Gönderen Konu: Yaş 26, saç ekimi yaptırmayı düşünüyorum, önerileriniz nelerdir?  (Okunma sayısı 6799 defa)

Insyder

• Full Member
Herkese selamlar;

Yaşım 26, saç ekimi yaptırmayı düşünüyorum. Forumu uzun zamandır takip ediyorum ama üyeliğimi birkaç gün önce gerçekleştirdim. Ben de sizin gibi saçsızlığı çok kafama takıyorum ve benim gibi bunu kafaya çok takan insanları burada görünce yalnız olmadığımı hissetmek açıkçası beni mutlu etti. (Beni, tuzu kuru olanların (saçlıların); o kadar da kafana takma, önemsiz bi şey, sana böyle de yakışıyor vb. şekilde geçiştirici tesellilerinden çok daha mutlu ettiğiniz kesin :))

Bedelli askerlik dolayısıyla 2 ay önce kredi çektim. Kredi ödemem bittiğinde tekrar kredi çekip saç ekimi yaptırmayı düşünüyorum. Yaklaşık 8 aylık bir sürem var ve bu süre içerisinde çok fazla araştırma yapıp, olabilecek en sağlıklı saç ekimini gerçekleştirmek istiyorum. Bütçemin 10.000 TL veya biraz daha fazla olabileceğini düşünüyorum. Saçlarım donör bölgesi de dahil olmak üzere seyrek ama kalın bir yapıya sahip. Saç tellerim kalın ve dökülmenin gerçekleştiği kafamın tepe ve ön bölgesi dar olduğundan, saç ekimi için avantajlı olduğumu düşünüyorum. Bu yüzden saç ekimi için açıkçası şimdiden sabırsızlanıyorum.

Saç ekimim öncesinde, tecrübeli olan arkadaşlara birkaç sorum olacak:

1) DHI tekniğini önerir misiniz? (Biraz da olsa araştırma yaptım, cm2 ye FUE'ye nazaran iki katı kadar fazla saç kökü ekilebildiği gibi FUE'ye nazaran çok daha fazla özveri isteyen bir yöntem olduğu yönünde ortak bir görüş var)
2) Donör yeterli mi? Sizce tamamen kapanması ve doğal görünüm için tek seans yeterli olur mu? Tek seansta maksimum ne kadar greft alınabilir?
3) Genetik erkek tipi saç dökülmesi mevcut olduğundan dolayı, henüz çok geç olmamışken greft dağılımı olarak nasıl bir yol izlenmeli? (Babamın saç dökülmesine benzer bir dökülmem var)
4) Bir çok saç ekim merkezinin söylediği "FUE tekniğinde ekilen saçların %98 kadarının çıktığı" bilgisi doğru mu?
5) Arena Med ve Estemylife arasında kararsız kaldım, hangisini önerirsiniz? Ya da bütçeme göre önereceğiniz alternatif saç ekim merkezleri nerelerdir?

Aşağıda kafamın ön, tepe ve donör fotoğraflarını, donörün uzun saçlı haliyle beraber paylaşıyorum. (Saçlarımı makineyle kendim traş ettiğim için donör kısmı ve yanlarda seyreklik gibi, eşit görünmeyen bölgeler var, onları göz ardı ediniz :))

Yorumlarınız ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler, herkese gür saçlar dilerim :)

Insyder

• Full Member
Durum o kadar vahim mi ya? Kimse yorum yapmıyo :D
LifeHair Ankara - Şahin Çelik | 4350 Greft | 07.11.2019 | Yaş:27:
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=11661.0

Hublot

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Bizzat cerrahın kendisinin yapmadığı sac ekimi ne karsiyım...ayrıca yasin çok küçük simdi gitsen bu dediğin yerlere evet 10.000 tl yeter ama ekicekler sana 4500 graf 5000 graft ALLAH ne verdiyse  çıkarsa garanti de değil ...2. Bir ekime donörünü heba edicek ler. ..bunun 50 li yaşları var....60 lı yaşları var iyi bir cerrah bunları göz önünde bulundurur...tek seansta yüklü graft ekmez ...pahalıdır evet ama para ile de olsa ekim yaptıramazsın hastasini düşünür. ..o  yüzden saç ekiminin  ayaklar altına düştüğü şu sıralar çok dikkatli olmalısın. ..paranı biriktir...20.000 tl 30.000 tl bu işlemi layikiyla  yapan doktora yaptır işi...ekmeği fırıncı  yapmalı. ..sonra şu halini çok ararsın. ..

