Gönderen Konu: 1.operasyon: 12 yıl önceden İzmir SHORA. 2.Operasyon: Yeni yer neresi olacak?  (Okunma sayısı 14840 defa)

serhanizmir

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
1. Operasyon:
Sene: 2003 Yaş: 36 Greft: muhtemelen 1.250 civarı. Önde çok ince bir yer ve şakaklarda 3 cm. kadar bir alanda"C" harfi tipinde bir ekim. Yöntem: FUT. İyi Tarafları: Ameliyat izi sorunsuz ve  ince, Saçlar neredeyse kayıpsız tuttu. Kötü taraf: Çizgi yeterince doğal değil, önde çoklu greft kullanımı, şakaklarda yanlış yön. Bunun dışında ekim yapılan alanda kafa derisinde hafif yükselme (scar doku)
1.foto operasyon öncesi
2. foto operasyondan 1 yıl sonra.

Aradan 13 sene geçti. 2. Saç ekimimi yatıracağım. Yer konusunda arayış içindeyim. Görüştüğüm merkezlerdekii genel kanaat 2003 yılı şartlarına göre ilk ekimin başarılı olduğu, doğal durmayan  görüntünün o zamanki şartlara göre neredeyse kaçınılmaz olarak yaşandiği yönünde.

serhanizmir

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Konu Bütünlüğü için 1 gün önce "saç ekim merkezleri hakkında görüşler" başlığı altına yazdığım yazıyı burada özetliyorum.
1 aylık görüşmeler süreci sonunda gelinen nokta: KAFA KARIŞIKLIĞI!  Sebepler:

1) EKİM ALANI: Çoğunluk beni ön tarafta doğal saç çizgisi yapmaya ve ön bölgeyi çok sık yapıp arkaları ellememeye yönlendiriyor. Azınlık ise tüm kafada homojen dağılım öneriyor.

2) GREFT SAYISI: En çok duyduğum rakam "3.000 civarı"  bir kişi ise kesin 4.000 çıkacağını hatta belki alım esnasında 4.500 çıkarsa şaşırmayacağını söylüyor .

3) ÖN ÇİZGİ VE YAN KISIMLARDA DİKİM YÖNÜ : Yarısı "eskiden hatalı dikilmiş biz de artık aynı yönde dikmeye mecburuz" diyor yarısı "eskisi hatalı olmuş biz bu kez aralara doğal yönde dikelim karışsın daha doğal görüntü çıksın" diyor. Bir kişi "şakaklarda eskiyi sökmeden yenisini ekmem" diyor

4) EKİLEN ESKİ SAÇIN SÖKÜLMESI VE İZ DURUMU : Çoğunluk şakaklarda eski saçlar sökülürse mutlaka iz kalacağını söylerken , saçını sökmeden dikmem diyen  iz kalmaz eski iz arada kaybolur diyor.

« Son Düzenleme: 13 Temmuz 2016, 13:51:35 Gönderen: serhanizmir »
Serhanizmir

serhanizmir

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Bu da tartışmaya konu "şakakta çim adam tarzı" saç yönü. 10 kişiden 1 tanesi şakakta başlangıç köklerini söküp başka yere dikeceğim diyor.
Serhanizmir

serhanizmir

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ve son olarak tam ampulün altına geçerek çekilmiş donör alan fotosu.
« Son Düzenleme: 13 Temmuz 2016, 13:52:27 Gönderen: serhanizmir »
Serhanizmir

Reciproc

• Sr. Member
Bu saçlar kolaylıkla düzelir,sonuçta kötü olmaz ,formül şu;çizgi en az 1mm öne alınacak,saçların yönü değiştirilmeyecek ve öne alınacak kısımda göğüs ve donerden alınan tekli greftler kullanılacak,özellikle daha çok göğüs kılları kullanılacak eğer sık bir görüntü elde edilirse doğallık kendiliğinden gelir hiç öyle saç yönlerine falan takılmayın,sizdeki sorun futtan kaynaklanıyor,futun klasik görünümü sizdede var,onlarca arkadaşım var geçmişte fut yaptıran,hepsinin görüntüsü üç aşağı beş yukarı sizinki gibi...
Öndeki saçı söküp başka yere nakledeceğim diyen doktoru sakın dinlemeyin,ben daha önce bu tür şeyler söyleyen bir doktoru biliyorum ama şu an tam emin olamıyorum,söylediği şey çok mantıksız,halihazırda yönleri yanlış olsa bile sağlıklı bir şekilde kafada duran bir saç var,o saçı söküp başka yere ekip onun yerinede yeni saç ekmek çok mantıksız,başarsa bile operasyon esnasında asıl işi o olacağı için fazla bir şey beklememek lazım o doktordan..aman diyeyim o doktordan uzak durun :)
Sizin bundan sonraki en önemli probleminiz kime ektireceğiniz olur,yoksa hem doğallık hemde genel netice olarak emin ellerde güzel bir ekimle çok iyi sonuç alabilirsiniz....

