Gönderen Konu: Tedavi gören hiv pozitif hastalara saç ekimi yapılıyormu  (Okunma sayısı 5464 defa)

baldsetfree

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Tedavi gören hiv pozitif hastalara saç ekimi yapılıyormu
« Yanıtla #15 : 27 Mart 2019, 23:01:20 »
İşim yokda bu zamanda HİV ile Aids'in arasında farkını bilmeyen bir Doktorda yada Hastanede saç ektireceğim. Ne kadar İlker bu Türkiye'deki doktorlar bu konuda hiçbir bilgileri yokmu. Hiç bırakmadan günlük medikal tedavisini gören kişi karşısındakini bulaştıramaz. Bunun mümkünü yoktur!

ikisi aynı şey kardeşim aids hıv ın tedavi görmemiş hali değilmi yani semptomların ortaya çıkmış hali .

Saççhair

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #16 : 11 Mart 2020, 13:19:56 »
bunun için ekim yapan 3 yer buldum onlarda yüksek rakam istediler 15 bin gibi  tedavi gören bir hasta teorik olarak bulaşıcılık taşımıyor bunun zaten raporları elimde var sadece bu işte uzman ayrımcılık ve ötekileştirme yapmayan ekim merkezi arıyorum
size uygun fiyatlara yardımcı olabilirm

Saççhair

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #17 : 11 Mart 2020, 13:24:38 »
asmedi biraz araştırdım eğerki hasta reddetme olasılığı yoksa oraya gidebilirim doktoruda baya başarılı duruyor
bana ulaşırsanız yardımcı olurum edametinyurtt@icloud.com

ATILIM

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #18 : 11 Mart 2020, 16:24:26 »
Tedavi gordugun icin HIV rna seviyen zaten cok dusuktur,bulasiciligi bile olmaz maalesef ulkemizde bilgi kirliligi cok fazla hekimler de dahil WHO’nun 42.gun antikor testinin kesinligini bile inandiramiyorsun sana yuksek cd4 seviyeleri ve sabir diliyorum umarim istedigin saclara kavusursun.

Garipp

• Full Member
« Yanıtla #19 : 11 Mart 2020, 18:59:21 »
Bence problem bulaşıcılığı değil de kanal açılırken hastalık kapma olasılığı

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #20 : 11 Mart 2020, 19:52:56 »
Bence problem bulaşıcılığı değil de kanal açılırken hastalık kapma olasılığı

Gerçekten nickin gibi çok garip bir kişiliksin..
Bulaşıcılıgı değil hastalık kapma ne demek? İkisi arasında ki fark nedir?

ATILIM

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #21 : 11 Mart 2020, 20:10:32 »
😂

Garipp

• Full Member
« Yanıtla #22 : 12 Mart 2020, 10:14:28 »
Gerçekten nickin gibi çok garip bir kişiliksin..
Bulaşıcılıgı değil hastalık kapma ne demek? İkisi arasında ki fark nedir?

Hastanın sağlıklı kişilere bulaştırması değil, kanal açılırken hastanın enfekte olması

Garipp

• Full Member
« Yanıtla #23 : 12 Mart 2020, 10:22:31 »
HIV hastalarının vücud direnci düşüktür mesela biz nezle oluyoruz kolay atlatıyoruz. Onlar olunca çok ağır geçiriyorlar ve çok daha kolay yakalanıyorlar. Kanal açarken birsürü mikrop yaradan içeri girebilir. Savunma sistemleri de yok hemen Hastalık kaparlar bunu kastetttim. Yoksa Hıvli birine eldiven taktığın sürece yaklaşmakta kanal açmakta bir sıkıntı yok ki. Kanla ve cinsellikle geçiyor zaten

Ali Özçelik

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #24 : 03 Eylül 2021, 17:06:24 »
form yolladım bekliyorum başka merkez varsa onlarlada görüşmek isterim

Merhaba,
Saç ektirebildin mi? Sonuç nedir?

HTK

• Full Member
« Yanıtla #25 : 03 Eylül 2021, 17:27:01 »
Arkadaşlar hiv pozitiflere saç ekimi yapan yerler var yalnız fiyat farkı alıyorlar 4-5 bin lira arası.
  • Ekim Tarihi: 23.08.2021
  • Ekim Merkezi ismi Medeks
  • Greft Miktarı 4800
  • Medikal Tedavi Xpecia