Insyder

• Full Member
Arena Med ve Estemylife'ın işin ehli olduğunu düşünmüyo musun yani

ATILIM

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Dostum merhaba, benimde yasim 27 sana tavsiyem parani biriktirip Koray Erdogan,Muttalip Keser gibi isimlere ektirmen,yasiminiz genc oldugu icin bana kalirsa riske atmaya gerek yok :) Soyledigin butceyede guzel ekim yapan yerler var ama hep bi soru isareti olusabilir sonrasi icin.

Hublot

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Arkadaşım dediğim gibi bizzat plastik cerrahın kendisinin yapmadığı işlemi ben tercih etmem...ben ehil olduklarını düşünmüyorum...ama yaptirana  saygı duyarım. ..herkesin kendi tercihi kendi hayatı...kendi saçı...bana üste para verseler ektirmem

Insyder

• Full Member
Dostum merhaba, benimde yasim 27 sana tavsiyem parani biriktirip Koray Erdogan,Muttalip Keser gibi isimlere ektirmen,yasiminiz genc oldugu icin bana kalirsa riske atmaya gerek yok :) Soyledigin butceyede guzel ekim yapan yerler var ama hep bi soru isareti olusabilir sonrasi icin.

Dostum yorumun için teşekkürler. Koray Erdoğan hocanın ekibine yaptırmak ben de isterim ama, greft başına 3€ fiyat çektiler. Açıkçası benim o kadar maddi durumum yok, o kadar para kazanacak duruma elbet bir gün geleceğim fakat artık sabrım kalmadı. En kötü ihtimalle 28 yaşına kadar ilk saç ekimimi gerçekleştirmek istiyorum. Hal böyle olunca bütçeye göre en iyi seçimi yapmaktan yanayım. Sonuçta saç bize bu yaşlarda lazım olacak, 40 yaşında saçım olsa ne olur olmasa ne olur :) Haksız mıyım?

Insyder

• Full Member
Arkadaşım dediğim gibi bizzat plastik cerrahın kendisinin yapmadığı işlemi ben tercih etmem...ben ehil olduklarını düşünmüyorum...ama yaptirana  saygı duyarım. ..herkesin kendi tercihi kendi hayatı...kendi saçı...bana üste para verseler ektirmem

Bizzat plastik cerrah olan doktorların ücretini 10.000 - 15.000 TL'lik bütçeyle karşılayabilirsem elbette gerçekleştiririm. Senin bildiğin plastik cerahlar varsa fiyat araştırması yapmak adına, paylaşmanı rica edeceğim. Şimdiden teşekkürler.

Insyder

• Full Member
Bu arada, yan etkiler ve alerjik durumlardan kaçınarak saçlarıma takviye olsun diye xpecia tablet kullanmak istiyorum, bu konu hakkında ne düşünüyosunuz? Yararlı olur mu? Ufak bir araştırma sonucu içerisinde kimyasal bir şey bulundurmadığı için herhangi bir yan etkisinin bulunmadığı yönünde bilgiler edindim. Doğruluk payı nedir? Kullanım tecrübesi olan arkadaşlar varsa eğer aydınlatabilirlerse sevinirim. Sonuçta saçtan da önemlisi sağlık, yüzümüz gülmedikten sonra gür saçlara sahip olmamızın bir anlamı yok :)