serhanizmir

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Kısa süre içinde gelen cevabınıza çok teşekkür ederim. Görüştüğüm son estetik cerrahın  (erkek) "eninde sonunda bu ameliyatı olacaksın" sözü beni ışık altına kafama bakmaya itti. Öne ekilecek çok sık saçın peşine düşmüşken asıl yapmam gerekeni görmemi sağladı. Kim olduğunu tahmin ettiğiniz kadın doktor ise  "Ön tarafı kapkara yaparım çok beğenirsin" demişti. Bu arada bir şey söyleyeceğim. O çok ünlü kadın doktorun adının -iyi veya kötü şekilde- burada hiç geçmemesi ilgimi çekiyordu. Hala daha bunun normal olmadığını düşünüyorum. Sebebin , "aleyhine yazmak sorumluluk doğurabilir o zaman lehine de yazmayız, yok farzederiz" şeklinde mi tahmin edilmeli? Tecrübenizi yabana atmak akıllıca olmaz. Önerinizi dikkate alıyorum. Göğüs kılı? Göğüs kılına sıcak bakmıyorum. Bildiğimden mi...hayır. Ama dökülmeye karşı kodlandığı garantili olmayan bir kökü kafaya transfer etmeyi riskli buluyorum. birkaç yıllık estetik görüntüye değil uzun vadeli kalıcılıga odaklıyım. Spor yapıyorum. 70 inde bile çakı gibi olma planım var :)))  Bilginizden istifade etmek büyük şans." Göğüs kılı olmadan zor" dediğinizi mi anlamalıyım? 
Serhanizmir

serhanizmir

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları

bu operasyon sanki benim kafama yapılıyor gibi  ben çok benzettim ne dersiniz?   Bu klinik İstanbul'da yok mu?  :(
Serhanizmir

savaş11

• Full Member
Bir kez daha okuyunca göğüs kılından kastınızın yoğunluk için değil önde tek ve ince ve tabii dolayısıyla doğal görünüm elde etmeye odaklı önerildiğini fark ettim. Bunu da dikkate alacak ve görüşeceğim ilk doktora bunu özellikle aktaracağım.

Saç ekiminde başarının en büyük göstergesi sık ve dogal ön cizginin olmasıdır.  Ön çizgideki saçımız kafamızdaki diğer saçlardan yapısal olarak da farklı oldugundan ekimden sonra kendi dogal saç cizgimizin olmasını beklemek zaten imkansız bir durum. Orjinal saç cizgisine yakın ekimlerde genelde kulak arkasından alınan greftler kullanılıyor. Düşünün ki donör alandan alınan greflerin cogu yapısal olarak  aynı kalınlıkta oldugundan ön çizgide kullanıldıgı zaman tek tip giyinmiş asker gibi sıralı durdugu için dogal saç çizgisini yakalamak zor. Yurtdışında da cogu başarılı ekim merkezleri (bht) vucuttan alınan kıl kökleriyle dogala yakın ön çizgi ekimlerini yapmaktadırlar. Reci dostumun da söyledigi gibi gögüsten alınan köklerle senin ön cizgine yapılacak ekimde sonucun güzel olabilir, lakin en önemlisi dogru ekim merkezinde bu işlemi yaptırman gerekli...
« Son Düzenleme: 22 Mart 2015, 03:38:05 Gönderen: savaş11 »

sactedavileri

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
Merhaba,
Fotoları ve yazıları incelediğimde çok fazla bilgi toplamışsınız :)
Donör alınacak bölgenizde saçlarınız yoğun,ön çizgi doğru yapıldığı ve kökler orantılı bir şekilde dağıtılıp ekildiğinde sonucunuz çok güzel olabilir.Ben vücuttan alınan donörleri pek tavsiye etmiyorum.
Önü sıklaştıracağım diye tepe noktasını açık bırakan çok ekim yapan var dikkatli olmak gerekiyor.
Daha fazla dökülmesini beklemenize gerek yok,ense bölümünüzde alım yapılacak yerde saçınız fazlasıyla var.
Saç ekimi sırasında saçlarınız kesildiğinde üst ve ön bölgenin ne kadar az olduğunu siz de görmüş olursunuz oraya tepe bölgesinden biraz daha sık ekim yapılır.
3500 greft rahatlıkla ekilir sonucu güzel olur diye düşünüyorum.

