Bende askerim ama gideceğim şartları bildiğim için önlemimi tedbirimi aldım ve saçlarım şuan gittiğimden daha iyi bir halde.
1) Askeriyede yemeklerden ve içme suyundan yana hiçbir sıkıntı yaşamıyorum.Yemekler tam tersi saça faydalı olacak şeyler mesela ıspanak , barbunya , tavuk , et , taze fasülye , pırasa , karnabahar , çorbalar keza mercimek , ezogelin , meyveler muz , portakal , elma vs.. bu yönden bir sıkıntı kesinlikle yok.
2) Stres meselesine gelince evet stres var ama bu tamamen insanın kendisine bağlı.Ben kısa dönem olduğum için stres pek yapmıyorum zaten 2 ayım kaldı.
3) Banyo konusu evet sıkıntılı ev rahatlığı yok istediğin zaman gidemiyorsun haftada 1 gün var ancak onun harici lavoboda soğuk suyla her akşam yıkayabilirsin.Ben 2 günde 1 yıkamaya gayret ediyordum.
4) Yastık kılıfı konusu çok önemli ve havlu.Bunları yanımda götürdüm.
5) Yemeklerin nasıl çıkacağını bilemediğim için yanımda xpecia ve medobiotin götürdüm.Propecia tekrar başladım.
Yaşım 23 ve şükürler olsun lisedeki saçlarım geri geldi.En son gitmeden önce kasım ayının son günleri 3 e vurmuştum saçları o günden beri tepeyi daha kestirmedim.Gelene kadar da kestirmicem sadece yanları alsak yetiyor.
6) En korktuğum şey bere meselesiydi onu da mümkün olduğunca çıkartıp havalandırmaya çalıştım kafayı.Zaten her bere takan kel kalsaydı komutan da kel olurdu heralde.Ama dikkat ettim askerde çoğu kişide saç sıkıntısı vardı.Benden 1 yaş kücük bir cocuk resmen kel kalmıs benden 1 yaş byük biri daha vardı öyle sıkıntılı.Halime şükrettim.Gidince 2 ayı da sıkıntısız bir şekilde atlatıp şu askerlik meselesini kapatmak istiyorum artık resmen çok bunaldım yani.Stres yapmıyorum diyorum ama mümkün değil yapmamak.Ev rahatlığı gibi yok ya.