Gönderen Konu: Askerdeyim ve saçlarım bu duruma geldi  (Okunma sayısı 11150 defa)

Burak41

• Yeni üye
  • *
Ynt: Askerdeyim ve saçlarım bu duruma geldi
« Yanıtla #15 : 09 Ocak 2019, 17:50:28 »
Hocam öncelikle sakin ol. Saçların kısa olduğu için gözüne öyle gözüküyordur. Ailede genetik yatkınlık nasıl? Dayı, baba, amca, dede vs. Şimdilik sakın finasteride vb. ilaçlara bulaşma. Kesinlikle terhis olana kadar birşey kullanma. Terhis olunca iyi bir dermatoloji uzmanına görünüp sorunun kaynağını anlamaya çalışırsın.

Bu arada konundan bağımsız benim de saçlarım askerden sonra baya açılmaya başladı. Genetik dökülmesi olan arkadaşlarım da aynı şeyi söylüyor. Bilmiyorum artık stres, koşullar, beslenme vs. hangi sebepten oluyor ama cidden birçok insandan benzer tepkiler aldım.
Sıkıntı orada başlıyo zaten babam kel amcam kel dayılarımda fırça gibi saç var ama babamın 20 yaşında saçları dökülmüş amcamın üniversite zamanında dökülmüş benim 30 lu yaşlarımda birden bu proplemi yaşamam beni yıktı resmen dökülme öyle çok yok 5-10 tel arası oda çok kurcalarsam kafamı elimi attıgımda 1 tel ya geliyo ya gelmiyo ama işte askerde olunca kışlada bi bakım yapmak imkansız neredeyse bu yüzden

robie_fowliver

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #16 : 09 Ocak 2019, 17:55:10 »
Hocam cidden sıkıntı yapacak durumda değilsin şu an. Iyi bir dermatologa görünüp teşhisi öyle yapman en güzeli. Saçların gayet iyi uzat biraz saçlarını evhamin dağılır.

Burak41

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #17 : 09 Ocak 2019, 18:00:04 »
Hocam cidden sıkıntı yapacak durumda değilsin şu an. Iyi bir dermatologa görünüp teşhisi öyle yapman en güzeli. Saçların gayet iyi uzat biraz saçlarını evhamin dağılır.
Gerçekten belki öyledir asker psikolojisi inanın hasta olup revire gittiğin zaman hasta olduk diye utanmasalar disiplin cezası vercekler çok stres yaptım beslenme desen hiç yok burda suları bi değişik harap oldum mayıstan beri 10 yaş yaşlandım bide böyle bişey olunca ister istemez kafama taktım :(

Murat_T

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #18 : 09 Ocak 2019, 23:16:23 »
askerdeyken harbiden saçlar çok dökülüyor, yoğun stres ve mutsuzluk  ne ararsan var saçlar dökülmesinde ne olsun.

Cem

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #19 : 10 Ocak 2019, 00:17:49 »
Bana insyderin yorumu cok mantikli geldi.ilaveten sunu diycem icinin rahat etmesini istiosan ozel bi hastanede dermatologa gorun.bi aletleri var baya baya yakin gosterio sac koklerini dermaskop olmasi lazim adinin ordan bakinca minyaturize olmus sac kokleri goruluyo.eger incelmisse tepedeki saclar malesef tek cozum finas +ilerde bir ekim sart eger incelme yoksa muhtemelen insyderin dedigi olay olmus uclu dortlu kokler ayni boyda degildir ondan dolayi goz yanilmasi yasiosundr.askerligi yapan bilir oyle zor oluyoki sartlar simdiden hayirli teskereler kardesim.

Burak41

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #20 : 10 Ocak 2019, 07:26:57 »
Bana insyderin yorumu cok mantikli geldi.ilaveten sunu diycem icinin rahat etmesini istiosan ozel bi hastanede dermatologa gorun.bi aletleri var baya baya yakin gosterio sac koklerini dermaskop olmasi lazim adinin ordan bakinca minyaturize olmus sac kokleri goruluyo.eger incelmisse tepedeki saclar malesef tek cozum finas +ilerde bir ekim sart eger incelme yoksa muhtemelen insyderin dedigi olay olmus uclu dortlu kokler ayni boyda degildir ondan dolayi goz yanilmasi yasiosundr.askerligi yapan bilir oyle zor oluyoki sartlar simdiden hayirli teskereler kardesim.
Vitamin hapı kullanmayı öneriyormusunuz bi faydası olurmu