Roninn3

• Hero Member
1 şahsen dhı tekniği önermem çünkü her kesin saç yapısının dhı tekniğine uygun olduğunu sanmıyorum kişiye göre farklı neticeler çıkıyor ortaya
2 doner kapasitesi ekim yaptırdığınız yere göre değişir biraz araştırırsan ne demek istediğimi anlayacaksın
3 önce sadece ön bölgeye ekim yaptır max 2500 grefte kadar ileriki dönemde ikinci bir ekim yaptırırsın
4 fue tekniğinde yüzde 98 falan çıkmaz çıksada tr de görülmemiş bir şey .ortalama ister inan iste inanma en fazla yüzde 50 dir bu tr ortalaması oda en fazla.kaliteli ekim merkezlerinin ekim örnekleri forumda çokça var onlarında ortalama yüzde 70 olduğunu düşünüyorum
5 bence hisarda arenamed de tr ortalamasının çok üstünde ekim başarıları var arenamed bir tık daha iyi ama doneri iyi kullanamadıkları için  hisar daha iyi bir tercih olur gibi

Insyder

• Full Member
1 şahsen dhı tekniği önermem çünkü her kesin saç yapısının dhı tekniğine uygun olduğunu sanmıyorum kişiye göre farklı neticeler çıkıyor ortaya
2 doner kapasitesi ekim yaptırdığınız yere göre değişir biraz araştırırsan ne demek istediğimi anlayacaksın
3 önce sadece ön bölgeye ekim yaptır max 2500 grefte kadar ileriki dönemde ikinci bir ekim yaptırırsın
4 fue tekniğinde yüzde 98 falan çıkmaz çıksada tr de görülmemiş bir şey .ortalama ister inan iste inanma en fazla yüzde 50 dir bu tr ortalaması oda en fazla.kaliteli ekim merkezlerinin ekim örnekleri forumda çokça var onlarında ortalama yüzde 70 olduğunu düşünüyorum
5 bence hisarda arenamed de tr ortalamasının çok üstünde ekim başarıları var arenamed bir tık daha iyi ama doneri iyi kullanamadıkları için  hisar daha iyi bir tercih olur gibi

Açıkçası kafamın üstü dar olduğu için bir ekimde iki bölgeyi de kapatabileceklerini ön görüyorum. 2500 ön bölge, 500 üst bölge ve 1000 de vertex bölgesine başarılı bir operasyon yapılsa, beni yıllarca tatmin eder gibi düşünüyorum. Donörümün sağlam olduğunu düşünürsek 4000 greft fazla bir sayı
gibi gelmiyor.

Mukavemet18

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Dostum Benim konuma bakmanı tavsiye ederim.Ben Şahin Çelikte ekim yaptırdım ve ektiklerinin çoğu çıktı şuan 5.5 ay oldu henüz.Ben lifehair'ın başarısının Hisar ve arenamedden daha iyi olduğunu düşünüyorum aklında şahin bey de bulunsun.Ben mutlu oldum başkaları da mutlu olsun isterim reklam falan değil

Insyder

• Full Member
Dostum Benim konuma bakmanı tavsiye ederim.Ben Şahin Çelikte ekim yaptırdım ve ektiklerinin çoğu çıktı şuan 5.5 ay oldu henüz.Ben lifehair'ın başarısının Hisar ve arenamedden daha iyi olduğunu düşünüyorum aklında şahin bey de bulunsun.Ben mutlu oldum başkaları da mutlu olsun isterim reklam falan değil

Tamamdır dostum, tavsiyen için teşekkür ederim. Şahin Bey'i de takip listeme alıyorum o halde.

EndlessNegative

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Plastik cerrah olunca çok mu süper oluyor saç ekimleri yani? Geçin bu işleri ne sorunlu ekimler var forumda saç ekimi yetenek işidir Aranamed in ve hisarın harika sonuçları var olumsuz sonuçları da var plastik cerrah olması bir avantaj değil iyi ekim yapabilmesi avantaj.

Dhı düşğnüyorsan da Hakan doğanayın ekibi var araştır.

Hublot

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
Arkadaşım göz ameliyatını  göz doktoru olmayan birine yaptırırmısİn ? Ya da kalp ameliyatını kalp cerrahı olmayan birine..? Bu işi bu kadar hafife almayın. ..bu hiç basite alınacak bir operasyon değil ...yaptırana saygı duyarım...sonuçta herkesin kendi hayatı...ama geçin bu işleri demek vebale girer...bu işlem bir cerrahi operasyondur...

Facebook Twitter Instagram