi siz çok daha iyi biliyorsunuz maalesef.
« Son Düzenleme: 17 Ocak 2019, 02:51:15 Gönderen: sloocer »

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 17 Ocak 2019, 03:47:37 »

mesala Asmed de senede 4/5 yabancı hasta bu şekilde yapılıyor duydugum kadarı ile  zaten ılaçlarını kullanıp kandaki bulaşıcılık rıskını düşürüyormussun genel olarak bu sekıl de bır soru forum da daha önce sorulmadığı için ancak iletişime gecerek merkezlerden sağlıklı bılgi alabılırsın  çok geçmiş olsun umarım problemsiz sekılde sağlık sorunu yaşamadan devam edersin dostum
Global Moderator

EndlessNegative

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 17 Ocak 2019, 11:15:10 »
Çok geçmiş olsun kardeşim umarım iyi bir merkez bulup saçlarını ektirirsin sorunsuz.

maviperi

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : 17 Ocak 2019, 14:41:26 »
asmedi biraz araştırdım eğerki hasta reddetme olasılığı yoksa oraya gidebilirim doktoruda baya başarılı duruyor

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 17 Ocak 2019, 15:27:41 »
asmedi biraz araştırdım eğerki hasta reddetme olasılığı yoksa oraya gidebilirim doktoruda baya başarılı duruyor

Tam emin degilim duymustum bunun doğruluğunu teyid edersiniz
Global Moderator

gurbetCİİ

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 17 Ocak 2019, 18:22:48 »
hocam çok geçmiş olsun allah şifa versin Asmed ile iletişime geçtiniz mi  ekiyorlar mı ?

maviperi

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #9 : 17 Ocak 2019, 19:38:02 »
asmed ile görüştüm birkaç foto istediler ve form doldurdum yolladım bekliyorum inşallah olur

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 17 Ocak 2019, 19:41:01 »
asmed ile görüştüm birkaç foto istediler ve form doldurdum yolladım bekliyorum inşallah olur

asmed in fiyatı hakkında bılgın var dimi;?
Global Moderator

maviperi

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #11 : 17 Ocak 2019, 19:47:39 »
fiyat vermediler sanırım formu görüp ve fotolardan sonra fiyat vereceklerini düşünüyorum

Nhympex

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 19 Ocak 2019, 13:22:55 »
geçmiş olsun Asmed ekimi kabul etti mi?

maviperi

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #13 : 20 Ocak 2019, 03:21:38 »
form yolladım bekliyorum başka merkez varsa onlarlada görüşmek isterim

gbastile

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #14 : 27 Mart 2019, 22:50:52 »
İşim yokda bu zamanda HİV ile Aids'in arasında farkını bilmeyen bir Doktorda yada Hastanede saç ektireceğim. Ne kadar İlker bu Türkiye'deki doktorlar bu konuda hiçbir bilgileri yokmu. Hiç bırakmadan günlük medikal tedavisini gören kişi karşısındakini bulaştıramaz. Bunun mümkünü yoktur!

Facebook Twitter Instagram