Herkese selamlar;
Yaşım 26, saç ekimi yaptırmayı düşünüyorum. Forumu uzun zamandır takip ediyorum ama üyeliğimi birkaç gün önce gerçekleştirdim. Ben de sizin gibi saçsızlığı çok kafama takıyorum ve benim gibi bunu kafaya çok takan insanları burada görünce yalnız olmadığımı hissetmek açıkçası beni mutlu etti. (Beni, tuzu kuru olanların (saçlıların); o kadar da kafana takma, önemsiz bi şey, sana böyle de yakışıyor vb. şekilde geçiştirici tesellilerinden çok daha mutlu ettiğiniz kesin
Bedelli askerlik dolayısıyla 2 ay önce kredi çektim. Kredi ödemem bittiğinde tekrar kredi çekip saç ekimi yaptırmayı düşünüyorum. Yaklaşık 8 aylık bir sürem var ve bu süre içerisinde çok fazla araştırma yapıp, olabilecek en sağlıklı saç ekimini gerçekleştirmek istiyorum. Bütçemin 10.000 TL veya biraz daha fazla olabileceğini düşünüyorum. Saçlarım donör bölgesi de dahil olmak üzere seyrek ama kalın bir yapıya sahip. Saç tellerim kalın ve dökülmenin gerçekleştiği kafamın tepe ve ön bölgesi dar olduğundan, saç ekimi için avantajlı olduğumu düşünüyorum. Bu yüzden saç ekimi için açıkçası şimdiden sabırsızlanıyorum.
Saç ekimim öncesinde, tecrübeli olan arkadaşlara birkaç sorum olacak:
1) DHI tekniğini önerir misiniz? (Biraz da olsa araştırma yaptım, cm2 ye FUE'ye nazaran iki katı kadar fazla saç kökü ekilebildiği gibi FUE'ye nazaran çok daha fazla özveri isteyen bir yöntem olduğu yönünde ortak bir görüş var)
2) Donör yeterli mi? Sizce tamamen kapanması ve doğal görünüm için tek seans yeterli olur mu? Tek seansta maksimum ne kadar greft alınabilir?
3) Genetik erkek tipi saç dökülmesi mevcut olduğundan dolayı, henüz çok geç olmamışken greft dağılımı olarak nasıl bir yol izlenmeli? (Babamın saç dökülmesine benzer bir dökülmem var)
4) Bir çok saç ekim merkezinin söylediği "FUE tekniğinde ekilen saçların %98 kadarının çıktığı" bilgisi doğru mu?
5) Arena Med ve Estemylife arasında kararsız kaldım, hangisini önerirsiniz? Ya da bütçeme göre önereceğiniz alternatif saç ekim merkezleri nerelerdir?
Aşağıda kafamın ön, tepe ve donör fotoğraflarını, donörün uzun saçlı haliyle beraber paylaşıyorum. (Saçlarımı makineyle kendim traş ettiğim için donör kısmı ve yanlarda seyreklik gibi, eşit görünmeyen bölgeler var, onları göz ardı ediniz
Yorumlarınız ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler, herkese gür saçlar dilerim