Gönderen Konu: Askerdeyim ve saçlarım bu duruma geldi  (Okunma sayısı 11146 defa)

Insyder

• Full Member
Ynt: Askerdeyim ve saçlarım bu duruma geldi
« Yanıtla #1 : 09 Ocak 2019, 11:17:38 »
Sivildeyken saçlarını kısa kesiyor muydun? Eğer kesmiyosan, saçı 3 ya da 5 numaraya vurunca 2'li 3'lü köklerde bulunan saç tellerinin aynı seviyeye gelmesi için biraz beklemek gerekiyor. Saçlarım dökülmeden önce de 3 numara yapıyodum, o yüzden bu konuda tecrübeliyim. Belki de saç sıklığın aynıydı fakat hiç kısa kesmediğin için fark edememiş olabilirsin.
LifeHair Ankara - Şahin Çelik | 4350 Greft | 07.11.2019 | Yaş:27:
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=11661.0

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 09 Ocak 2019, 11:44:48 »
Öncesi halini görmeden saçlarının ne hale geldiğini pek anlayamayız dostum. Saçların kısa kestirdiğin için askerlikten dolayı sana seyrelmiş gibi görüne bilir. Saçların dökülüyor ise yapabılceğin bu durumda medikal tedeviler ile dökülmeyi durdurmak ve korumak olabilir ancak.
Global Moderator

Burak41

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : 09 Ocak 2019, 12:53:33 »
Sivildeyken saçlarını kısa kesiyor muydun? Eğer kesmiyosan, saçı 3 ya da 5 numaraya vurunca 2'li 3'lü köklerde bulunan saç tellerinin aynı seviyeye gelmesi için biraz beklemek gerekiyor. Saçlarım dökülmeden önce de 3 numara yapıyodum, o yüzden bu konuda tecrübeliyim. Belki de saç sıklığın aynıydı fakat hiç kısa kesmediğin için fark edememiş olabilirsin.
29 yaşındayım en son 14 yaşında 3 numara yapmıştım geçen sene mayıs ayına kadar da hiç 3 numara yapmadım şimdi böyle boşluklar olması beni acayip sarstı geçen seneki halimde şu şekil

Burak41

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 09 Ocak 2019, 12:55:40 »
Öncesi halini görmeden saçlarının ne hale geldiğini pek anlayamayız dostum. Saçların kısa kestirdiğin için askerlikten dolayı sana seyrelmiş gibi görüne bilir. Saçların dökülüyor ise yapabılceğin bu durumda medikal tedeviler ile dökülmeyi durdurmak ve korumak olabilir ancak.
Dökülme şu şekilde oluyor saçlarımı beyaz bir kağıdın üzerine doğru yukarı aşşa doğru elimle yaptıgım zaman 5 tel ile 10 tel arası dökülme oluyor daha önce böyle bi durum olmamıştı

dinodin11

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 09 Ocak 2019, 13:43:42 »
Geçmiş olsun

Vakit kaybetmeden dermatoloji doktoruna yada cildiye doktoruna gidip testler yapın

Çünkü kısa sürede dağ gibi olan saçlarınız  ova'ya dönüşmüş

Yorum yaparız  ama pek fayda eder sanmıyorum. Doktora gidip hem derdinizi anlatin hemde tahlillere muhakkak baktirin

Sonra yazın buraya ona göre inşallah tavsiyelerde bulunabiliriz

Allah başka dert vermesin kardeşimiz
Hayırlı teskereler dilerim

Burak41

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : 09 Ocak 2019, 13:47:51 »
Geçmiş olsun

Vakit kaybetmeden dermatoloji doktoruna yada cildiye doktoruna gidip testler yapın

Çünkü kısa sürede dağ gibi olan saçlarınız  ova'ya dönüşmüş

Yorum yaparız  ama pek fayda eder sanmıyorum. Doktora gidip hem derdinizi anlatin hemde tahlillere muhakkak baktirin

Sonra yazın buraya ona göre inşallah tavsiyelerde bulunabiliriz

Allah başka dert vermesin kardeşimiz
Hayırlı teskereler dilerim
Urla devlet hastanesinde cildiyeye gittim asker oldugum için pek ilgilenmedi sadece kafamda kepek oldugunu söyledi ve konazol şampuan verdi.Bilmiyorum moralim çok bozuldu şu son 1 aydır çevremdekiler korkulacak bişeyin olmadığını söyleyip duruyolar kış mevsimi vs vs diyip duruyolar doktor da keza bişey söylemedi