serhanizmir

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
İzmirde bir kişinin saçını görünceye dek kendime 2. defa saç ekimi yaptırtmayı düşünmüyordum, çevremde yaptıracak olanlara da boşverin olduğu gibi kalsın doğallık en güzeli diyordum. Ama o kişiyi görünce nerede ektirdiğini sorup soluğu o Dr. un yanında aldım. Bu sitede  Dr.Zekeriya Kul'un iyi günü/kötü günü muhabbeti yapılmış. Bana da kötü günü (en azından görüşme anlamında) denk geldi. galiba biraz donuk  bir görüşmeydi. Özetle  "3.000 hedefliyoruz, ekimi 2 gün olarak yapacağız , mucize bekleme " dedi. Mucize vaad etmemesi güvenilir geldi ama diğer tarafta "Mucize" mertebesinde olmasa bile insan daha pozitif bir umut ışığı duymak istiyor. Kafam karıştı. Benim 2. ekimde karar süreci biraz sorunlu olacak galiba.
« Son Düzenleme: 29 Aralık 2015, 23:38:30 Gönderen: serhanizmir »
Serhanizmir

Mr.Dreamboy

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Aslında çok arada kalanıcak bisey yok sadece 4 yer var türkiyrde biraz güven veren adları yurt dısında gecen bunlar belli keser koray kul hlc  bunlara belki 2 3 doktorda eklenebilir öncelikle keserle konus bence ,.. Ekmeyi kabul ederse kesinlikle ona ektir ama 9 10 bin euro tutabilir olmazsa koray kul hlc yi düşün ben olsam keser ekmeyi red etse hlc ye giderdim ama hlc de kul gibi yakın bi tarihte cozutmaya baslayacak cünkü saç ekiminden düdüklenen ve uyanan türk halkı gerek forum dh gerek bu site vb sayesinde artık este cart trans bilmemnelere gitmiyor bunu anladı bu farkındalıgı uyandırmamız yalnız su olaya sebeb oldu kasaplardan uyanan halk akın akın iyi doktor aramaya basladı ve en uygun secenegi kul olarak gördü fiyat/ performans olarak buda hasta sayısını arttırdı ve doktor ilk sanırım ilk defa günde 2 ekim alamya basladı aynı sey hlc nin 1.5 euroluk doktorununda basına gelebilir..o yüzden suan türkiyede en güvenli risksiz kaliteli adam hem bu hasta akınından etkilenmeyecek hemde kalite açısından en iyi doktor bence keserdir hasta basına 4 gün ayırıyor manuel punch yapyor ama fiyatı malesef cok ucuk 3 3.5 euro kesere gidemezsen  alternetiflerini bence koray hlc ve kul arasında  yap 

serhanizmir

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: 12 yıl önceden İzmir SHORA ekim sonucu. Yeni yer neresi olacak?
« Yanıtla #11 : 25 Aralık 2015, 01:56:25 »
Uzun süredir foruma giremiyordum. Var olan seyrek saçlar üzerine ekim yaptıranların kendi saçlarının zayıfladığına , ekim sonrası yeniden çıkmayarak (yada çıkamadığı uzun bir süreç yaşatarak) strese sebep olduğunu gördüm. Ama korkunun ecele faydası yok. Yeni ekim zamanı geldi. Mart 2015 de kalan araştırmalarıma yeniden başlıyorum :)
Serhanizmir

nizz

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 25 Aralık 2015, 01:59:03 »
abi seni alman forumunda görmüstüm sanki :)

ismael

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 25 Aralık 2015, 02:08:34 »
usta büyük doktarları  ziyaret et ektirmezdin sadece fikir alırsın

serhanizmir

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 29 Aralık 2015, 23:48:37 »
abi seni alman forumunda görmüstüm sanki :)

Alman forumu ne? Ben değilim ama ola ki orada görmüş olsan ne olacak?
Serhanizmir

Facebook Twitter Instagram