Merhabalar,
konuda belirttigim üzere cok yakin bir tarihte Asmed'de Koray Bey'le randevum var. ekteki fotograflarimi kendisine gönderdim ve sunu belirttim: "sac cizgimin önde mümkün oldugunca degismemesini istiyorum. yan taraflardaki (temple) bosluklarin da minimal orana dolmasini istiyorum. Yani hali hazirda olan sac cizgime oldukca yakin bir ekim istiyorum." Buna göre ve resimlerimi de degerlendirerek doktor 1800-2000 graft arasi bir rakam verdi. otuzlu yaslarin ortasindayim ve aslinda 7-8 yildir saclarimda dökülme var. sadece su son bir senede bu dökülme cok yogunlasti ve o yanlardaki köseler ortaya cikti. dökülme sonucu aslinda sac cizgimde pek bir degisiklik ya da bariz bir gerileme olmadi cünkü alni daha cocukken bile cok acik biriydim.. daha cok tepelerde sac kaybettigimi ve genel olarak tepedeki sac yogunlugumun azaldigini hissediyorum. Sac yogunlugum donör bölgemde sanirim iyi. En önemlisi de oldukca kalin telli saclara sahibim. Sanirim bu az graftla iyi bir sonuc elde edilebilecegi anlamina geliyor. graft sayisini hem ekonomik nedenlerle hem de donör bölgenin gelecekteki sac ekimlerine de yeterince graft saglayabilmesi düsüncesiyle olabildigince az tutmak istiyorum. öyle sac cizgimi 20lik cocuklar gibi su an oldugu yerin iki santimetre asagisina cekmek ve hem ön tarafta hem de yanlarda cok gür ve dopdolu yogun bir görünüse kavusturmak gibi bir hevesim de yok. normal dolgunluk ve dogal sac cizgisi benim önceliklerim.
Ne diyorsunuz arkadaslar? Sizlerin de yorumlarini fikirlerini duymak isterim. Buradan ameliyat sonrasi bütün fotograflarimi yayinlayacagim.
Saygilar,
Melar