HTK

• Full Member
« Yanıtla #26 : 03 Eylül 2021, 17:31:31 »
HIV hastalarının vücud direnci düşüktür mesela biz nezle oluyoruz kolay atlatıyoruz. Onlar olunca çok ağır geçiriyorlar ve çok daha kolay yakalanıyorlar. Kanal açarken birsürü mikrop yaradan içeri girebilir. Savunma sistemleri de yok hemen Hastalık kaparlar bunu kastetttim. Yoksa Hıvli birine eldiven taktığın sürece yaklaşmakta kanal açmakta bir sıkıntı yok ki. Kanla ve cinsellikle geçiyor zaten
Böyle bir şey yok yanlış bilgi vermeyin lütfen hiv pozitif hastaların vücut dirençleri eğer tedaviye başlamazlarsa düşer diğer türlü sağlıklı bir insandan herhangi bir farkları yoktur. Hiv pozitif hastaların vücut direnci dediğimiz Cd4 seviyeleri hiv negatiflerden yüksek de olabilir. Mevcut ilaçlar hastayı aids evresinden bile geri döndürebiliyor. 2020'lerdeyiz ve yakın zamanda bu kronik hastalığın kesin çözümünün bulunacağını düşünüyorum.
« Son Düzenleme: 04 Eylül 2021, 12:30:20 Gönderen: hththt »
  • Greft Miktarı 4800
  • Medikal Tedavi Xpecia

HTK

• Full Member
« Yanıtla #27 : 03 Eylül 2021, 17:41:37 »
Ayrıca eklemek istiyorum merkezler hiv ve hepatit tespiti için ''Elisa'' testi yaparlar. Bu genel bir testtir. Hiv pozitif olduğundan haberi olmayan da tedavi gören de bu testte pozitif çıkar. Bence yapılması gereken test hiv rna testi olmalıdır çünkü tedavi gören hiv pozitif hastaların bu testte negatif çıkması kanda bulunan virüs miktarının referans değerin altında olduğunu gösterir ki bu da bulaşı yok ya da yok denecek kadar az demektir. Hiv pozitiflere bu konuda ayrımcılık yapılıyor çünkü ilaçlarını düzenli alan hastalar için zaten bulaşı pek söz konusu değil ve virüs dış ortamda anca birkaç dakika yaşayabiliyor. 
Çoğu merkez ekim yapmıyor, yapanlar da fiyat farkı uyguluyor çünkü işlem sırasında kullanılan aletleri sonrasında çöpe atıyorlar. Durum bu şekilde arkadaşlar.
« Son Düzenleme: 04 Eylül 2021, 12:22:06 Gönderen: hththt »
  • Greft Miktarı 4800
  • Medikal Tedavi Xpecia

baldsetfree

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #28 : 04 Eylül 2021, 13:44:31 »
Ayrıca eklemek istiyorum merkezler hiv ve hepatit tespiti için ''Elisa'' testi yaparlar. Bu genel bir testtir. Hiv pozitif olduğundan haberi olmayan da tedavi gören de bu testte pozitif çıkar. Bence yapılması gereken test hiv rna testi olmalıdır çünkü tedavi gören hiv pozitif hastaların bu testte negatif çıkması kanda bulunan virüs miktarının referans değerin altında olduğunu gösterir ki bu da bulaşı yok ya da yok denecek kadar az demektir. Hiv pozitiflere bu konuda ayrımcılık yapılıyor çünkü ilaçlarını düzenli alan hastalar için zaten bulaşı pek söz konusu değil ve virüs dış ortamda anca birkaç dakika yaşayabiliyor. 
Çoğu merkez ekim yapmıyor, yapanlar da fiyat farkı uyguluyor çünkü işlem sırasında kullanılan aletleri sonrasında çöpe atıyorlar. Durum bu şekilde arkadaşlar.

Fiyat farkı vermelerini anlarım ama sizde hiv var size ekim yapamayız diyen yerlerin canı cehenneme.Onlar sağlıkçı falan değil.

HTK

• Full Member
« Yanıtla #29 : 04 Eylül 2021, 14:44:32 »
Fiyat farkı vermelerini anlarım ama sizde hiv var size ekim yapamayız diyen yerlerin canı cehenneme.Onlar sağlıkçı falan değil.
Çok haklısınız ancak oldukça kanamalı bir işlem olduğu için genellikle ekip sorun çıkartabiliyor o da bilgisizlikten bana kalırsa. Bu ülkede aynı ortamda bir hiv pozitifle bulunduğu için hiv kapmış mıyımdır diye düşünen tonla insan yaşıyor maalesef. Keşke biraz okuyup araştırsak da zaten zor bir hayatları olan hiv pozitiflerin hayatlarını daha da zorlaştırmasak. Hiv çok uzun zamandır öldürmüyor ama bu hastalığın getirdiği manevi yük oldukça ağır.
  • Greft Miktarı 4800
  • Medikal Tedavi Xpecia

Facebook Twitter Instagram