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 09 Ocak 2019, 13:49:51 »
konazol şampuanı haftada 2 kere kullan saçında 5 dakka beklet
finasterid kullana bılırsın araştır saçını 6 ayda toparlar eskı halıne gelırsın ama bazı ınsanlarda yan etkı yapabılıyor bende sorun yok 3;% senedir kullanıyorum

yapabılecegın bunlar eğer finasterıd den korkarsan xpecia al hiç yoktan ıyıdır
Global Moderator

Burak41

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #8 : 09 Ocak 2019, 13:51:11 »
konazol şampuanı haftada 2 kere kullan saçında 5 dakka beklet
finasterid kullana bılırsın araştır saçını 6 ayda toparlar eskı halıne gelırsın ama bazı ınsanlarda yan etkı yapabılıyor bende sorun yok 3;% senedir kullanıyorum

yapabılecegın bunlar eğer finasterıd den korkarsan xpecia al hiç yoktan ıyıdır
bu ilaçları kullanıcak duruma gelmişmiyim sence korkmam gerekiyormu

Burak41

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #9 : 09 Ocak 2019, 13:57:56 »
bu arada bu resmimde ekim ayının sonlarına doğru çarşı izninde çektiğim resmim saçlar bu durumdaydı aniden böyle olması beni tedirgin eden konu

dinodin11

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 09 Ocak 2019, 14:11:38 »
Maddiyat sorunun yok ise özel bir hastaneye gidersen ister istemez iglineneceklerdir

Kafaya takma  dicemde fakat senin yerinde olmadığım için şuanda desemde şartlanman kabul etmicektir sadece Allah sabırlar versin diyorum
Kötünün en kötülerinden bir durum

Yasin 30 ya yaklaşıyor
Bende 30 yaşlarında başladım finansterid ve minoxsidil'e
Minoxsidil başlarda  çok iyi diyebilirim sonra bir tukat attı

Ama finans 2 senedir bir yan etki görmedim

Hintell başkanımızın  dediği gibi değerlendirebilirsin

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 09 Ocak 2019, 14:18:20 »

şimdi ben senın saçında sorun edılıcek bır durum göremedim hafıf bır seyrelme olmus tepeye doğru normal bır durum eger sen dıyorsankı benım saçlar aşırı dokuluyor ozaman kullanırsın

bu ılaçların da bellı bır sevıyesı yok dokulme varsa
Global Moderator

janeiro_46

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 09 Ocak 2019, 14:52:38 »
Bi doktorla görüs

Anlattigina göre saclarda dökülme mevcut. Elini artiginda sadece tepedemi yoksa yanlardada dökülüyormu?

Duyarli

• Full Member
« Yanıtla #13 : 09 Ocak 2019, 15:24:46 »
Dostum saçımın üç numara hali seninki gibi uzayınca yine senin attığın fotoğraflardaki gibi incelme var ama muhtemelen öyle bir anda olmadı kısa kestirdiğin icin fark ettin.. hele ki 5-10 tel gibi rakamlar çok önemsiz rakamlar bir insanın saçı zaten en az o kadar dökülmek zorunda. Saçın evreleri bunu gerektiriyor.

robie_fowliver

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 09 Ocak 2019, 17:45:06 »
Hocam öncelikle sakin ol. Saçların kısa olduğu için gözüne öyle gözüküyordur. Ailede genetik yatkınlık nasıl? Dayı, baba, amca, dede vs. Şimdilik sakın finasteride vb. ilaçlara bulaşma. Kesinlikle terhis olana kadar birşey kullanma. Terhis olunca iyi bir dermatoloji uzmanına görünüp sorunun kaynağını anlamaya çalışırsın.

Bu arada konundan bağımsız benim de saçlarım askerden sonra baya açılmaya başladı. Genetik dökülmesi olan arkadaşlarım da aynı şeyi söylüyor. Bilmiyorum artık stres, koşullar, beslenme vs. hangi sebepten oluyor ama cidden birçok insandan benzer tepkiler aldım.

Facebook Twitter Instagram