Killertuu

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #21 : 10 Ocak 2019, 08:56:52 »
Kardesim saclarinda hic birsey yok , kötü sampuan kullaniyorsun ve sacini taramiyorsun , bi tara ondan sonra tekrar bi bak , saclarin birbine yapmismis bir sekilde duruyor , üstelik 5-10 sac teli günlúk dökülme gayet normal , bazi insanlarin saclari günlúk 50-100 tel arasinda dökülüyor , senin saclar bakimsiz kalmis bu yuzden bu durumda

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #22 : 10 Ocak 2019, 12:21:25 »
Saçları kısa kestirip tepeden foto çekılırse bu tarz görüntüler oluşabilir ama gözle bakıldığında bunları farletmessin bile. Ben saçlarının iyi olduğunu sorun olmadığını düşünüyorum ama önlem almaktada vayda var araştırma yapmanda ileride dökülme açılma olucak çünkü.
Global Moderator

Burak41

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #23 : 10 Ocak 2019, 12:35:07 »
Saçları kısa kestirip tepeden foto çekılırse bu tarz görüntüler oluşabilir ama gözle bakıldığında bunları farletmessin bile. Ben saçlarının iyi olduğunu sorun olmadığını düşünüyorum ama önlem almaktada vayda var araştırma yapmanda ileride dökülme açılma olucak çünkü.
Valla bende anlamadım dostum bunu şimdi çektim mesela saçlarım bakımsız kaldı evet bunda çok haklısınız çünkü göreve gidiyorum bazen refakarçi olarak hastanelere 2 ay önce 20 gün refakatçi olarak kaldım askerin yanında dermotoloji servisiydi o günlerde saçlarımı 20 günde sadece 2 kere yıkayabildim birde hastane ortamı bilirsiniz

Roninn3

• Hero Member
« Yanıtla #24 : 10 Ocak 2019, 17:22:18 »
eline bir tarak al ,yuvarlaç uçlu fırçalardan olursa iyi olur fırsatını buldukça bastıra bastıra tara kan dolaşımına faydası olur.stres ve sıkıntının neden olduğu dökülmeyi bir miktar frenler.

Burak41

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #25 : 10 Ocak 2019, 17:23:35 »
eline bir tarak al ,yuvarlaç uçlu fırçalardan olursa iyi olur fırsatını buldukça bastıra bastıra tara kan dolaşımına faydası olur.stres ve sıkıntının neden olduğu dökülmeyi bir miktar frenler.
Teşekkür ederim tavsiyeni mutlaka deniycem

Burak41

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #26 : 15 Ocak 2019, 18:18:44 »
Bu arada saçlarımda kepeklenme arttı ve dökülme 5-10 civarındaydı 20 lere kadar çıktı kepeklenmeyle bi alakası varmı endişe etmeye başladım

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #27 : 15 Ocak 2019, 18:27:10 »
Konozol şampuan kullana bilirsin haftada 2 kere

Ama fazla kullanma saçlarını kurutur

7/2 şeklinde 4/5 dakika kafanda bekleterek eczanede satılır fiyatı çok uygundur.
Global Moderator

Burak41

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #28 : 15 Ocak 2019, 19:09:58 »
Konozol şampuan kullana bilirsin haftada 2 kere

Ama fazla kullanma saçlarını kurutur

7/2 şeklinde 4/5 dakika kafanda bekleterek eczanede satılır fiyatı çok uygundur.
konazol kullanıyorum geçen hafta doktor yazdı ve tresan şampuan kullanıyorum saç dökülmesinin bu kepeklenmeyle bir alakası varmı onu merak ediyorum

asensio

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #29 : 16 Ocak 2019, 00:48:09 »
Bu arada saçlarımda kepeklenme arttı ve dökülme 5-10 civarındaydı 20 lere kadar çıktı kepeklenmeyle bi alakası varmı endişe etmeye başladım

kesinlikle alakası var özellikle kellik yaşayan bireylerde nedense kepeklenme çok oluyor bilimsel bir açıklaması varmıdır bilmiyorum.

Facebook Twitter Instagram